Pastasås med musslor och gorgonzola
PASTASÅS MED MUSSLOR O GORGONZOLA 4p.
1 finhackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk margarin
1 röd paprika
1 grön paprika
1 stor burk musslor (400g)
1½ dl musselspad
1 dl creme fraiche
50 g gorgonzola (eller ädelost)
2 krm salt, svartpeppar, persilja
Fräs lök o vitlök några minuter. Strimla paprikan, låt fräsa med 5 min. Tillsätt musselspad, creme fraiche o ost. Koka några minuter. Krydda. Blanda i musslor o persilja. Värm hastigt
TAGS
Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor