Av
den
21 februari 2006

Receptet ska ses som ett uppslag, variera efter tycke och smak. Ta vad du har i kylskåpet!
Till 2 port./en stekpanna

4 ägg
3 msk vetemjöl
1 msk vatten
1 msk olja
½ burk tomater eller t.ex färdig svampstuvning som jag använde istället
200 g riven ost
salt, peppar o oregano (jag hade i lite chili också)

I varje panna lägger du något gott ovanpå, t.ex champinjoner, salami, lök, stekt bacon

Sätt ugnen på 225 graders övervärme. Hetta upp en stekpanna, vispa ihop ägg,mjöl o vatten. Krydda.Slå oljan i pannan, häll i smeten, sänk värmen direkt! Vänd hela botten när det börjar stelna i kanterna. Stryk ut tomaterna eller stuvningen, strö över ost. Toppa med valfritt pålägg.
Ställ pannan in i ugnen längst ner ca 8-10 minuter.

Min omelettpizza bestod alltså av stekt bacon som jag klippte i bitar o under det en svampstuvning. Vi orkade inte äta upp hela på två personer så det är mycket matigt o jättegott!

TAGS
1 Comment
  1. Svara

    marianne

    21 februari 2006

    Mums va gott det låter. Måste jag prova nån dag!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 160
  • 192
  • 1 684 269
  • 5 268
  • 68 111
Sök här