Omelettpizza
Receptet ska ses som ett uppslag, variera efter tycke och smak. Ta vad du har i kylskåpet!
Till 2 port./en stekpanna
4 ägg
3 msk vetemjöl
1 msk vatten
1 msk olja
½ burk tomater eller t.ex färdig svampstuvning som jag använde istället
200 g riven ost
salt, peppar o oregano (jag hade i lite chili också)
I varje panna lägger du något gott ovanpå, t.ex champinjoner, salami, lök, stekt bacon
Sätt ugnen på 225 graders övervärme. Hetta upp en stekpanna, vispa ihop ägg,mjöl o vatten. Krydda.Slå oljan i pannan, häll i smeten, sänk värmen direkt! Vänd hela botten när det börjar stelna i kanterna. Stryk ut tomaterna eller stuvningen, strö över ost. Toppa med valfritt pålägg.
Ställ pannan in i ugnen längst ner ca 8-10 minuter.
Min omelettpizza bestod alltså av stekt bacon som jag klippte i bitar o under det en svampstuvning. Vi orkade inte äta upp hela på två personer så det är mycket matigt o jättegott!
marianne
Mums va gott det låter. Måste jag prova nån dag!