GemsWeekly

Quizle: Mello

Av
den
11 mars 2013

Mello

1. Såg du melodifestivalen i lördags kväll? Om inte, varför?

Ja det gjorde jag, finalen vill jag se men i år har jag sett alla delfinaler också men bara på grund av brist på alternativ, alla andra kanaler verkar ha “lagt sig”

2. Vann rätt låt? Om inte, vem tycker du borde ha vunnit och varför?

Jag hade ingen solklar favorit, men State of Dramas låt fastnade i skallen

3. Vad tycker du om att andra länder får vara med i vår omröstning?

Jag förstår syftet, att vi ska få till något som är gångbart i Europa, ifjol lyckades det ju fantastiskt bra. Egentligen är jag inte tillräckligt engagerad för att bry mig hur omröstningarna går till

4. Vad tycker du om melodifestivalen generellt?

Harmlös underhållning, roar många, samtalsämne, spektakel, engagerar alla åldrar

5. Vilken är den bästa melodifestivallåten genom tiderna?

När jag var tonåring minns jag en låt som hette Puppet on a string från England. Den har suttit i skallen som en smäck ända sedan urminnes tider.Nu var jag ju tvungen att leta på den, den är från 1967 och Sandie Shawn väckte uppståndelse för hon sjöng barfota! Tihi, tänk vad spännande det var när man var 12. Och vilken scenshow hon har, släng dig i väggen Loreen :mrgreen:

[youtube]http://youtu.be/nrs8CgpH980[/youtube]

Här nedan finska vinnaren, erbarmligt dålig, lär inte gå till final. Synd då jag gillade den som kom tvåa, men så är det ju alltid!

[youtube]http://youtu.be/0eEpelhBxgQ[/youtube]

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  11 mars 2013

  Varför gillar man nästan alltid tvåorna bäst??? 😉
  Kram goa Paula!

 2. Svara

  Barbro Z

  11 mars 2013

  Tittar inte på melodifestivalen. Brukar lyssna på vinnarlåten i efterhand och konstatera att jag inte missat något…. Tycker det är lite tokigt att tävla i tycke och smak.
  Men å andra sidan är det ju bara trevligt att det finns ett program som engagerar så många och som spänner över alla åldersintervaller, så bara det gör att jag tycker det ska fortsätta.

  Kramis

 3. Svara

  lisa

  11 mars 2013

  Tack för mailet. Jag skickade tillbaka till dig igår på din adress. Hur har det gott med lilla Torsten? Hoppas inerligt att han inte har ont. Och det fungerar med avföringen. Jag håller mina tummar och tänker på dig. Kram Lisa.

 4. Svara

  Nette Cecilia

  11 mars 2013

  😐 Tittade nog och den som var bäst blev etta .Vad det gäller Finlands låt är det en som fastnar i öronen när du hört den på radion det är den bästa vi haft på länge ,Krista är dessutom superduktig i sitt framträdande ,kram nette

 5. Svara

  AprilSus

  12 mars 2013

  Hemma hos oss var vi riktigt nöjda med vinnarlåten, men det fanns flera unga killar som gjorde bra ifrån sig.

  Har varit lite frånvarande i bloggvärlden ett tag, men nu har jag läst ikapp mig här hos dig och ser att både bra och dåligt har du hunnit med. Hoppas verkligen att Torsten läker fint och att han snart mår bra igen utan flera dyrbara kostnader.

  Många kramar! <3

 6. Svara

  Gun wiik Plls

  12 mars 2013

  Minns också den låten jätteväl, sen tror jag att det var tidigare som en ung tonårig från Italien Robertino Loreti tror jag han hette sjöng O sole mio, oj va kär man blev i den killen! Annars är det nog Abba med Waterlo som fortfarande har klass tycker jag!

 7. Svara

  annette

  12 mars 2013

  Jag som inte ser något vad gäller detta med melodifestivalen har inte så mycket att skriva, jo jag kan ju skriva att jag minns “Puppet on a string”, det var grejor det;)
  Ha en bra dag!

  Kramen

 8. Svara

  soffie

  12 mars 2013

  här höll vi på YOHIO tycker det är knäppt att vi ska blanda in andra länder i vår svenska uttagning. vi gillade inte alls Robin tycker han är så gapig, kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 643
 • 681
 • 1 603 783
 • 5 032
 • 64 895
Sök här