Bloggen

Ordning och reda…

Av
den
23 november 2008

….är inte min starka sida!
Vet inte hur många gånger jag undrat över vem min dotter är lik, pedantisk som hon är!

Någon gång ibland händer dock att till och med jag tröttnar på röran…
Det inträffade förra veckan..

:phew: Ja, jag rodnar, men är ändå modig nog att visa hur det brukar se ut i min hörna i köket..
Korsord, böcker, tidningar, recept…allt lyfts över på fönsterbrädan när maten ska ställas på bordet.
Problemet är att jag bara har en bokhylla i sovrummet, och dit orkar jag ju inte vandra flera vändor i vårt stora residens!
Alltså började jag leta efter en lösning på Blocket

Tadaa…och här står den nu, hyllan maken hämtade i stan för 200,-
Alla kokböcker och recept finns nu tillgängliga i köket och i skåpet under får korsord och annat bråte plats!

Är mycket nöjd med min prestation, så nöjd att jag igår

handlade mig en julblomsaktig dekoration som i mitt hem får ersätta alla hyacinter, amaryllisar och julstjärnor! I denna kruka finns absolut inget levande, 😀 och med allergisk svärson och astmaqtiskt barnbarn är det lättast så!

Av bara farten blev köksfönstret putsat och julgardinen upphängd, voila!

Nu har jag åter fått glädja mig åt en

jättefin utmärkelse, av essemia och jag blir så glad och rörd!
Som ni vet delar jag inte mina utmärkelser vidare, helt enkelt för att det är omöjligt att välja!
Ni är alla värda den!

Tevetips inför veckan:
Har ni tittat på “Halv åtta hos mig” på fyran? Om inte, prova med ett avsnitt. Fyra för varandra obekanta personer ska bjuda varandra på middag, en varje kväll, och sedan bedömer de andra och en vinnare koras i veckans sista program
En kul programidé, dels för att se vad de lagar för mat, om de lyckas i köket, men också för att man får se så många olika karaktärstyper, och det är inte alltid stämningen vid bordet är helt otvungen. Vi bandar in veckans avsnitt och tittar på dem under helgen.
Nu söker fyran nya deltagare till nästa omgång, men jag tror jag nöjer mig med att titta och kritisera, i verkligheten skulle jag förmodligen misslyckas kapitalt…

Jag tror jag avslutar här och önskar alla en trevlig vecka! :thumbsup:

TAGS

21 november 2008

24 november 2008

13 kommentarer
 1. Svara

  Lallis

  23 november 2008

  Jag är inte heller pedantisk så det stör..*s*
  Mer lite “oredig”. Samtidigt städar jag väldigt ofta. Vet inte riktigt hur det där häger ihop;)

  Grattis till utmärkelsen som du fick av goa Elzie:)
  Kram Lallis

 2. Svara

  Kajsa

  23 november 2008

  Men vad är det i framkant på första kortet… :shocked:
  Det är väl inte så att ni har börjat röka inne igen… :shocked:

  Hur som helst, det blev jättebra med hyllan :thumbsup:

 3. Svara

  Inger Maryissa

  23 november 2008

  Du är inte ensam..
  Jag är heller ingen pedant…långt därifrån..
  Så ser det ofta ut hos mig också på soffbordet och datorbordet, tills jag tycker det är dags att röja :$
  Jag har också bara en bokhylla..så jag får väl ursäckta mig med det också :innocent:
  Ha en bra fortsatt kväll.
  Kram

 4. Svara

  Anki

  23 november 2008

  Jag tycker det ser trivsamt ut i din kökshörna. Lite röra har vi väl alla omkring oss fram för allt måste vi ju ha allt vi andvänder framme, eller?

  200 spänn för ett behövligt skåp, de kallar jag fynd!!! Just skåp är bra för då slipper man ju se sin röra, ja för rörigt blir de ju i skåp, varjefall i våra.

  Fått någon snö ännu?
  De har tjatat på radion hela dagen om storm o snö på ostkusten – ja så vi bara väntar på att de kommer.

  Kramiz Anki :party:

 5. Svara

  TT

  23 november 2008

  Ja, där kände man igen sej, och ärligt talat spelar det ingen roll hur många skåp och byråer jag har, förr eller senare ser det likadant ute igen, tills jag tröttnar. 😆

  Jag har tänkte i två veckor att jag ska ta upp det TV-programmet i min blogg för jag tycker det är så suveränt, speciellt med Helge Skoogs kommentarer, men nu har du ju gjort det!
  Jag tycker det är suveränt.
  Ha det bäst, kramar!

 6. Svara

  Pimli

  23 november 2008

  Jomenvisst. Jag är också sån som vill ha alla grejer jag håller på med framme. Och eftersom jag håller på med så många olika grejer…

  Sambon blir lite grumsig ibland.

  Jaha, så här är en till som släppt in lite jul redan 🙂 . Jag har inte hunnit dit än. Men det kommer. Vill ha det pyntat lite lagom sisådär inför 1:a advent. Lyser upp så trevligt med ljus, stjärnor och rött.

  Hörde just på tv:n att det ska bli snöstormigt under morgonen. Huvva! Fast jag gillar ju snö, så det blir nog bra.

  Ha det bra!

 7. Svara

  annette

  23 november 2008

  Skrattar gott när jag läser detta, själv flyttar jag från bordet till stolarna när det blir för mycket, så just nu finns det bara två av fem stolar lediga att sitta på;)
  Snygg dekortion Du köpte, bra att sådant finns för hyacinter och annat är ju mång allergiska mot.

  Kramen och ha en bra start på veckan!

  annette

 8. Svara

  synne

  24 november 2008

  Ska fixa det här med under första delen av den här veckan. Börjar dra ihop sig kan man säga.
  Fin dekoration du köpt.
  Blir kort idag. datorn krånglar och låser sig hela tiden.
  Ha det gott,
  Kram synne.

 9. Svara

  åsa

  24 november 2008

  Jag brukar säga, att jag har “ordning i röran” och huvudsaken är ju att man hittar det man ska…eller…?
  Pedant, det har jag aldrig varit och kommer aldrig att bli heller, du vet väl..”hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete”.. 😉
  Ha dé!/Kram

 10. Svara

  Gunvor

  24 november 2008

  Tjena. Här sitter jag hos min dotter i Stockholm och har värsta snöovädret. Hoppas på bättre väder i morgon när jag drar hemåt. Jättefina bilder du har tagit igen. Vi har hunnit med både Drottningholm och julmarknad i Gamla Stan. Ingen shopping alls, jag gör hellre annat när jag är här. Astrid tycker nog det är bra med lite sällskap..dom jobbar idag. Hoppas du har dt gött i Pörtet o att du inte blåser bort. Här blåser det ordentligt.Kram!

 11. Svara

  britten

  24 november 2008

  du har så juligt härligt fint inne på din blogg vet du det..å vbet du ! i stockholm har vi snö snö snö i massor…

 12. Svara

  aw

  24 november 2008

  Jag brukar också se det där “Halv åtta… ” Blir så himla glad när jag ser det å kul med kommentarerna från han Helge *tss*.
  /aw 🙂

 13. Svara

  Ninni

  24 november 2008

  Det där med att få barn som är pedantiska när man själv är slarvig är inget konstigt alls. Min mamma är rätt slarvig och stökar till snart, jag blev pedant, alla mina barn är slarviga! Får glädjas åt att få ordentliga barnbarn i framtiden. 😉
  Visst är det härligt med snön men jag är glad jag får vara hemma och slippa köra bil då det blir snöigt och halt.
  Vinterbilder har en tendens att se svartvita ut fast de inte är det. Hade inte tänkt så mycket på vad färglös min rimfrostbild faktiskt var men det syns bara några gröna grässtrån i bakgrunden. Visst blev den läcker rimfrostbilden – just den blev jag så nöjd med själv också. Det är kul att ta kameran ut en sån där rimfrostförmiddag och ta kort på det som finns nära inpå knutarna. Det blir en liten upptäcktsfärd hemma.
  Ha det gött och njut i snövädret!
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 471
 • 770
 • 1 611 139
 • 5 045
 • 65 075
Sök här