Bloggen

Paint-by-number

Av
den
13 mars 2009

Äntligen har jag kommit igång med min nygamla hobby!
När dottern var liten målade vi mycket i målarböcker tillsammans. Sen hittade vi Paint-by-number-tavlor att måla.
Det blev succé!
Det fanns både lättare och svårare motiv och jag kunde själv sitta i timmar och måla.
Under många år när jag jobbade mycket fanns ingen tid för en hobby, men nu så!
Hade helst velat gå en vanlig målarkurs i stan, men har inte hittat någon som passat.
Tyvärr har försäljningen av tavlorna i Sverige i princip försvunnit, så jag beställde två målarset ända från “Amerikat”

Så här ser motivet ut!

Och så här ser målarduken ut! Man behöver förstoringsglas för att kunna läsa de små siffrorna, jag lovar!

Här har jag förstorat upp bilden så man ser hur småttigt det är.
Idén är ju nästan densamma som att brodera, men istället för nål använder man pensel, och istället för garn använder man akrylfärg.
Jag har aldrig varit någon handarbetsmänniska, och nu med värkande händer är det helt omöjligt att ens tänka tanken på att brodera.
Dessutom hatar jag att sitta och räkna rutor….
Ja, nu vet ni vad jag pysslar med när jag inte har tid med hemsidan, hihi
Mellan helgens alla sportsändningar ska jag nog lyckas hinna klämma in besök hos er också, så nu önskar jag
EN TREVLIG HELG!

TAGS
30 kommentarer
 1. Svara

  åsa

  13 mars 2009

  Va roligt det verkar!
  Kanske någonting att ta efter, kan inte heller brodera med de här skithänderna som jag har.
  Hoppas du/ni får en bra helg!
  Ha dé!/Kram

 2. Svara

  Malin

  13 mars 2009

  Så jättefint det blir!! Jag ÄLSKADE också att måla Paint by number när jag var yngre. Har målat lite m akvarell också. Men det är som sagt var länge sen.

  Måleriet skall jag också återuppta när barnen blir äldre. Jag är inte heller ngn handarbetsmänniska.

 3. Svara

  Monica

  13 mars 2009

  Oj, så smått “plotter” 😉 Det där är säkert jättekul och även avkopplande….OM man har tålamod. 😛

  Trevlig sporthelg!

 4. Svara

  Ragnvi

  13 mars 2009

  Tjena! Hi, hi! Jag köpte ett förstoringsglas igår! Kul att du målar lite! Ofta kunde jag inte hålla fingrarna borta från ungarnas målarböcker med det här har jag aldrig provat!
  Jag är inte medlem på Facebook, har fullt sjå med bloggandet…
  Kramen!
  Ragnvi

 5. Svara

  Mia

  14 mars 2009

  Å jisses vad pilligt!!!! Men läckert motiv! 🙂

 6. Svara

  Pimli

  14 mars 2009

  Det där verkar som en sysselsättning i min smak. Fast jag ska förståss inte börja med YTTERLIGARE en hobby. (Har du märkt att alla vi som varit “i väggen” alltid håller på med en hel massa saker? Vanligen är vi utåtriktade, ivriga, nyfikna, duktiga, glada optimister. Människor som är vresiga och svär över det mesta går aldrig in i väggen.) Nej, nu ska jag kontemplera lite över hur jag på bästa sätt ska få tillbaks fotograferingsintresset igen. Det är helt försvunnet för tillfället och jag SAKNAR det!

  Här har vi takdropp, men samtidigt snöar det. Börjar faktiskt se fram mot lite barmark och käcka snödroppar :luv:

 7. Svara

  Nilla

  14 mars 2009

  Oj vad pillrigt, förstår att du måste ha förstoringsglas. Men du glömmer väl inte bort bloggen nu? Härliga boktips du har också. Är lite nyfiken på Anders Paulrud. Men jag är i en sån där svacka igen. Har svårt att koncentrera mig. Och då går det bäst med spännande deckare. Har just börjat läsa Skumtimmen av Johan Theorin. Ruskigt spännande.
  Kram

 8. Svara

  Inger Maryissa

  14 mars 2009

  Jo, dessa paint-by-number-tavlor har jag sett,
  och kan tänka mig att de är roliga att måla.
  Fin tavla du visar oss här !
  Men oj, de ser ganska svårt ut att göra,
  men kan tänka mig det är roligt.
  Kramar

 9. Svara

  Anki N

  14 mars 2009

  Vad fin den var. Ja måla är kul, rita också, inte för det blir speciellt snyggt men vad gör det bara det är kul. Jag målar ofta med ungarna när de är här, inte mina utan kompisens. Nål o tråd har jag däremot aldrig varit överrens med. Ja tänkte just på dig, de e ju skidor på TV hör jag. Undrar så varför den står på – när ingen ser. Gubben är ute och hugger ved o sonen som är hemma plockar ner ett tillfälligt älgtorn, eller ställning.
  Jag ska ut med mina schäferjyckar nu o se om jag hittar nått kul att plåta.
  Ha en underbar lördag.
  Kramiz Anki N

 10. Svara

  annette

  14 mars 2009

  Det där verkar vara väldigt roligt tycker jag, har aldrig hört talas om sådant tidigare, skall googla lite på det, för sy är inget för mej men måla sådant där skulle vara roligt tror jag.
  Tack för tips!

  Ha en skön lördagskväll!
  Har Du hittat någon struts ännu?

  Kramar!

  annette

 11. Svara

  lelu

  14 mars 2009

  Kanon trevligt . ungarna hade så när dom var yngre , viilka utmaningar det var .
  men din ser verkligen toppen ut , låt oss följa dig ..
  Trevlig helg , här bakas rågbröd , kladdkakor , marzipanbullar o 2 sort kakor-
  Må bästa bit vinna i kväll men så blir det väl inte-

 12. Svara

  Anki N

  14 mars 2009

  😀 de där med rosa myspysdress o Paula där i – de kan jag se framför mig. Dottern, ja tror du hon skulle gå med ut…haha.

  Du ser väl inte melodifestivalen i afton – de e ju skidskytter S A M T I D I G T..sa min man…uch då..konfliker..

  Anki N

 13. Svara

  Doris/doje

  14 mars 2009

  WOW!!

 14. Svara

  Bia

  15 mars 2009

  Kul med nummermålning!
  Jag provade sånt när sonen var liten. Men nu skulle jag inte ha tålamod till det!
  Broderar du också? Jag har en bekant som gör beskrivningar utifrån foton. Vill du kolla finns det här:
  http://www.fotobrodera.se/

  Ha det gott!!
  Kram/Bia

 15. Svara

  Anki Enbom

  15 mars 2009

  Oj, så smått.
  Men kanonsnyggt blev det.
  Minns att jag gjorde några liknande tavlor när jag var 12-13 år, men då var det inte lika små fällt att fylla.
  Denna blev ju kanonsnygg
  kramen

 16. Svara

  Anki Enbom

  15 mars 2009

  Nu förstår jag..
  Läste lite fort där..Du har alltså nyss börjat, men är säker på att det kommer att bli snyggt

 17. Svara

  britten

  15 mars 2009

  oj ! ser roligt ut , men ingenting för mina dåliga ögon tror jag…mina ögon börjar typ bli gammla…

 18. Svara

  Margaretha

  15 mars 2009

  Jisses vad pilligt det ser ut… Men jag förstår att du tycker att det är roligt….Och vad FINT det blir……Fantastiskt…..
  Kram
  Margaretha

 19. Svara

  Micke

  15 mars 2009

  Men vilket rackars “fusk” alltså 😀 Men jag kan tänka det är mer än småpillrigt!

 20. Svara

  leila

  16 mars 2009

  :thumbsup: Nu blev jag också sugen på att måla efter nummer, det är så avkopplande. Jag vill så mycket att jag inte vet var jag ska börja 😀 oftast blir det ingenting istället. kram på dig

 21. Svara

  Helena

  5 augusti 2009

  Hej! Har letat förgäves efter sådana här tavlor men som du skrev så finns det knappt att hitta i Sverige. Så jag undrar vart du beställde ifrån, nåon speciell hemsida? Vill verkligen ha en! :thumbsup:

 22. Svara

  Emma

  12 augusti 2009

  Hej! Har letat och letat efter sån “måla efter siffror” tavla, men kan inte hitta nånstans. Finns det någon som vet var man kan få tag på dom? Tycker det är oerhört roande och sitta och pyssla med en sådan. Har nyligen köpt en broderitavla men tycker inte det är lika roligt som att måla. Har ni nåt tips så hör gärna av er.
  Tack!

 23. Svara

  Elin

  19 augusti 2009

  Hej! Sökte på google om paint by number för att se vart man kan köpa det. Hittade inget med däremot kom jag in på din sida och tänkte att du kanske visste då! 🙂 Letar efter mer vuxen motiv. Hoppas du kan hjälpa mig! Tack!

 24. Svara

  Fredrik

  22 augusti 2009

  Hej! Har precis öppnat en webshop på adressen http://www.paint-by-numbers.se där har vi ett antal motiv som kommer att bli fler med tiden. Man kan också välja att få egna motiv omgjorda till paint by numers tavlor. P-b-N motiven printas på canvasduk i två storlekar 41×52(50×61)cm samt 52×90(61×100)cm. Välkomna att titta in där.

 25. Svara

  Emma

  17 april 2010

  Hej igen! Var någonstans köpte du dina paint by number tavlor?

 26. Svara

  Jenny

  11 april 2011

  Ska precis ta upp denna gamla hobby igen och satt faktiskt och tittade på precis det här motivet med vargen 😀 Blev glad att få se “duken” utan färg, är lite rädd för att köpa en för enkel… Många som frågat efter adress, jag har sett vargen på http://www.oakridgehobbies.com. Mycket billigare än den dyra länken som Fredrik hänvisar till (no offense). Finns en annan sida som heter Hobbymaster.

 27. Svara

  ingabritt sandberg

  11 juni 2011

  Var finns det att köpa Paint by numbers i Sverige? Har köpt alla min affär tagit hem, men nu säger hon att det finns inga fler att välja på. Får inte vara allför dyra, normala priser skall det vara. Fredriks shops verkar vara dyr. Hjälp önskas

 28. Svara

  Fröken Luju

  1 oktober 2011

  Hejsan!
  Vilken underbar hemsida du har! 🙂 Jätte fin verkligen!
  Söker själv just nu en fin tavla med lite vuxnare mönster, men hittar ingen på någon svensk sida. Hur mycket kostar det att skicka hem från utländska hemsidor?
  MVH Fröken Luju

 29. Svara

  Fröken Luju

  2 oktober 2011

  Tack för svaret! 🙂 Var har du beställt ifrån?

 30. Svara

  Mia

  20 december 2011

  Hejsan,
  Jag har köpt paint by numbers ifrån Internet hos http://www.ebay.com. Om man skaffar eller har ett paypal konto så går det smidigt och lätt samtoch man får tillbaka de man lägger ut ifall sakerna inte skulle levereras 😉
  Jag har handlar mycket därifrån och har ej råkat ut för det än 😛

  Så sök på Paint by numbers där ska ni får se. Finns mycket vackra motiv med blommor, hästar, hundar, katter med mera, landskap och andra motiv 😀
  Så det kan jag varmt rekommendera.
  Just nu väntar jag på ett tigermotiv som kostade mindre än 65kr. Priset för de jag sett inkl frakt ligger väl runt 50-350kr beroende på om man väljer buy it now eller om man väljer att lägga bud. Så ta en titt. Jag tror inte att ni blir besvikna 😉 😉 😉

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 259
 • 363
 • 1 626 653
 • 5 069
 • 65 363
Sök här