Bloggen

#tantparkour

Av
den
22 november 2023

Det har blivit väldigt poppis för vuxna tanter att ägna sig åt tantparkour och sedan visa upp videosnuttar på nätet.
Nej, nej, det gör jag inte!
Men….

Det betyder ju inte att jag inte testar lite jag också
Daniel är betydligt vigare och klättrar lätt upp över fallna stockar

..medan jag får lyfta ena benet efter det andra utan att våga balansera ovanpå stocken..

Nästa hinder, inga problem för någon som är liten och lätt

..själv är jag rätt nöjd att ingen står och filmar mig när jag försöker lyfta benen och ta mig över hindren..
Igår såg det alltså ut såhär ute men idag, ja jisses, dagen började med snöfall och plogar som ivrigt jobbade med de stora snömängderna på gångvägarna…

På eftermiddagen övergick snöfallet i piskande regn och nu hade traktorerna gärna fått forsla bort den blöta modden på gatorna..men, nu är deras arbetspass över för idag.
Annars har det inte hänt något av värde denna trista dag, förutom att militärfordonen varit ute och rört på sig i långa kolonner längs vägen. De är rätt tunga pansarfordon, så det känns nästan som att huset skakar när de passerar.
Jag tänker på alla som lever i krigets skugga och har fått vänja sig vid militär närvaro. När jag ser fordonen rulla förbi tänker jag att vårt svenska försvar är taggat och på alerten om eventuella hot dyker upp…

Den här mannen ska man inte lita på…

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  22 november 2023

  Daniel är duktig som hoppar över det hade inte Minton gjort. Jag hade gått runt för trampa över vågar jag inte. Usch för snöblask och blöt hund.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  22 november 2023

  För Daniel så måste ju skutten över trädstammarna vara som höga höjdhoppshöjder. Vilket litet energiknippe han är och smidig som bara den. Vi tanter får vara lite försiktigare så att rygg, höfter, knän och fötter följer med 😀 Äntligen kom snön men fy, vad trist att det blev regn och slask i stället. Här är det vitt och fint fortfarande men mycket av snön i träden har blåst bort. Inte allt dock så lite fint är det.
  Kram

 3. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  22 november 2023

  Försöker mig på lite sånt där tantparcour själv, Jag tror det kan ge bra resultat i det långa loppet. Här har minusgraderna och de få vita dunen på backen, nu gått över i först snöblask, så rent regn och allt vita är borta. Inget blask på backen heller. Får se hur länge det varar.
  Goklem fra nabolandet.

 4. Svara

  Mia

  22 november 2023

  Heja Daniel, där ligger sessan i lä! Det var nog tur att du inte försökte dig på balansgång, det såg rätt halkigt ut, tycker jag, så inga benbrott nu tack! Igår hade vi 18 svinkalla grader men krispigt och vackert i solen, idag minus 1 grad och halv snöstorm, det är aldrig lagom 🙂
  Kram på’re

 5. Svara

  BP

  22 november 2023

  Det där med parkour är ytterligare en sådan fluga, bara för att reta oss äldre. Jag menar om du och jag hade fyra korta ben skulle vi väl vara lika viga som Daniel. Men nu har vi ju inte fyra utan bara två (långa) ben;-)
  Snarlikt väder hos oss, aningen “vassare” till och med. Vinterns första snöstorm var inte nådig. Och väderappan ljög som vanligt – fyra grader och regn. Nähä. Minus en grad och snöstorm. Men jag tror att det regnar du, eller så töar snön (redan). Yiipphhiiee!!!

  PS. Skrattade alltid när det svenska försvaret kom på tal. Gör nog det fortfarande, men lite mindre. Om Ryssland skulle ge sig på Sverige som landet gjorde med Ukraina skulle vi ju få samma hjälp som Ukraina. Antar jag. Hoppas jag. Tror inte att vi skulle klara oss utan hjälp…

 6. Svara

  Äventyret Framtiden

  22 november 2023

  Ja, den mannen kan man inte lita på. Jag läste några gamla blogginlägg här om dagen och märkligt nog så varnade jag världen för den där skitstöveln för flera år sedan. Måste nog söka upp det och återge det igen. Det tycks vara mera aktuellt än någonsin.
  Jag har inte ens hört talas om parkour förrän nu, lite bakom blev jag tydligen som sitter här på ön i Atlanten.

  Kram från gränden

 7. Svara

  Anna i Portugal

  23 november 2023

  Att hoppa över sten och stockar har en liten annan innebörd när en är tant 🙂 Men över kommer vi, på nåt sätt tänker tänker jag. Daniel verkar vara vig och pigg. Bra att hålla sig igång i kylan med. Ha en fin torsdag!

 8. Svara

  LillaSyster

  23 november 2023

  Bra jobbat av både prinsen och dig! Nä, galningar ska man inte lita på. Ha en bra torsdag!

 9. Svara

  Anna-lena

  23 november 2023

  Tantparkour, kul! Vågar mig inte på nåra större utsvävningar heller. Är för feg! Tror att jag ska ramla…. Men krypa under, det kan jag ju… får filma nån gång. Kram

 10. Svara

  Susjos

  23 november 2023

  Parkour…det var jag tvungen att googla på! Så nu förstår jag…tror jag!
  Om jag inte minns fel så bodde min bästis på just Kopparvägen 59…du har fått med huset på bild! Blir nostalgisk igen!
  Har ni kvar snö, eller har det töat bort?
  Ha en fin kväll!
  Kram!

 11. Svara

  Anna-Lena

  23 november 2023

  Tantparkour har jag provat en gång. Försökte hoppa jämfota upp på nästa trappsteg. Den övningen var inte lätt att genomföra. Prova så får du se.
  Men det finns ju lättare övningar… det är bara det att jag vill ha något sällskap när jag gör dem. Folk kan ju tro att jag har en skruv lös. Och det kanske jag har, men då är vi två i så fall.

 12. Svara

  Anki

  25 november 2023

  Tantparkour är inget jag tänker ägna mig åt … men Daniel är duktig som tar sig fram 🙂 Muffin har lite längre ben och skuttar lätt över såna hinder, medan jag nog gör ungefär som du, men över kommer vi! 🙂
  Ja, du Paula … den mannen ska man verkligen ine lita på …
  Önskar dig en bra lördag! Antar att det blir tv- soffan frampå dagen 🙂
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 67
 • 235
 • 1 654 712
 • 5 125
 • 66 106
Sök här