Bloggen

Regnet står som spön i backen

Av
den
30 december 2006

Jag har varit så duktig och gått en rejäl promenad med jyckarna varje dag sedan jul.
Men idag….var motivationen noll och ingenting!!
Regnet har stått som spön i backen från morgonen, blött, disigt och grått, bläää!
Tycker synd om turisterna som får sitta o uggla i stugorna, för idag har det inte ens gått att åka i den lilla ynkepynke-backen!
Som tur är följde kameran med igår när vi hade -5 grader och uppehåll!


En frusen snidad “Säfsengumma” möter oss nere vid gamla pappersfabriken


vitt och vackert nere vid sjön


En lite annorlunda vy från slussbron


Månen lyser och klockan är 14.30….


Vattnet brusar i forsen, mitt favoritmotiv!


Det är något speciellt med vatten som rör sig!

I morse fick vi då veta att Saddam Hussein var avrättad. Den mannen representerar bara ondska för mig, så trots att jag inte är för dödsstraff så rycker jag på axlarna ganska oengagerat, typ: han fick vad han förtjänade!
Det blir väl en historisk milstolpe att komma ihåg under kommande år, “2006, ja det var det år när Saddam avrättades.

Nu ska jag joina gubben i soffan, ikväll blir det teve för hela slanten: Postkodmiljonären (där jag är bäst, haha), följt av bondebröllopet och till sist kommissarie Lynley.
En kanonkväll som avslutas med Brucan om inte John Blund ännu kommit på besök halv tolv!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  "Ninni"

  30 december 2006

  Hej!
  Kikar in för att önska dig och gubben ett gott slut och ett Gott Nytt År!
  Har haft lite strul med spacet men fixat det nu.
  F.ö sitter jag inte så ofta vid datorn då jag har en julledig älskling och en julledig dotter att mysa med.
  Kram!

 2. Svara

  Monica

  30 december 2006

  Vilka vackra foton du tagit. Jag älskar vatten både i verkligheten och som fotomotiv.

  Samma skitväder här hela dagen – fy, så trist det är!

  Hoppas ni får en trevlig “Nyårsvaka”
  Gott 2007!

  Kram

 3. Svara

  Pialill

  30 december 2006

  Usch ja. Regnat massor här med. *blä*
  Enda höjdpunkten idag har varit att vi käkat hos mina föräldrar. Skönt att slippa laga mat..och gott var det! Stek och sån god sås..gjord med ansjovis tror jag visst att det var. Är ju inte så haj på matlagning som du nog hört..haha.
  Mycket fina foton…och vilken söt gumma.
  Ha det så bra och Gott nytt år och allt det där.
  Kramkram.

 4. Svara

  Anki

  30 december 2006

  Håller med vatten som rör sig är vackert, ja ett stillsamt också för den delen. Otroligt vackra bilder. Jag glömmer alltid kameran inne jag, måste skärpa mig. Här finns ju så mycket att plåta.
  Nej Anki hon festar aldrig på nyår. Det kan jag göra alla andra dagar. Äter lite gott, går ut en runda och kolla vid 12-slaget samt försöker hålla jycken lugn. Denna nyår är mams här så de blir lugnt på festfronten för min del som vanligt denna magiska afton.
  Ska nog också ta en koll på Bonnabröllopet ikväll!! De var ju min favorit, ja Micke alltså i de programmet. Så att han skulle finna kärleken var jag ganska säker på, en rejäl karl helt klart.
  Ha ett gott i gott slut på 2006 o gott till tusan 2007. Kramiz Anki

 5. Svara

  Lotta

  30 december 2006

  Vad fint (avundsjuk) ni har på era promenadvägar. Min syster är på besök. Vi ska äta risalamalta och dricka julmust, mums. Sen ska jag se sista delen av The Triangel. Innan dess hinner jag lyssna färdigt på min mp3-bok.
  Ha en go kväll
  Lotta

 6. Svara

  Kicki

  30 december 2006

  Halloj!
  Jag är så avis på dina fina naturbilder. Vatten är otroligt vackert, men jag har mycket stor respekt för det i “levande tillstånd”. Vi har tydligen klarat oss lite bättre här vad beträffar vädret. Jag hann träna hunden på fm, sen duggade det lite, men inte ens så hästarna blev blöta, men det hindrar inte att det är grått och trist. Ska också kolla bondebröllopet i kväll, men får hemska problem klockan 8. Vill se både hästarna från Globen, postkodmiljonären och På spåret, hjälp…
  Om vi inte hörs i morgon så önskar jag dig och de dina i pörtet ett gott slut och en trivsam nyårsafton med hummern och vad där till hör. Vi ska knapra på det sista av julmaten.
  Kram

 7. Svara

  Sylvia

  30 december 2006

  Du har alltid så otroligt fina bilder. Jag glömmer oftast kameran för jag är alltid så sen när jag skall ut på morgonrundan o kompisarna står o väntar. Men det är tur att de står där – en sån här dag med blåst o regn och hur ruggigt som helst hade jag säkert inte varit ute i skogen i 1,5 timmar själv.
  Jag har aldrig tyckt om att gå bort på Nyårsafton. Dricker man inget så tas det illa upp så på den tiden vi hade bil så var det ingen höjdare att ha med den. Och att få tag i en taxi på nyårsnatten kan man ju glömma. I och för sig går det bra att åka kommunalt i Stockholm men på nyårsafton är det så mycket berusade människor i farten så det är ingen vidare avslutning på året. Så vi var oftast hemma min gubbe o jag och hade det mysigt med extra god mat och lite gott att dricka. Bra på TV:n hela kvällen eller så satt vi var sin fåtölj o läste mellan de program vi ville se.
  Saknar honom otroligt.
  Snälla människor har bjudit hem mig i morgon men inte ger jag mig ut på stan bland raketer, smällare och folk med lilla vovven . Så vi firar nyårsaton hemma med lite myspys.
  Ett riktigt GOTT NYTT ÅR önskar jag dig. Låt oss göra 2007 till det bästa året hittills.

 8. Svara

  Pia

  31 december 2006

  Först måste jag ju meddela lilla frun att Bruce var igår fredag, men ikväll var det lite annat att titta på.. såg de program du skrev om.
  Men vad vackert ni har där uppe, ni har ju lite vitt och snöigt i alla fall. Här är det så trist.. regnat här oxså nästan hela dagen.
  Den där gumman var så härlig, du hittar alltid något i dina gömmor på promenaden.
  *Kram

 9. Svara

  Pia

  31 december 2006

  Glömde ju Trevligt slut och Gott Nytt År på dej, men det finns i min blogg annars… inte skrivit förräns nu så här sent.
  Kram igen

 10. Svara

  catja

  31 december 2006

  missade brøllopet på tv men det var kanske inte mkt att missa…hønde ngt mer i programmet. missade hela førra Bonde søker fru och det var væl det sista programmet. Typiskt mig! Føljt hela sæsongen och så ska man missa sista!!!
  Hærligt att se att dottern ær hemma igen! Vilken pærs!
  Gott Nytt År till er alla i pørtet!
  Kram
  /Catja

 11. Svara

  Gunvor

  31 december 2006

  Jättevackra bilder som vanligt.
  Önskar ett riktigt GOTT NYTT ÅR !!!

 12. Svara

  pimpim11

  31 december 2006

  Det ser kallt ut på dina kort. Vackra som vanligt.
  Kul med den där säfsen gumman.Gott nytt år ./pimpim

 13. Svara

  Saija (dotter)

  31 december 2006

  Hallojsan! Tänkte smta in och önska ett riktigt gott nytt år. Här regnade det hela dagen igår, fy så grått och trist det är ute!

  Lasse (SiljaVie) har precis varit här på en liten wordpress-lektion, nu tänkte vi åka och handla.

  Puzzpuzz

 14. Svara

  leila

  31 december 2006

  Hej, kikar in för att önska dig och gubben ett gott slut och ett gott nytt år. Ser fram emot nästa års recept från dig, jag begriper inte hur du gör. 🙂 jag och matlagning går inte ihop, jag blir alldeles facinerad av dina konster. kram o puss leila

 15. Svara

  Nilla

  31 december 2006

  Gott Nytt År! Vilka vackra bilder du bjuder på. Julen ser att att ha varit bra för er. förutom att dottern blev sjuk. Hoppas att hon har repat sig. Ha en riktigt trevlig nyårskväll, så hörs vi nästa år igen. Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 538
 • 562
 • 1 610 436
 • 5 044
 • 65 064
Sök här