Bloggen

Skalmans sov- och matklocka

Av
den
19 december 2023

I pörtet styr just nu Skalmans sov- och matklocka vår tillvaro.

Natten till igår blev Daniel magsjuk, tack och lov vaknade jag av prasslet på tidningspappret jag lagt ut vid ytterdörren som extra skydd för golvet när det är blött och grusigt ute. Han krafsade för att han behövde gå ut, stackarn både kräktes och bajsade varannan meter. Fem gånger gick vi ut under natten innan mage och tarm var tomma.
Igår var han helt utmattad och förflyttade sig bara från en bädd till nästa.
Efter diverse konsultationer fick jag goda råd av andra hundägare och framför allt av Daniels matte Saija, min dotter, som bestämt deklarerade att han skulle få en tesked risavkok varannan timme!
Det gick bra och han fick behålla det han fick i sig, nu på eftermiddagen har han tillgång till vatten och jag har satt larm på klockan varannan timme då han får lite a-fil uppblandat med pro-biotika samt en tesked kyckling. Ännu nöjer han sig med det, den normalt så matglada prinsen, vilket bevisar att han ännu inte är kurant.
Idag har jag varit nöjd att han varit lugnare än han brukar, för nu är det glashalt ute på vägarna

Gå som en pingvin!
Nu är det uttrycket verkligen aktuellt, det är blixthalka ute, i allafall här i Dalarna. Sandkornen som läggs ut lägger sig ovanpå isen och glider undan när du sätter ner foten.

Se här hur du ska röra dig, på köpet så kommer du att få många leenden av dina medmänniskor, det ser onekligen ut som om man bajsat på sig…

Ett vackert sken i dimman i Falun igår.
Nu är det inte långt kvar till den av många efterlängtade julaftonen. Jag har förstått att det grasserar både det ena och det andra, många är sjuka och fler lär det bli efter helgerna när man träffat fler än vanligt.
Det blir lugnt på bloggfronten den här veckan, jag ska preppa tema-bloggarna Fem en fredag, Färgsprakande fredag, Hoppa-på-tåget-lördag med tema minne, Söndags-smakbit och skyltsöndag. Puh, sen fokuserar jag på att vila mig i form tills tomten kommer. Numera är jultomten disciplinerad, han kommer exakt på utsatt tid och knackar på hos Noelle & gänget!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  19 december 2023

  Nu blev jag glad nä Daniel är lite bättre. Dotterns råd är samma som jag fick av veterinären i höstas när Minton var då. Fy vad jobbigt med halka då måste du vara försiktig. Vinterbilden är så vacker. Vi firar vår egen jul Minton och jag.
  Kramar från oss och en puss tillden lille prinsen.

 2. Svara

  Karin

  19 december 2023

  Vilken pärs för er båda och vad skönt att det värsta verkar vara över! Men hugaligen, ta det försiktigt i halkan! Jag körde på isbark i mina trakter i södra Dalarna och det kändes som om dubbdäcken fungerade mest som skridskor. Mer tur än skicklighet att det gick bra!

  Underbar disig bild!

 3. Svara

  Mia

  19 december 2023

  Älskade lille prinsen, det är så jobbigt både för honom och dig, det förstår jag fullt ut! Men nu verkar det åtminstone gå åt rätt håll, tack o lov <3 Hoppas det fortsätter så!
  Ja julen närmar sig med stormsteg i alla fall idag, för här stormar det ute! Vi åker ev in till X-et och överraskar, vi ska in på torsdag också med matlådor av olika slag, då passar vi på att helghandla, sen får det vara bra 🙂
  Kram på're

 4. Svara

  LillaSyster

  19 december 2023

  Oj, o, oj stackars liten prins. Hoppas att han hinner krya på sig så att han orkar med tomten och de söta, snälla barnen. Knappt att det hjälper med ICE Bugs när du beskriver hur det är på vägar/trottoarer. Ha det så gott! Kram

 5. Svara

  BP

  19 december 2023

  Stackars Daniel! Men så väluppfostrad han är att prassla till vid dörren så att du hör honom och han slipper kräkas/bajsas inne i lägenheten. Så bra!!!
  Risavkok har jag hört talas om. Det verkar vara en “dundermedicin” för magsjuka hundar. Håller tummarna att han blir frisk snart.

  Personligen ser jag mera fram emot det efterlängtade vintersolståndet än julafton. Är ju lika “antijul” som du;-)

  Bilden med solen är magisk!!! Tusen tack förresten att du skickade ned solen till nollåttaland. Det blev visserligen inte sju plusgrader som SMHI hade utlovat, men en hel dag med sol har vi inte haft sedan i början av november.

  Å visst blev det en isgata även här på ställen där snön smält men inte torkat upp. Så jag ska kanske testa att vanka fram och tillbaka som en pingvin. Alternativt väljer jag mina Icebugs och går upprätt;-)

 6. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  19 december 2023

  Ojdå, stackars lilla Daniel. Men vilken tur att matte är lyhörd och ser till att han får komma ut när det behövs. Det finns nog hur många tips som helst när det gäller magsjuka vovvar men ni verkar ha hittat något som funkar. Skönt att han kan sova gott nu och förhoppningsvis är han sig snart lik igen.
  Hahaha, nej jag går inte som en pingvin eller en elefant men nog har jag spänt hela gåapparaten, särskilt när det lutar neråt. Men mina dubbskor är fantastiska, precis som jag förmodar att alla dubbskor är 😀
  En väldigt vacker bild i slutet. Jag gillar dimma och särskilt om man kan skymta en sol där någonstans. Ni har tillräckligt med snö för att det ska bli en vit jul ser jag och kanske blir det t o m påfyllning.
  Kram

 7. Svara

  Znogge

  19 december 2023

  Men stackars Daniel! Det är verkligen inte roligt med krassliga hundmagar men skönt att det verkar ha stabiliserat sig nu. Vi har alltid Canikur hemma för jag tycker det har god effekt. Oftast ger vi kokt fisk och det brukar också fungera bra. Det var väldigt duktigt av Daniel att krafsa vid dörren så att du vaknade. Här har det hänt olyckor på både mattor och annat,

  Jag tycker det är svårt att gå avslappnat när det är halt och förmodligen spänner jag mig på ett icke bra vis. Pingvinstilen har jag dock inte testat. Oftast har vi barmark här och kanske blir det så resten av vintern.

  Vi är bortbjudna både på julafton och annandag jul så här hemma är det inte mycket att fixa med. Lugna gatan alltså!

  Önskar en god kväll!

 8. Svara

  Susjos

  19 december 2023

  Tycker så synd om din prins, men hoppas nu att han är på bättringsvägen, risavkok låter som ett bra val för en stackars hundmage.
  Japp, gå som en pingvin gör jag när det är halt, haha! Kul video!
  Men oj vilken fantastisk bild på ljusskenet i dimman, så fint det är med snö faktiskt, här i stan är all snö borta, och det har blivit så mörkt igen, men tyvärr, fortfarande lite halt på sina ställen, så man får gå försiktigt.
  Va kul att du bott söderöver här i stan! Jag kan ju knappt nånting om de södra förorterna, min syster bodde ett tag i Alby på 80-talet, så den röda t-linjen ut mot Norsborg har jag åkt någongång, thats it! Jo,numera hittar jag ju till Flemingsberg, där Huddinge sjukhus ligger 😉 Själv flyttade jag till Brommaplan då det begav sig 1979, fick sedan en landstingslägenhet vid Beckomberga sjukhus, nära Råcksta och Vällingby. När jag träffade min man, som bodde i Sollentuna, så flyttade vi ihop i Rotebro…helt plötsligt var det dags att lära sig pendeltågsstationerna! Numera känns det som jag bor i stan, fast jag bor i Solna!
  Kram till dig och Daniel!

 9. Svara

  Anna-Lena

  19 december 2023

  Vila dej, både runt och Daniel. Och håll er inomhus så mycket det går.
  Temabloggar kan jag vara utan. Mycket trevligare med “tankar ur verkligheten”. Kram

 10. Svara

  Karin

  20 december 2023

  Men fy så jobbigt både för dig och Daniel, hoppas han återhämtar sig fort nu.
  Jag vill också passa på att önska dig, dina tjejer och givetvis Daniel också, en riktigt God Jul!
  Kram från mig

 11. Svara

  Anna i Portugal

  20 december 2023

  Men lilla snutten, hoppas han nu är mycket piggare! En väldigt vacker bild där på slutet!

 12. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  20 december 2023

  Stackarn! Hoppas han mår bättre!!
  Här har vi ingen snö alls kvar och inte ens en isfläck, Vi har haft mellan 5-9 plusgrader hela veckan, så skönt.
  KRAM och GOD JUL/Susie

 13. Svara

  Anki

  21 december 2023

  Skönt att se att Daniel verkar må bättre … hoppas det är ännu bättre idag! Magsjuka är verkligen inte kul!
  Halkan är inte kul den heller och läskigast är isfläckar som gömmer sig under snön. Här snöar det ganska rejält just nu och det känns bra att inte behöva gå ut mer än det allra nödvändigaste, bara rakt över gatan till parken 🙂
  Nästan allt klart till jul … vilket betyder att Janssons frestelse är klar, men svampomeletten och rödkålssalladen med apelsin och granatäpple återstår att göra på julafton innan jag åker till Ugglebo … känns helt okej 🙂
  Fantastisk vinterbild … såå vacker!
  Kram

 14. Svara

  BP

  22 december 2023

  Att du skulle ta det lugnt den här veckan skrev du ju – med bloggen alltså. Men att du skulle ta det SÅ lugnt hade jag inte räknat med;.-)

  Hoppas att Daniel mår bra igen och att du också gör det. Okej, du mådde ju inte dåligt, men jag menar att du mår bra rent allmänt:-) Vädret är SKIT här. Hoppas det är bättre i Falun.

 15. Svara

  Nilla Tankebubblor

  22 december 2023

  GOD JUL Julfrid åt alla. Jag önskar dig en riktigt skön julhelg med mycket avkoppling och nöjen. / Nilla

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 161
 • 189
 • 1 654 995
 • 5 128
 • 66 118
Sök här