Bloggen

Prövningar..

Av
den
30 juli 2014

0728g

Att lösa korsord med vänster hand är en av livets nya prövningar, långsamt går det, inte blir det vackert men förhoppningsvis läsligt..

0729r

..och nu ska man registreras i Svenska Frakturregistret också 😀
Hundrafemtielva frågor om hur jag mådde en vecka innan jag bröt armen! 😯
Och om ett år kommer jag att få samma frågeställningar igen… :help:
Tack o lov var det kryssfrågor som var lättare att fylla i… :thumbsup:

Och så måste jag berätta, vårt underbara Landsting, dom är effektiva på exakt en punkt har jag märkt, och det är faktureringen!
Jisses det dräller in fakturor vareviga dag, men igår fick jag måttet rågat!
550,- för ett besök, visserligen uppdelat i två fakturor men ändå. Om dom inte kan åtgärda mig i Ludvika utan skickar mig vidare ska jag knappast behöva betala dubbelt i Falun, eller?
Nä, fel var det, det erkändes…funderar bara om alla är så observanta när man är sjuk, har varit inne på en massa lasarettbesök och bombaderas av fakturor. Min uppmaning ifall du hör till Dalarnas Landsting, dubbelkolla vareviga räkning!
Nu har jag nått upp till högkostnadsskyddet så nu kan dom inte skinna mig mer på ett tag 8)

0728i

Värmen fortsätter och det blir bara korta rundor med Blinka när hon är hos mig. Även hon tycker det är svettigt att klättra uppför Älgsjökullen…

0728f

Härom kvällen hördes klapprande hästhovar på grusvägen utanför mitt fönster, oj, tänkte jag, kusar på rymmen 😆
Fel, fel, fel, det var ju grannen med dotter som kom ridande barbacka efter att ha varit nere vid sjön och badat med hästarna. De lider också av värmen!

Tar en dag i sänder och hoppas på svalka så jag åtminstone kan börja röra på mig, vågen lär jag inte våga stiga på före jul efter allt stillasittande.. 😯

svalka1

Som jag längtar…till nästa sommar…som förmodligen blir århundradets regnigaste och kallaste…

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Bia

  30 juli 2014

  Jag är i alla fall en av de som inte kollar räkningar. Jag bara betalar…. Nu ska jag nog börja kolla vad jag betalar för… Du är en kämpe som fortsätter med det du vill och brukar göra! Snyggt skrivet med “fel hand” må jag säga! Kram!

 2. Svara

  Kersti

  30 juli 2014

  Du har det inte lätt i värmen din stackare. men kanske att det kan vara bra någon gång i framtiden att kunna skriva med både höger och vänster, man vet inte. Jag är tillfälligt tillbaka i stan och här kom en rejäl regnskur idag men så värst mycket kallar kan man inte säga att det blev. Alla fönster står vidöppna för att försöka fånga in en liten fläkt.
  Styrke kramar från Enskede.

 3. Svara

  Sylvia

  30 juli 2014

  Trots lite regn o åska är det kvavt och svårt att andas här i Stockholm. Beundrar ditt sätt att tackla situationen!

 4. Svara

  Mia

  30 juli 2014

  Men oj, det där med räkningen är inget jag har tänkt på faktiskt! Tur att du är om dig och kring dig!!! Och det är säkert inte bara i Dalarna det felas….
  Nu har vi fått lite svalare=normal sommartemperatur, som är fullt tillräcklig!
  Ha det nu så gott, vännen och var rädd om dig! :love: :love:

 5. Svara

  "LillaSyster"

  30 juli 2014

  Det stämmer det där, man måste kolla allt man betalar och speciellt vaksam är jag på sommaren. Fick brev från banken förra veckan, med en massa uppgifter som skulle fyllas i. Kändes lite hokus pokus – men då jag mailat dem fick jag det bättre förklarat för mig. Tänk att sommaren 2014 skulle bli sommaren du lärde dig skriva med vänster hand!

 6. Svara

  "LillaSyster"

  30 juli 2014

  …. och vips hade kommentaren gått iväg…. måste kommit åt något kortkommando. Ja ja jag var väl så gott som klar! Kram på dig! 🙂

 7. Svara

  Doris Adamsdóttir

  30 juli 2014

  Tycker att du skriver otroligt snyggt med vänster hand !
  Jag är en av dem som alltid kollar räkningar och kassakvitton INNNAN jag åker hem från affären, det är ofta som de stämplar in en sak för ofta i affären där som jag handlar oftast :thumbsdown:
  Sköt om dig, kram

 8. Svara

  Agneta

  30 juli 2014

  Stackars dig att det blev så illa. Känns det inte bättre om du kan ta en liten promenad nu och då och få igång blodcirkulationen och allt det där. Fast snubbla nu inte…..Jag är i alla fall glad att det verkar som om jag kommit över på den rätta sidan nu. Och att vara högerhänt, jag tänker att det ska ju vara väldigt bra för hela hjärnan att försöka använda den hand man vanligen inte använder…..det berikar intellektet!!!
  Vilken tur att Astrid kom tillbaka, man blir ju så innerligen glad så man vet inte till sig! Och jag minns ju hennes små kattungar. Katter är mycket speciella.
  ha det gott, kram
  Agneta

 9. Svara

  Malin

  31 juli 2014

  Bra att du är observant och står på dig och skönt att du har fått högkostnadsskyddet nu.

  Här försvann ju finvädret med ett åskväder, idag har vi iofs varmt och fuktigt med ljumma vindar men ingen sol.

  Jobbångesten har börjat ge sig till känna nu 🙁 man blir nästan knäpp av att tänka på att sommarn snart är slut och att det är ett år till nästa semester.

  Hoppas du snart gör ett stort steg i läkningsprocessen så att du kan njuta av svamplockning i höst.

  Många kramar!

 10. Svara

  Menageriet

  31 juli 2014

  Tummen ner för landstingen! :thumbsdown:
  Efter att jag i höstas åkte in akut med ambulans, så fick jag en räkning på 450 kr. Smärre chock!
  Att dom tar 300 för specialläkare är ju ingen överraskning, men 150 kr för skjutsen?
  Trodde i min enfald att vi betalade ambulanstransport på skattsedeln? :thumbsdown:
  Nej, nu ska rödpennan fram vid nästa val!! 👿
  Du är duktig med pennan i vänsterhanden! Det hade jag nog aldrig klarat, för jag är extremt högerhänt? Det var inte lite korsord Du gör heller? Men, det är väl inte mycket annat att hitta på när man bara har en arm? Tur att markservicen funkar iaf! 😡
  Ha det gott och kram! 🙂

 11. Svara

  Gunilla

  31 juli 2014

  Vilken otur du hade nu också när det blev en sån toppensommar. Jag lider verkligen med dig och hoppas att läkningen går bra. Fattar inte att du kan skriva så bra med vänster hand men förstår att det tar på. Hemskt att det ska kosta så mycket om man blir sjuk. Härliga bilder med hästar utanför fönstret. Barnbarnet brukar också rida ner hästen till badet nu när det är så varmt. Hon har ingen egen men jag tror att hon nästan betraktar den som sin. Krya på dig och hoppas det går snabbt framåt med läkningen. Varma kramar från mig 🙂

 12. Svara

  Kicki

  31 juli 2014

  Du skriver ju alldeles utmärkt med vänster hand, snyggare än vad jag skriver med höger.
  Förresten är det inte du som kan skriva med höger och vänster samtidigt?
  Vad skönt att Astrid kom till rätta igen.
  Skönt också att du har Blinka hos dig igen.
  Det är inte bara ett talesätt, att man ska vara frisk för att orka vara sjuk. För det är då attan vad man ska vara med och kolla allting.
  Kramen

 13. Svara

  BrittMarie

  31 juli 2014

  Jag tycker det är beundransvärt av dig att skriva så fint med vänster hand! Tydligen är korsord bra träning både på det ena och det andra. Fortsätt med det du :thumbsup:
  Kram och god bättring

 14. Svara

  Raija

  1 augusti 2014

  Inte är värmen speciellt rolig i år, för den håller i sig i evigheter. Nu kommer detta väder även fortsätta nästa vecka och jag som hade hoppats på lite regn, som vi inte fått på evigheter. Inte lätt att inte vara frisk i värmen.

  Tur att du är observant och upptäckte dubbelfaktureringen. Dyrt blir det hur som helst att skada sig eller bli sjuk och märkbart i ekonomin.

 15. Svara

  Ninni

  4 augusti 2014

  Ja nog gäller det att se upp och hålla koll när landstingen tar betalt. Det blir ofta nåt strul nånstans. Tur du hade ögonen med dig. Jag ska precis börja betala igen då mitt högkostnadskort gått ut.
  Äldsta dottern var hit idag och pratade om att skaffa AC på övervåningen där de sover till nästa sommar så då blir det säkert en kall och regnig sommar.
  Inte är det nåt fel på din vänsterhandstil. Du skriver mycket bättre än många som skriver med sin rätta hand.Jag har svårt att skriva med vänster men efter att jag hade högra axeln ur led för en massa år sen så lärde jag mig jobba på rätt bra med vänstern och det har jag nytta av nu med. 🙂
  Jag tycker det är bra att de kollar upp om frakturer. Det kan ju hända att nånting går att förebygga. 😉
  Vink på dig i värmen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 341
 • 499
 • 1 641 032
 • 5 101
 • 65 745
Sök här