Bloggen Selfie med ord

Selfie i ord # 15

Av
den
12 april 2022

Dags för nr 15 av Selfie med ord , en ordlek som Aina på bloggen Klimakteriehäxan har hittat på!

Första bokstaven i svar två ska vara sista bokstaven från svar ett. Som vanligt, med andra ord. Vissa friheter får man tillåta sig!

1. Min utsikt hemifrån:

Varsågoda, så ser det ut utanför mitt fönster, grannens tomt och längst bort ängarna i Sundbornsby

2. Älskad LP: Young Americans av David Bowie, en av mina favoritartister genom åren

3. Husmanskost: Spagetti och köttfärssås (nästan den enda pastarätten jag gillar..)

4. Stilikon: Silvia, Sveriges drottning

5. Tidigt eller sent: Aldrig före midnatt

6. Smycke: topas ,t.ex örhängen, topas är en favoritsten, vackert blå

7. Favoritgodis: saltlakrits (inget godis ätet sedan 1996…men finska saltlakritsen var en favorit)

8. Aldrig på min tallrik: sötsur sås är ingen favorit, annars är jag allätare

9. Där har jag faktiskt varit:

Santa Paula, jajamen! Ligger norr om Los Angeles och besöktes 1981

10. Konstnär:

Akseli Gallen-Kallela, målade ofta episoder ur finska nationaleposet Kalevala, på den här tavlan Väinämöinen

11. Hörvärt: anktjatter och andra fåglar i naturen

12. Efterrätt: aldrig! Kan dock gärna mumsa på en god ostbricka efter middagen

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  12 april 2022

  Oj han i båten ser ursinnig ut- ingen jag vill möta. Spagetti och köttfärssås blev det till sen lunch idag, hade färdig sås i frysen. Härlig utsikt! Ha en bra kväll, nu ska jag strax gå ner till frissan och fixa till luggen =)

 2. Svara

  ibod11 - Ingrid

  12 april 2022

  Tänk att de har döpt en stad utanför Los Angeles efter dig och dessutom helgonförklarat dig 😀 Det är inget vem som helst får vara med om så du måste ha gjort intryck.
  Det ser riktigt vårlikt ut utanför ditt fönster och nu går det snart undan.
  Jag gillar sötsaker men en ostbricka uppskattade jag också väldigt mycket, när jag fortfarande åt ost 😀
  Kram

 3. Svara

  Minton

  12 april 2022

  En fin fläta har du fått ihop. Äter gärna god ost och ett glas rött. Ingen söt efterrätt.
  Kramar från oss

 4. Svara

  LillaSyster

  12 april 2022

  Svar: inga sniglar tidigare I min Selfie, däremot naturljud =)

 5. Svara

  Anna-Lena

  12 april 2022

  Japp, vi för ta en mitt på dagen träff. Och jag tar med egen jaja till kaffet! Hur klarar du ett liv utan sötsaker? Är ju en liten guldkant i tillvaron!
  Ska vi lyssna till öite musik, så kan vi ras. David Bowie är en favorit även hos mej! Spagetti och köttfärssås funkar bra! Kram

 6. Svara

  Susjos

  12 april 2022

  David Bowie var inte min melodi när jag var tonåring, men en av mina kompisar älskade honom, och visst har han gjort bra musik , jag gillar “Life on mars” mycket! Å så har vid “heroes”, och visst Young americans!
  Vilken härlig utsikt du har, till skillnad från mej! Spagetti och köttfärssås, mums! Drottning Silvia, verkligen en stilikon!
  Jag håller med dig…gärna ostbricka efter maten.
  Å vilken målning, wow!
  Snyggt flätad selfie som vanligt!
  Kram

 7. Svara

  bpz3

  12 april 2022

  Skoj att du också visade utsikten från ditt fönster. Det gjorde jag med. Trodde först att det var ett fält för hästdressyr jag tittade på. Precis som du är jag en nattuggla och tänker så förbli. Sedan äter jag inga sötsaker (med få undantag) heller. Då jag inte klarar av att blanda söt och salt, så ogillar jag också sötsur sås. Den såsen förstår varje kinesisk rätt enligt mig.
  Har ingenting emot fågelkvitter, men klockan 2-3 på morgonen när dom tjattrar ihjäl sig på innergården är jag inte så förtjust i det måste jag medge;-)

 8. Svara

  Ingrid

  12 april 2022

  Du fick till en trevlig fläta den här gången också!
  Häftigt att du varit i USA och i Santa Paula dessutom.
  Och vilken häftig målning!!
  Ha en glad påsk!
  /Ingrid

 9. Svara

  Ditte

  12 april 2022

  Roligt att läsa dina svar och de kändes som mycket av dig.
  Kul med utsikten från ditt fönster. Blir lättare att ta till sig en utsikt med en bild. Känner igen mig i flera svar även om de inte riktigt passade in bland mina bokstäver. David Bowie gillas, likaså spagetti och köttfärssås, salt lakrits, och ostbricka. Sen har jag också varit i , snarare passerat Santa Paula.
  Intressant med konstnären men ingen som jag alls kände till. Men nu har jag i alla fall läst namnet. Och lite om Kalevala kan jag.Med tonvikt på lite.
  Kram

 10. Svara

  Ama de casa

  13 april 2022

  Spagetti med köttfärssås är en favorit även hos mig, fast jag gillar all sorts pasta. Eller nästan, i alla fall 🙂

  Vi har en ort några mil norrut utefter kusten som heter Santa Pola. Lite felstavat, men ändå rätt likt 🙂

  Snyggt flätad selfie igen!

 11. Svara

  Klimakteriehäxan

  13 april 2022

  Härligt originella svar i din selfie! Men det finns ju SÅ många goda varianter på pastarätter …

 12. Svara

  Gunnel

  13 april 2022

  Så kul att ha en plats uppkallade efter sig. Jag har en gata i Wilhelmina. Sötsur sås gillar jag och även lakrits…..speciellt den från Finland.

 13. Svara

  Kina Hellquist

  14 april 2022

  Blev lite full i skratt när jag såg tanten i blomkrukan på fönsterbilden, för jag har också en tant i en av mina blomkrukor! Äter sällan pasta, men om jag gör det så blir det tagliatelle, men ingen sötsur sås. Tycker du är otroligt duktig som kan avstå från både godis och efterrätter. Det är mitt gissel här i tillvaron. Men jag äter ALLT, både när det gäller mat (inte bläckfisk) och godis!
  Många gånger när jag mött folk ute i naturen så har jag tänkt på att dom har hörlurar på sig. Dom kan ju inte alls höra naturens olika ljud då, och inte höra om det kommer någon bakom och ska överfalla dom heller! ? Ha det gott nu, och kram!

 14. Svara

  Primrose

  14 april 2022

  Vilken fin utsikt, rofylld och gillar dina gardiner ,-)
  Den gillar jag också av David Bowie, ! Pastarätten du valt gillar jag också ,-)
  JA vår drottning Silvia är alltid så snyggt klädd. Håller med dig i din kommentar hos mig, skönt nu när man inte jobbar och kan vara uppe hur länge man vill ,-)) England är ett mycket vackert land, så besök om du får möjlighet ,-)
  Håller med , finska saltlakrisen är så god!
  Där fick du med ditt namn också ,-))) Där är nog vackert!
  Intressant konstnär!
  Anktjatter ,-)))) älskar ankor och fåglar!
  Jättebra svar, kände igen mig i mycket, utom sötsur sås som är goitt ,-)))
  ÄGGSTRA ,-))) fin Påsk önskar jag dig!
  Primrose ,-)

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 485
 • 770
 • 1 611 153
 • 5 045
 • 65 076
Sök här