Bloggen

Så fruktkärnor och frön

Av
den
20 april 2006

Idag har jag sjösatt en ny sida. Du hittar den under rubriken Matnyttigt, längst ner under Övrigt.
Det handlar alltså om fruktkärnor och frön
frukter
Vi är ju mitt inne i planteringsperioden så det passar väl bra!
Du kan så allt från ananas, kiwi, mango, passionsfrukt och t.om vindruva. Sår du melonfrön nu så kan du plantera ut dem på friland till sommaren!

Jag tänker i allafall satsa på frösådd inomhus, för såhär ser det ut i min rabatt!

rabatt

Det dröjer med andra ord ett tag innan någonting växer och gror…

“Då man sitter tyst och ingenting gör, kommer våren, och gräset växer av sig själv.”
Citat av Osho i citatboken Klokt

Jag sitter stilla och hoppas han har rätt!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Anki

  20 april 2006

  Vad är det för vitt du har på bilden längst ner??? Sånt har vi inte här…tack o lov…*fniss*

  Kram

 2. Svara

  Christina

  20 april 2006

  Kul att så och prova lite av varje.
  Har hört att i nästa vecka skall det bli uppemot 20 grader i Skåne, om man nu kan tro på SMHI.

 3. Svara

  Catja

  20 april 2006

  Det var väl egentligen senare halvan av inlägget som det hela handlade om…även om det började med Toscana, mat och vin. Att man alltid tillåter sig att bli kuvad. Att hålla käften. Att inte säga saker, ofta pga att få mothugg så man inte orkar. Så har jag det nu, på jobb. Orjkar inte ens försöka. Kollegan är antingen i klimakteriet eller har en fruktasnvärt dålig period. Bara det att man själv känner att man kvävs…känner nu att min gräns är nådd och orkar inte ta hennes dåliga humör längre. Eftersom det är jobbigt att flytta allt till Italien får det nog bli ett försök till stilla snack. Förklara hur man mår när hon får sina UTBROTT. Utbrott värre än Etna!

 4. Svara

  Catja

  20 april 2006

  Har nog förresten sett de familjer du pratar om…var de inte två och sedan blev de ovänner och skiljs åt? VAr jag sett det minns jag inte men det var längesedan. Den ena familjen går det bra för. De är mera positiva och står ut med saker på ett anant sätt. Hur det slutade vet i tusan, vet du? blev de kvar?

 5. Svara

  Pia (Pimli)

  20 april 2006

  Man blir riktigt sugen på att så lite olika saker när man läser din nya sida. Är lite besviken över att mina barn inte är särskilt intresserade. När jag var liten sådde jag allt som gick att så – med mer eller mindre lyckat resultat :).
  Hans är en gammal kompis (jämngammal med mig), som flyttat tillbaks till Hedemora på senare år och köpt sig ett litet hus. Han sår, odlar, bygger och pysslar med hus och trädgård så man blir alldeles matt :D. Inga-Lill är min trevliga svärmor, som lärt mig massor om växter och trädgård. Ska dona klart album med bilder från hennes trädgård förra sommaren vad det lider. Börjar nästan känna mig stressad – det börjar ju bli dax för nya album från nya växtperioden. Att man alltid ska vänta till sista stund med allting :|.
  Ser på bilderna hos dig att snön faktiskt börjar försvinna hos er också. Det går fort nu. Innan du vet ordet av kommer det att börja växa upp en massa spännande saker runt stugknutarna.
  Skönt med bastu, förresten. Och en öl på verandan i kvällssolen. Du vet hur man njuter livet, du :D.

  Kram
  Pia

 6. Svara

  Pia

  20 april 2006

  Oj vad mysigt det låter att “fröa”.. Måste vara himmelriket med hus och trädgård så här års.
  Tidigt ska jag upp i morron så det blir en tidig kväll.. Ser klart på Efterlyst, sen kallar sängen, men bara det att jag brukar ha så svårt att somna när jag vet att det inte blir så många timmars sömn..
  Hörs i morgon kanske..
  Ha en fin fredag. Kram

 7. Svara

  Pialill

  20 april 2006

  Oj så mycket snö ni har kvar. Här är nog våren kommen iallafall. 🙂
  Spännande med ny sida. Jag gillar allt som har med frön att göra. 😉
  Kram….och ha det så bra.

 8. Svara

  Astrid

  20 april 2006

  Jag längtar tills jag kan börja fröa.
  Här blommar krokusen mit ti snön. Idag har vi haft sol och fint.

 9. Svara

  Carina

  20 april 2006

  Här har jag suttit och läst om odling. Det är kul att läsa om och vackra växter men då jag försöker odla så får jag inte fram nånting. Misslyckades nyss med kattgräs t.o.m. 🙂 (jorden blev uttorkad, tror jag). Nä, jag får lämna odlandet till dem med gröna fingrar. Men kul ser det ut.
  Nu har vi knappt nån snö kvar här och det känns så härligt! Det är vår på riktigt nu. Men idag var solen svårflirtad. Den kom sent här med.
  Kram

 10. Svara

  Tina

  21 april 2006

  Men det är ju iaf ett steg i rätt riktning….du SER ju rabatten nu 🙂 Sen det där vita sånt finns inte i Skåne tack o lov. Jag ser frameomt en varm helg med många plusgrader!!

  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 347
 • 552
 • 1 609 695
 • 5 043
 • 65 049
Sök här