Bloggen

Och nu är det vinter…

Av
den
4 januari 2021

Igår tog jag morgonpromenaden ner till sjön, solen sken och livsandarna vaknade till liv

Hängbjörken i vinterskrud

Daniel nosar och nosar… när det ligger snö så kan man ser spåren han luktar på, och avgöra om det är hundar, rådjur eller andra djurdofter han känner

Hur vackert blir det inte med blå himmel och vit snö?

Vi skyndar oss att äta en sen frukost, sen vill vi bara ut igen, denna gång går vi ner till badstranden

Snöglädje!

Vilken energi lillkillen har, han njuter lika mycket som jag!

Fotar lite närbilder på frost och snö

Den lilla lekgungan är frostig och kall

Idag fick vi ingen sol, men kylan bestod så snön får vi behålla.
Det innebar att jag djärvt gick in i mitt förråd och slet fram en gammal kompis, sparken, som stått därinne i mörkret helt övergiven bra länge nu.
Efter lite skrubbande med svinto på de mycket rostangripna medarna fick jag en ljusstump av grannen som jag “vallade” medarna med för att få bättre glid.

Och sen blev det en spännande premiärtur med en jycke som aldrig sett en spark tidigare! Han var inte alls så rädd för den som jag trodde, han tyckte det var skoj när vi fick upp lite fart så han fick springa. Då brydde han sig inte heller om alla eventuella doftmarkeringar längs rutten.
Jag blev väldigt uppmuntrad av hur bra det fungerade, Blinka hade ju många års erfarenhet och visste precis hur hon skulle bete sig när vi var ute på sparkturer.
Jag ställer inga krav på Daniel mer än att han inte får kuta från sida till sida av vägen, nu lystrar han bra när jag ropar nej så fort han börjar röra sig tvärs över vägen. Fast det dånar kanske i stugorna av mina rop, dom får väl vänja sig, grannarna, jag lovar att inte hojta på kvällstid!

TAGS
25 kommentarer
 1. Svara

  ElisabetR

  4 januari 2021

  Åååh, så ljuvliga bilder. Blir riktigt avundsjuk, men också glad för din skull som gillar detta och för samhällets skull som behöver snön för sina aktiviteter. Hoppas kylan håller sig. Vi har haft regningt å grått, får trösta sig med att naturen behöver vattnet. Idag singlade dock några lovikavantar fram och åter en stund, kunde inte bestämma sig för var de skulle landa.
  Jag tror jag stjäl första bilden av dej som skärmdump, kanske bäst å fråga snällt först, snälla får jag???
  Duktig han är din kompis, man ser att det lyser om honom av iver att få sätta fart.
  Önskar en go’ trettondagsafton med kram till dej.

 2. Svara

  Paula

  4 januari 2021

  Absolut får du norpa bilder du gillar, inga problem, bara att kopiera. Ja nu är det kallt nog för att tillverka snö och öppna flera backar, det ser lovande ut framöver. Förra vintern var en katastrof så jag hoppas det blir lite bättre. Även jyckar lever upp när snön och kylan kommer, blir det kallare tar vi på vinterskruden…Önskar detsamma till er, en trevlig helg!

  • Svara

   ElisabetR

   5 januari 2021

   Tack för det ; D. Idag är backen vit, härligt det blir lite ljusare.

 3. Svara

  Anna-Lena Ludwig

  4 januari 2021

  Vilka fantastiska bilder o skönt att se att ni njuter av snön och solen 🙂 Kram på dig

 4. Svara

  Justina

  5 januari 2021

  Mycket snö ni har i Fredriksberg Här är det ännu barmark Skönt slipper sopa utetrappan

 5. Svara

  bpz3

  5 januari 2021

  Där fick du din önskade snö tillsammans med kylan och solen. Den sistnämnda är nog det viktigaste enligt mig. Ingenting här alls som är i närheten av dina “äventyr”.
  Så kul att Daniel älskar snön och att du fick igång sparken med Svinto – hahaha:-) Det var uppfinningsrik måste jag säga.

  PS. Å Anna levererar i dubbel bemärkelse. DS.

  • Svara

   Paula

   6 januari 2021

   Svinto är bra till mycket, nu har dom jäklarna börjat grusa även småvägarna o fattar inte att lämna en sträng osandad där sparkarna kan ta sig fram. Ska testa vidare imorgon…

 6. Svara

  Anki

  5 januari 2021

  Härliga bilder! Så vackert, men jag är glad att vi ännu bara har någon mm snö … det räcker gott 🙂
  Kram

  • Svara

   Paula

   6 januari 2021

   Du får gärna skyffla hit det du inte vill ha av den vita varan. För mig räcker det att det finns ett vettigt underlag för sparkåkning, ännu går det bra på småvägarna men de större måste man bära sparken över för där är asfalten framme. Men lite styrketräning ärju aldrig fel!

 7. Svara

  Anna-Lena

  5 januari 2021

  Spark, det har vi en i garaget. Inte använd på många år. Men visst var det en speciell känsla när man kunde susa fram på sparkstötting.Flr att inte tala om hur det kändes att åka på sätet nerför backarna. Blev en del avåkningar och mycket snö innanför kragen.
  Men det var när det fanns snö som låg kvar, Här i våra trakter. Bra motion för hund att springa vid sparken.
  Fina bilder. Kram!

 8. Svara

  kajsalisasblogg

  5 januari 2021

  Fina vinterbilder, lite mer vinter hos dig än hos mig.

 9. Svara

  Kicki

  5 januari 2021

  Så otroligt vackra bilder du tagit! Här finns ingen snö, ingen sol heller för den delen. Därmed inga livsandar som vaknat, tvärt om jag känner mig mer låg än på länge.
  Kram

 10. Svara

  Åke

  5 januari 2021

  Så vackra bilder 🙂 Man blir extra lycklig när de fyrbenta trivs så fint i naturen. Du har mer snö än mig, lite avis 😉

 11. Svara

  Ama de casa

  5 januari 2021

  Vilka underbara vinterbilder! Grattis till att du äntligen har fått vinter och så mycket snö så att sparken fick komma fram 🙂

  Hoppas kylan håller i sig nu! Fast med måtta. Alltför kallt är ju inte kul.

 12. Svara

  Mirjam Halvarsson

  5 januari 2021

  Ohhh vinter när den är som vackrast <3 Visst är det härligt med sparken?? Både hund och människa mår bra av att ta sig fram med den, jag älskar det <3
  Kram till er i Pörtet, hoppas vintern håller i sig….och snön förstås!

  • Svara

   Paula

   6 januari 2021

   Du har betydligt mer vinter än vi har här, men det är helt okej, bor man så mycket längre norrut så är det så det ska vara! Jag är glad över att slippa slasket ett tag, slippa torka en lerig sandig hund efter varje promenad, har inte så stora förväntningar, haha. Och kylan ska hålla i sig, inget varannandagsväder än så länge. Idag blev det körigt med Touren men imorgon är det mellandag så då ska det få bli en sparktur igen. Jag tycker det är för jävligt att du inte fått bättre hjälp med ryggen än att fortsätta med Alvedon…sen är det ju så att du är dålig på att kräva och tjata och ha dig. Känner flera som du, som tycker att ja ja, nu är det pandemi o alla resurser behövs till dess offer, jag får väl vänta ett tag, det går ju rätt bra ändå…hmm, men vi har också rätt att kräva vård, i alla fall snällt begära …hihi. Kram fina Mia

 13. Svara

  Minton

  5 januari 2021

  Njuter av dina bilder. Daniel lyser av glädje när han får busa i snön och det finns många dofter nu. Sparken brukade vi använda när det gick att isfiska.
  Vi har några cm snö och minus grader så det känns skönt.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   6 januari 2021

   Vi har inga tjocka isar ännu, men snart så! Jag brukar ta sparken ut på isarna i spåren efter snöskotrarna,. för om isen bär för dem då bör jag också klara mg! Men det är nog några år sedan sist, vi har haft väldigt dåliga isar pga varma vintrar de senaste åren.

 14. Svara

  LillaSyster

  5 januari 2021

  Ja, nu är det vinter hos dig =)
  Förstår att du mår prima då!
  Bra med en hund som lyssnar.
  Ha det fortsatt härligt, här är det ryggläge i soffan efter jobbet, men jag följer skidorna. Bra gjort av Ebba men så synd om Frida. Kramen

 15. Svara

  Ditte

  5 januari 2021

  Så vackra bilder! Och så fint snön lyser upp. Kombinationen blå himmel och vit sn slår det mesta. Kan tänka mig att Daniel blev riktigt yster-
  Roligt med sparken! Har också haft en men med tanke på var jag bor så gav vi bort den när jag flyttade in till stan.
  Kanske har du en liten insats med där på sparken där Daniel kan sitta och vila om det behövs.
  Stort tack för denna uppfriskande tur.
  Kram

  • Svara

   Paula

   6 januari 2021

   Daniel får inte plats i cykelkorgen jag brukar ha hängande på sparken, men jag har en stor flätad svampkorg som jag kan knyta fast på sitsen. Men jag väntar lite, ifjol åkte jag spark två gånger, jag vill först se om det blir en spark-vinter. Just nu får inte vilda hästar honom att sitta i en korg, för vi har flera löptikar i byn. Helst skulle jycken vara ute dygnet runt och nosa…
   Kram

 16. Svara

  ibod11 - Ingrid

  5 januari 2021

  Vilka härliga, vackra vinterbilder och jag är glad för er skull att ni äntligen fick vinter. Jag tror att vi strålar av glädje både du och jag de här fina dagarna 😀 Daniel är så duktig som kan hantera en sparkfärd. Klart det är kul att få springa fort medan matte swishar fram i samma fart (nästan?) 😀 Fantastiska närbilder på frost och snö 😀
  Nu håller vi tummarna för att det fortsätter så här.
  Kram

 17. Svara

  Susjos

  5 januari 2021

  Men så vackert! Sol ,blå himmel och vit snö! Jag har inte sett solen sen jag vet inte när? Å så underbart att åka/köra? spark! Det har jag inte gjort sen jag var barn, nu blev jag riktigt sugen! Tack för de ljuvliga bilderna, Daniel ser också ut att trivas som fisken i vattnet!
  Kram

 18. Svara

  byblixtra

  7 januari 2021

  Fina vinterbilder och så trevligt med en sparktur och att det gick så bra med Daniel. Han verkar vilja vara först! Han ser ut som en liten draghund. 🙂

 19. Svara

  Ninni

  7 januari 2021

  Ja vad härligt med spark! Svinto och ljusstump lär nog jag behöva också om jag ska testa sparken. Måste bara ta mig allra längst upp i trädgården för att hämta sparken också. Sen behövs bara lite tid åt att ta sig ut… har sällan tid för mig själv nu. Är glad om jag får sopa eller skotta undan lite snö. Arbete ute skingrar tankarna eller gör tankarna klarare.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 155
 • 505
 • 1 628 909
 • 5 076
 • 65 457
Sök här