Av
den
16 december 2017

Hej alla glada! Som jag har saknat er alla!
Efter sju bedrövelser sitter jag åter vid ett tangentbord och hackar…
Man kan väl säga som så att det hela började redan med min mobil som började slöa till sig..
Det resulterade i en ny fin mobil, som jag skrivit om tidigare och som jag nu under en hel lång datafri vecka har satt på hårda test!
För sen, sen lade min kamera av…
Systemfel stod det på displayen…
Sen, sen hade jag skaffat en gammal laptop som jag inte fick liv i,…

Vad gör man? Ställer sig på farstubron och skriker Hjälp!!!!!
Ja nästan, man plockar ihop laptop och kamera och ber exet lämna av dem i Falun hos dottern…

Sen, vaknar jag en morgon och min bildskärm till datorn har stendött …
Nämen nu får det väl räcka???

Jo det kan man tycka, men den så berömda ketchupeffekten slog till igen…

Men, som synes är jag här igen, seg som en gammal rotvälta.
Dottern, den raringen, lyckades med rå brutalitet (enligt egen utsago) åter få liv i kameran,
och inte nog med det, även få liv i laptopen!

Sen var det bara att vänta på att det skulle uppenbara sig ett lämpligt tillfälle att få hem grejerna igen..

Under tiden fick jag ett erbjudande av en fb-vän att få en bildskärm ! Bara sådär…
Den kom igår med bussgods!
Men, den var inte kompatibel med min hårddisk, jag ska försöka utröna om det går att finna en adapter, om inte kanske någon annan kan få glädje av den.
Samtidigt kom exet med grejerna från Falun!

Snip snap snut, så var sagan slut!
Och jag med!

Nu tänker jag visa hur trevligt vi hade förra helgen, fotad med mobilkameran som inte är så värst bra på inomhusbilder..
Julbord på Lindesnäs Herrgård stod på programmet.

Kolla vilken söt rattmuff!

Det var kallt och blåsigt men tomtarna lyste upp

Vi kom i god tid och gick runt och kikade på matsalarna

En kopp varm glögg med pepparkaka bjöds till dem som ville..

Härliga gamla möbler ingår i inredningen

En kakelugn med dubbla luckor, både nere o upptill, det hade vi inte sett tidigare. Kan meddela att de övre luckorna var fejk…

Efterrättsbordet drog till sig mångas blickar..

Jag lyckades nästan le trots hungern!

På maten har jag inga foton, det var trångt, långa köer och när man väl satt sig med en fylld tallrik då slukade jag allt i ett nafs! Godast var lingonsillen och rotsaksgratängen, fast allt smakade bra.

Det var första gången jag åt julbord här, en trevlig upplevelse som jag gärna gör om.

Nu kommer jag att kompensera min långa (!?!) bortavaro med flera inlägg, så håll koll!

TAGS

17 december 2017

11 kommentarer
 1. Svara

  Eva-Lena

  16 december 2017

  Tur att du är tillbaka, så jag får info om vad som händer i södra Dalom.

  Vilket vacker ställe, jag ska googla på det sedan. Jag älskar julbord, själva känslan är så lyxig med vackra uppläggningar och glada, förväntansfulla människor. Det är ju inte alltid som man blir supernöjd, men oftast hittar alla något att njuta av. Jag brukar rikta in mig på sill och strömming i första hand, och dessertbordet så klart gottegris som jag är.

  Nu har det dessvärre fallit sig så att vi fick ringa och avboka det julbord (Växbo krog) som vi beställt till i dag, samt även övernattning på underbara Järvsöbaden. Jag har varit förkyld hela veckan, och i stället för att bli bättre har det blivit sämre. Jag orkar knappt stå upp, hostar snart lungorna ur kroppen, har ont i halsen och kan inte andas genom näsan:( Roland började “känna av något” i morse, och han har stränga order om att genast bege sig till sjukhus om han har en infektion, så däruppe är han nu…jag hade sett fram emot detta hela hösten, alla (barn, barnbarn och svärsöner) skulle varit med, nu ligger jag här och mår jättedåligt i ställe:(

  Nu ser jag med förväntan fram emot flera inlägg!!!

 2. Svara

  Gunnel Moberg

  16 december 2017

  Du har verkligen haft en Murphy-period. Skönt att det börjar återgå till det gamla vanliga igen. Jag har inte varit iväg och ätit nåt julbord i år. Det är inte säkert att det blir av heller, så jag får nöja mig med det vi har här hemma. Det går säkert bar det med. Nu ska jag kolla ofta hos dig. Kram

 3. Svara

  "LillaSyster"

  16 december 2017

  Härligt att du är tillbaka, jag har saknat dig. Men så mycket otur på en och samma gång. En olycka kommer sällan ensam som det sägs. Det verkar ju vara sant.
  Julbord så gott, i år har vi inte varit på det, men än är det ju inte försent.
  Cool kakelugn, men jag kan säga att jag genast började fundera på hur det funkade med luckorna upptill – men bra att du skrev att det bara var fejk.
  Du nu hoppas jag att du får lite mer flyt i tillvaron och så önskar jag dej en fin tredje advent. kramen

 4. Svara

  Lillian Flaskerud-Lillegård

  16 december 2017

  Tenkte akkurat på deg, at nå var det jammen lenge siden du hadde lagt ut noe på nettet. Men en ulykke kommer sjelden aleine, men håper all ulykke er over for denne gangen nå. Virker som du koset deg på julekalas, der var det veldig trivevlig! Nå kommer julen og alt blir nok bra da får vi håpe!

 5. Svara

  Hanneles bokparadis

  16 december 2017

  så gott med glögg och pepparkaka (sonen gör egen deg och pepparkaks”hus” äts upp på juldagen, trevlig tradition)

 6. Svara

  Carina Larsson

  16 december 2017

  Jamen du vet väl att allt följs åt tre och tre…? Men vilken otur men ändå tur att du har en dotter som “trollar med knäna”.
  Själv har jag fått uppdatera Win10 och sen får jag inte igång mitt gamla officeprogram. Verkar som om jag ska bli tvungen att ta en prenumeration för jag är ju inte precis student…
  I förrgår och igår satt jag och donade med en surfplatta som Christers dotter var så gullig och gav “oss” i förskottsjulklapp. Nu kommer nog inte jag använda den så mycket för jag har ju min smarta telefon. Men gissa om C tyckte det var roligt idag när jag tog buss – tåg – buss för att hälsa på honom på lungavdelningen i Gävle. Så visade och förklarade jag en del så han ska kunna roa sig. Jag hade ju hämtat hem allt han behöver utom spel för där får han minsann välja själv. Så nu kan han kika på fb och han har messenger också. Tyvärr kan han inte spela “sina” fb-spel på den där plattan då de inte var komplativa med systemet men han kan spela betapet och andra roliga saker. Efter helgen blir det nog en resa till Uppsala för honom och då blir det ännu jobbigare för mig att hälsa på honom så då är det bra att han har plattan.
  Vilket härligt ställe ni åt julbord på! Vi har inte, av förklarliga anledningar, inte kommit iväg på något julbord i år men jag har då inte haft tid att sakna nåt heller.
  Kram på dig!

 7. Svara

  BP

  17 december 2017

  Grattis till all hjälp du fick med att ta dina pryttlar till datordoktorn – dottern alltså:-) Välkommen tillbaka till blogglandia! Selfien hade ju varit hur bra som helst som ny profilbild – om den inte varit suddig, men man kan ju inte få allt här i livet;-)

  Synd att du inte fotade maten. Man kan faktiskt ta ett kort på mat också när den ligger på tallriken;-)

  Miljön på Lindesnäs Herrgård var ju het fantastisk:-)

 8. Svara

  Anki

  17 december 2017

  Varmt välkommen tillbaka! En olycka kommer aldrig ensam sägs det – men nu har du verkligen haft nog av elände så nu kan det bara bli bättre! Har saknat dig, men eftersom jag visste att du hade en del teknikstrul så var det ju bara att vänta! blev så glad över din kommentar hos mig igår 🙂
  Vilket trevligt ställe … och inte är det väl några fel på bilderna inte! Tänk vilken tur för oss att vi har duktiga barn som ställer upp när tekniken strular!
  Hoppas du får en fin dag och att solen som är på väg upp hos mig, även lyser över dig när du vaknar!
  Kram

 9. Svara

  Karin Eklund

  17 december 2017

  På något sätt så är det ju typiskt att när det händer så händer det verkligen. Precis som om det smittar. Så himla skönt att du har fått ordning på oordningen igen.:) Mobilkameran tar ju hur bra bilder som helst. Härligt att få vara med på det här sättet. Den gröna soffan är läcker och naturligtvis säkert bekväm också, du sitter ju i den. Synd att det är så långt dit för min del, jag skulle gärna besöka det trevliga stället. Ha en härlig tredje advent! <3

 10. Svara

  Kicki

  17 december 2017

  En olycka kommer sällan ensam. Här blev det verkligen bokstavligen så.
  Tur att Saija är duktig på datorer, på kameror också tydligen.
  Vilket onödigt efterrättsbord att bjuda en som inte äter sötsaker.
  Kram

 11. Svara

  Mia

  17 december 2017

  Lagen om alltings jävlighet!!! En olycka kommer sällan ensam…..banne mig, det stämmer! Men nu är du på god väg att få det tekniska fixat i alla fall. Vilket ställe ni var och åt julbord på, det ser jättemysigt ut…
  Här sitter vi billösa, fick punktering för snart en vecka sen och däcket var så trasigt att det inte gick att laga, märkligt med tanke på att den bara stått stilla ett par dagar…det var bara att beställa ett nytt däck, så nu väntar vi på det. Sen ska det gamla krängas av fälgen och det nya monteras på densamma. Efter att sessan försvann två dygn och sen att vi blev insnöade, så känns det som droppen….
  Ha det gott fina du, kram på’re

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 300
 • 499
 • 1 640 991
 • 5 101
 • 65 744
Sök här