Bloggen

Rakat/orakat i sommar?

Av
den
18 maj 2017

Idag har vi många grader varmare i luften, och det glädjer mig men framför allt alla sommardiggare som längtar efter sol och bad!

Så här såg det ut på en simskola i Helsingfors 1957, jag hade nästan kunnat vara en av eleverna själv! (född -54) 😳

Jag gillar att simma, även om jag blivit en badkruka på senare år, men jag jobbar stenhårt för att tordas doppa mig även då jag tycker det är på gränsen till för kallt, för känslan när kroppen vant sig är så underbar! På köpet blir man ju viktlös också, tsss

Varför jag nu kommer att tänka på sol och bad är för att min dotter befinner sig på solsemester i Förenade Arabemiraten, med dagstemperaturer på mellan 35-40 grader!
De som känner mig fattar att det för mig är helt ofattbart att ens existera i de temperaturerna, däremot skulle jag gärna vilja ha en egen sval igloo här hemma!

Garanterat myggfritt och underbart stämningsfullt på kvällen, eller hur?

Apropå sommar, nu lär jag drista, rakat eller orakat???

Pendeln har svängt, ifjol syntes flera kändisar med en liten buske under armen, dock ser de rätt välansade ut i mina ögon 😆

Själv har jag slutat med rakning för många år sedan, det beror mest på lathet och ointresse

Nu kanske några opponerar sig och tycker det är äckligt att gå omkring med orakade ben och armhålor?
Men vem bryr sig om hur en tant ser ut när hon smyger i vassen på väg till vattnet och tillbaka :mrgreen:
Det är rätt befriande att kunna få bli excentrisk och egensinnig på gamla dar …

Synpunkter i ämnet tack??? 😉

TAGS
7 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  18 maj 2017

  Sån igloo vill jag ha!!!! Om nån annan betalar 😉 för jag vill inte ha såna där temperaturer som i Förenade Arabemiraten!! Lagom är bäst 😉
  Rakat??? Nä, inte det heller, det får vara, det får fungera som solskydd på benen och skulle nån reagera på håret i armhålorna så är det deras problem
  Kram på’re :love: :love:

 2. Svara

  Skyttlat

  18 maj 2017

  Rakat, iaf under armarna! Men med åldern växer det inte så fort där. Desto fortare på hakan! :mrgreen:
  Fattar inte att folk gillar att åka till värmen. Idag har vi 27 grader och jag trodde jag skulle dö på hemväg med Klicker. Nej, tacka vet jag vintern! Lagom är bäst!
  Ha det gott och kram! 🙂

 3. Svara

  leilaalmqvist66@gmail.com

  18 maj 2017

  Jag tycker folk får ha hår eller inte hår. Vad spelar det för roll? Det finns så många saker som är hemska på vår jord. Det viktiga är att man har hjärtat på rätt ställe. Jag rakar mig under armarna, men det är för min skull. Inte för någon annans. Mina armhålor är mina 😀 Förresten så älskar jag att bada och sola. Skulle gärna ha 35 grader varmt om jag är nära vattnet 🙂

 4. Svara

  Ninni

  18 maj 2017

  Iglon vill jag gärna ha om det blir för varmt. Lär nog vara pollenfritt där också. 😀
  Jag är dålig på att bada utomhus på sommarn. Säger till mig själv inför varje sommar att “i sommar ska jag se till att bada” men sen blir det inte av. Har inget undanskymt ställe i närheten där jag når till, vilket är bra om man ska bada ensam.
  Jag rakar inte men jag tar bort hår med hårborttagningskräm. Har inte så mycket hår under armarna och ännu mindre på benen så egentligen behövs det inte där men i ansiktet har jag fått mycket hårväxt. Det började då jag var tvungen ta kortison. Nu har det lugnat ner sig lite men än är det för mycket för att låta det växa fritt.
  Kramen.

 5. Svara

  Anki

  19 maj 2017

  När det gäller värmen så tycker vi lika – ge mig en sån igloo och jag ska aldrig gnälla på värmen mer 🙂
  Raka mig under armarna gör jag under sommaren när jag går klädd i linnen, men benen har jag inte rakat på år och dar… om någon inte gillar det så får de väl titta åt ett annat håll. Många år sedan jag badade utomhus … brrr säger jag – minst 24 grader vill jag ha!
  Kram

 6. Svara

  Hillevi

  20 maj 2017

  Låtem var och en göra efter sitt sinne! Dumheter att klanka och tycka dittsan och dattsan. Människan är en ful apa, sådeså! 😀

 7. Svara

  Kicki

  22 maj 2017

  Jag har ingen hårväxt under armarna, ganska bekvämt så klar, för där har jag aldrig behövt raka mig.
  Benen får nog ett par omgångar på sommaren.
  Värre är det med stråna i ansiktet, som jag gärna hade varit utan.
  Men låt folk vara som dom vill, det är min åsikt.
  Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 372
 • 559
 • 1 651 804
 • 5 116
 • 65 967
Sök här