Bloggen

OS-uppladdning pågår…

Av
den
10 februari 2006

Jag måste först berätta om min eminenta snabblunch. Jag totade ihop den av vad som fanns hemma eftersom gubben jobbar och jag inte tar mig tid att gå till byn och handla.
Hemma hade jag ett paket fiskkakor, turkisk youghurt, salladslök, en lessen avocado och lite torrt vitt bröd.
Men simsalabim så hade jag supergoda fiskburgare!
Blandade ihop en guacamole av yoghurt, avocado och vitlök, stekte fiskkakorna och brödskivorna, strök på rejält av guccan på fisken, strödde över lökstrimlor och lade fisken mellan två stekta brödskivor. Mums, ibland är det enkla det godaste!

Igår gjorde jag inte många knop…. En välbehövlig vilodag!
Idag har jag däremot varit i torpet och målat en stund. Tyvärr har jag problem med tummar och handleder så det blir max en timme åt gången. Tänk att jag skulle hinna passera 50-strecket innan jag höll en målarpensel, roller och spackel i min näve!
Idag rollade jag sovrumsväggen. Där har vi låtit tapeten sitta kvar under så vi får lite struktur på den målade väggen.

ommålning
Issa inspekterar blivande vardagsrummet.

renovering
Hasse lägger ut skyddplast på golvet.

renovering

renovering
Ett par bilder på köket, där det INTE är aktuellt att renovera!

hallen
Jag SKA behålla något av 70-talsstuket! Nämligen det oranga golvet i hallen, hihi!
Men medaljongtapeterna ryker för att få in ljus och rymd i de små rummen!

Annars går jag i väntans tider….. ja OS-väntan förståss! Vad trodde du?
Jag är ju en sportfåne, och vintersporterna tillhör mina favoriter. Idag la jag in svenska och finska OS-sajterna på favoriter, så jag lätt hittar sidorna!
Jag har dock lugnat ner mig något på fronten, jag har levande vittnen som kan berätta om hur det var på 80-talet. Då gjorde jag en mapp vid varje VM och OS. Där samlade jag alla resultat, bilder, artiklar, ja allt som rörde tävlingarna!
Bör väl också sägas att jag varje dag åkte in till Centralen i Stockholm, på den tiden det enda stället som sålde gårdagens finska dagstidningar! Allt för att få mina mappar fullständiga! Klippa och klistra var det som gällde!
Visst är det lätt nu när man har Internet! Och kanske tråkigare också…
Och jo, jag har alltid haft en tendens att överdriva saker och ting, hmmm
Men i år ska jag bara sitta och titta och njuta av att för första gången på många år ostört kunna koncentrera mig på tv-rutan under OS.
Få se om jag hinner måla något, och hur ska jag hinna blogga?

TAGS

10 februari 2006

12 februari 2006

14 kommentarer
 1. Svara

  Monica

  10 februari 2006

  Måla och fixa är hur kul som helst. Jag målade om i köket för en tid sedan. Katterna hade rivit i tapeten så det var inte vackert. Peppar, peppar – det har gått bra så här långt efter att jag målade istället för att sätta ny tapet.

  Ja du, många timmar framör Tv:n väntar dig efter vad jag förstår.

  Ha en go helg och en trevlig OS-invigning i kväll.
  Kramen!

 2. Svara

  leila

  10 februari 2006

  Hej, tack för titten, jo det är min Nisse, min bästa vän som var mitt största stöd när jag blev sjuk, skrattade nyss åt han, här ringer det på dörren och en främmande man bara kliver in, ja främmande för honom, tror du han märker nåt, nej då, ligger tre meter ifrån men märker inte att den kommer in nån, snacka om vakthund, haha, jag älskar att måla och tapetsera, jag älskar allt sånt, även att laga punka på cykel, mysig stuga, det gör du rätt i som behåller golvmattan, roligt med sånt tycker jag, kram på dig , kommer tillbaka nu när jag hittat hit till dig igen, leila

 3. Svara

  Qilin

  10 februari 2006

  Målat och grejat har jag alltid gjort, det är roligt. Däremot är det i n t e roligt med OS!
  Jag är helt ointresserad så det är bra att jag inte har någon teve, då slipper jag bli irriterad för att det bara är sport 🙂
  Apropå färg ja. Du undrade vad jag kallar färgen i min blogg. Gammelrosa tror jag, lingon med mjölk låter också bra! Den “heter” 9C7C8A och består av Rött: 156, Grönt: 124 och Blått: 138. – Om det säger dig nåt’
  Önskar dig en skön helg!

  PS: Hallmattan har ju faktisk en läcker färg, med ljust för övrigt blir det säkert bra!

 4. Svara

  Lillsyrran-Tette Merio

  10 februari 2006

  Vilken häftig gammal vedspis! Funkar den också? Det gör den antar jag! 🙂

  Och på tal om att överdriva … mm … här har du en till, men vi kan ju skylla på att vi är skorpioner .. du vet, sådana där “allt-eller-inget”-människor! 😉

  Massa kramar till syster!/Tette.

 5. Svara

  Pia (Pimli)

  10 februari 2006

  Avis, avis! På ditt kök MED vedspis!!! Det har jag önskat mig i hela mitt liv. Och så sitter jag här i en villa byggd 1959-60. Inte en vedspis så långt ögat når… Vi tröstar oss med en braskamin i vardagsrummet, men inte är det just detsamma. Men vem vet – när ungarna flygit ur boet blir det kanske ett torp.

  Ha det så bra framför OS-tv:n. Själv tittar jag på vissa saker, men inte allt. Och blir det så fint väder i helgen som det varit idag, så blir det nog grilla korv ute istället.

  Kram
  Pia

 6. Svara

  Catja

  11 februari 2006

  Ser att Hasse är på G! Heja Hasse! 🙂
  Känner igen mönstret på golvet där som du ska behålla. Sådant har jag växt upp med, fast det vr rött. Klart du ska behlla lite sjuttiotal om det är i fint skick. 🙂 Att fortsätta att samla OSresultat i mappar är väl ingenting du behöver sluta med för att du nu brukar nätet? Ta du och skriv ut det som är trevligt från OS och gör dina mappar. Det är som när man någon gång (h{nder för s{llan) att man får ett vanligt snigel-brev. Visst är det härligt med handskrivet? Man glömmer gärna bort att det ff finns vackert papper och fina pennor att njuta av. 🙂 Läckert det ser ut med vedspis. Vi har tänkt, när vi väl ska göra om köket att vi ska mura upp en bänk/väggar att sätta gasspis i. På baksidan ska det muras in en gammal lucka från en gammal spis. Det sätter en sådan mysig prägel på köket. Fast jag antar att er går att använda…eller? För guds skull LÅT DEN VARA även om den inte går att använda får du ha den till prydnad! 🙂 Ang. OS: Jag ser fram emot hockeyn och curlingen, vad tycker du är höjdpunkterna på OS? kram och God Helg! /Catja

 7. Svara

  Tina

  11 februari 2006

  Åh vad sugen jag blev på att mål o tapetsera, jag älskar att göra sånt!! Men jag måste nog först se till o lägga om golven o isolera under först innan jag gör nåt sånt, tror att mycket av draget kommer därifrån det ser ut som om de lagt plastmattor direkt på plattan….
  Ert hus ser jättemysigt ut o jag gillade golvet i Kramhallen!!!

 8. Svara

  Tina

  11 februari 2006

  Hehe….Kramhallen? Jaja nu vet ni vad ni ska göra där 🙂
  Kram

 9. Svara

  Laila

  11 februari 2006

  Hejsan på sig!
  Fina bilder från huset. Du, vad mysigt med vedspis! Det är något som jag bara älskar:)
  Ni kommer säkerligen att stortrivas, det är jag säker på.
  Ha en fin helg.
  Kramis Laila

 10. Svara

  Majsan

  11 februari 2006

  Vad spännande att få omgjort! Jag älskar att måla och tapetsera…skulle behöva ta en omgång i vår hall och vårt kök.
  Ha en fin fortsättning på lördagskvällen!
  Kram Majsan

 11. Svara

  Bia

  12 februari 2006

  “I väntans tider” …. jag trodde du var i välsignat tillstånd 🙂 Neeeej…OS får vara för mig, jag är inte intresserad för 5 öre…

  Kul att du behåller 70-talsgolvet! Det påminner mig om min ungdoms dagar! Lite nostalgisk får man väl vara?
  Idag är det en dam i Norrköping som fyller 104 år, jag ska bli lika gammal och PIGG som hon! Så jag har 47 år kvar att njuta av livet! Då hinner jag vara med om barnbarnet Julias 50-årsdag, tanken svindlar!

  Kram och god natt!
  Bia

 12. Svara

  Pia

  12 februari 2006

  Men det blir ju så bra så bra när det blir klart ska du se. visst kan det bli ett långtidsprogekt.. gör välan ingentinget.
  huvudsaken att du mår bra och gubben står upprätt, ha, ha..
  ha en goer söndag

 13. Svara

  Pia

  12 februari 2006

  Va hände nu här.. hade skrivit, men trolleri här inne oxså kanske..
  Take it easey vännen, men det blir säkert så bra så bra ska du se.
  Gammalt blir nytt hur roligt som.
  Goer söndag
  Kram Pia

 14. Svara

  Carina

  12 februari 2006

  Vad härligt med en riktig “järnspis”. Min mormor och morfar hade något liknande den där. De hade alltid en gryta med vatten stående på spisen eftersom de inte hade varmvatten och de eldade vinter som sommar just för att hålla vattengrytan varm och även värmen inomhus.
  Det blir roligt med OS nu så det finns lite att se på TV. Jag blir väl sittande med virkningen framför tv:n och ser det mesta trots att det är ishockey och längdskidor som är mina favoriter.
  Njut av OS-tiden!
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 106
 • 497
 • 1 652 528
 • 5 119
 • 66 012
Sök här