Bloggen

Öland…..här kommer vi!

Av
den
30 september 2006

Vi fick ett infall….
Behöver miljöombyte!
Hav, jag vill se havet!!
En kryssning till Finland kanske….
Eller besöka Öland???
Tanken väcktes, fram med Ölandssidor på nätet, fram med kartboken…
Hit åker vi den 8 oktober för en veckas stugrekreation!
Det ska bli underbart, att få gå längs havsstranden bland vindpinade träd i höstblåsten!
Varken gubben eller jag har någonsin varit på Öland, så det passar väl utmärkt!
Och, inte minst, vi får en välbehövlig andningspaus från älgflugorna
Dom är så intensiva och vidriga just nu att man tappar lusten för allt “uteliv”. En granne hade i vit t-shirt gått o plockat svamp, när han kom hem o tog av sig tröjan hade han 65 älgflugor på t-shirten!!
Nu har jag inte tid att skriva mer, bilen är fullastad med saft,sylt och bär, och nu drar vi till Falun för ett besök hos dottern.
Jag ska snusa o lukta på valpar och puzza o krama barnbarn!

TAGS
4 kommentarer
 1. Svara

  Kajsa

  30 september 2006

  Jag har aldirg förrut hört talas om älgflugorna, men dom verkar uppenbart vidriga!

  Öland är fantastiskt! Visserligen har jag aldrig varit där på hösten, men det är ett av då få ställena jag skulle kunna tänka mig att åka till på hösten (ja förutom varmare bredgrader då!)

  Hälsa Saija!

 2. Svara

  Nilla

  30 september 2006

  Åh, så härligt. Har varit på Öland flera gånger. Men sommartid. Havet är underbart på hösten. Dels så är man ju nätan alltid ensam på stranden, och så är det så mäktigt när det blåser och stormar lite. Ta många härliga promenader och packa matsäck och bara sitt och titta och njut av havet.
  Hoppas att ni får en härlig dag med barn, barnbarn och söta valpar. Kram

 3. Svara

  Pia

  30 september 2006

  Öland är så fint må du tro.. harvarit där 3 ggr, men önskar mej dit fler ggr.
  Havet ja du det är så himla underbart att få ha havet så nära. Där går vi oxså vår/sommar/höst/vinter..
  Olika vid var årstid.
  Gullego med dina gosebarn då..
  Kram

 4. Svara

  Anki

  2 oktober 2006

  Go regnig måndagsförmiddag! Öland, ska Ni åka till Öland då är ni ju nästan hos mig ju. Aldrig varit på Öland låter som “helt osannolikt i mina öron” men de gör de förmodligen i dina när jag säger aldrig varit i dina trakter…hihi. Ja vi som bor här nere ser som självklart att folk varit på Öland, men de e de ju förståss inte när man bor uppe hos dig. Själv är jag mer eller mindre uppväxt på den där trista ön under mina barndoms sommrar, mina föräldrar hade sommarstuga där i alla år och sen när jag, ja var sist ut, flyttade så köpte de hus och flyttade över..galningar…men nu bor de inte kvar längre.
  Jag har min mams hos mig den veckan ni är på Öland, himla synd för annas skulle jag bannemej kört över och hälsat på Er om ni ville eller inte. Se upp när Ni är här bara för älgjakten startar den 9:onde här nere. Ja jag har semester på älgjakten, inte för att jaga älg utan för att umgås med mams o så.
  Vilka underbara små vovvar, man blir alldeles sjuk…av att se dem.
  Kram Anki

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 214
 • 363
 • 1 626 608
 • 5 069
 • 65 363
Sök här