Bloggen

Skrock och sånt

Av
den
13 maj 2006

I morse vaknade jag inte förrän gubben redan åkt till jobbet! Va snopen jag blev!
Nåväl, gick på toaletten, och när jag sitter där sömndrucken ser jag en

spindel
stor som ett hus (åtminstone som min tumme) krypa på golvet!

Jag kan inte ha ihjäl spindlar! Jag tycker inte om dem, men uppvuxen som jag är med min mormor, lärde hon mig redan som barn att ha ihjäl spindlar betyder otur!
Och jag tycker jag haft min beskärda del av otur här i livet….
Stängde snabbt dörren om mig o bad en liten bön om att den skulle försvinna…
Så nu tittar jag mig noga omkring när jag går in på toaletten.
Tänk va mycket skrock det finns som fortfarande i alla fall äldre personer känner till och tror på!
Några som jag kommer ihåg förutom då spindlar, var att man inte fick lägga brödet upp och ner (?), inte lägga nycklar på bordet (!) och självklart inte gå under stegar (det är ju ändå livsfarligt!)
Att krossa en spegel betyder sju års olycka (ska nog inte ha några speglar hemma, haha) medan krossat porslin betyder lycka….
Har du något skrock som du följer? Berätta gärna!

På förmiddagen medan jag fortfarande hasade omkring i morgonrocken kom en väninna upp på besök. Det har ju blivit så väldans kallt plötsligt, verkligen snabba omsvängningar i väderleken, bara 5 grader i morse och 10 nu mitt på dagen. Dessutom en isande kall vind som får mina lurviga ben att frysa!
Väninnan hade varit ute o kört bil i veckan tillsammans med man och son när dom fick syn på en

björn
BJÖRN vid vägkanten! (Bilden lånad av Outdoor.se)
Dom stannade bilen och satt och tittade en stund, och björnen tittade tillbaka. Sen lufsade den in i skogen. Enligt väninnan var den inte jättestor, men grannarna däromkring håller får, så dom fick ett telefonsamtal att se upp och kolla djuren.
Jag är bara avundsjuk, hade gärna varit den som fått se en levande björn! Och mer än gärna genom en bilruta, tror inte jag skulle uppskatta mötet i skogen direkt!

Igår fick jag ett jätteglatt besked, lillsyrran Tette kommer på besök nästa helg! Om hon nu törs längre när hon läser bloggen, hihi!
Vi har inte träffats IRL på en massa år, kanske sisådär 8?
Så det är verkligen på tiden. Vi ska kolla på Melodifestivalen tillsammans, en gång i tiden var det en tradition att vi syrror gjorde det.
Jag ska väl avsluta dagens bloggande med lite mysigare bilder, på mina jättefina gullvivor.

gullviva

gullvivor
Jag har en hel slänt full, åtminstone tillsvidare, tills jag äter upp dom! (Ja, dom är ätliga, både bladen och blommorna, riktigt goda i sallader!)

TAGS
7 kommentarer
 1. Svara

  leila

  13 maj 2006

  hej, jag tror det är en husspindel, det kan bli superstora, jag vet inte det riktiga namnet på dom men jag brukar låta de vara då de äter annat småkryp vi har i våra hus. Spindlar gör ingen skada förrutom spinner spindelnät men de kan man dammsuga upp. Vet inte om jag är skrockfull men min mamma skrämde mig när jag var liten, badade jag för länge så smälte man och rann ut i avloppet i badkaret. Så jag badar aldrig länge , hua mig för att åka ner i avloppet. Min syster som bor i hus fick upp kloakråtta i deras avlopp. hua mig
  ha det gott, kram leila

 2. Svara

  Tette Merio

  14 maj 2006

  HA, klart jag törst – jag är inte rädd för varken fan eller troll – eller björn eller spindlar! 😉

  Men alltså – kan det verkligen vara åtta år sedan vi sågs?? :-O Väntar här nu – det var när Zacha bodde hos er någon vecka en sommar, och sen var ju ni upp på kräftskiva hos oss men … vilket årtal det var, det minns jag ju inte nej … :-O

  Jaja, på tiden är det i alla fall att ses igen! 🙂
  Ps. Har varnat P-A om att du är som mig fast tusen gånger värre, på alla områden! hahaha tss … 😉

  Kramar!/Lillasysteryster Tette!

 3. Svara

  Tina

  14 maj 2006

  Vad häftigt o se en björn men jag hade oxå gärna sett den via bilfönstret, det slår min räv med hästlängder 🙂
  Härliga gullvivor såna har inte jag några.
  Här har oxå vädret slått om o vinden är isande kall….tråkigt!!
  Kram

 4. Svara

  mariannE

  14 maj 2006

  Chesus! Vilka grejjer du kommer med … och skriver om.
  Spindlar och tvestjärtar gillar jag icke. Hmm JAG fick lära mej att om man dödar en spindel så blir det regn nästa dag ( inte olycka). Så nu ska jag sluta döda spindlar för jag vill ha tillbaka det vackra vädret vi hade förra veckan *fniss*. Haglade gjorde det idag minsann!!
  Jasså du … gullvivor minsann! Har aldrig testat och har inga heller för den delen . Kanske skulle gå in i nån trädgård och plocka lite?!
  Du undrade vad jag gjorde en dag som denna … Inte mycket precis. Dagen går mest i korsordets tecken för att vara ärlig. Lite brist på initiativförmågan just nu.
  Ha det så gott
  M

 5. Svara

  Laila

  14 maj 2006

  Nä, ta bort åbäket ur min åsyn! Jag hade inte varit människa ännu om jag hade sett en sådan stor spindel så nära mig..*ryser*
  Jag är annars inte speciellt fjompig när det gäller smådjur men spiders…huuuanamej.
  Hoppas ni hade en fin helg såhär i efterhand med whisky och allt som hör till. Det bälgade jag också i mig igår men det var långt ifrån meningen just då. Jag satt vid datorn och smaskade i mig salta kex och blev så himla törstig. När jag gick ut i köket såg jag att det fanns en läskflaska i kylskåpet så den öppnade jag och öppnade även strupen. Förkyld som jag är så kände jag ju inte innan det hade kommit ner en bit, att det var någon otroligt äcklig whisky som jag drack! Snacka om att jag blev förvånad. *skratt*
  kramis Laila

 6. Svara

  Anne-Lie

  14 maj 2006

  Men Paula, en liten spindel… Skicka hit den så får den en fristad. Har hörst att om man har spindlar så finns inget mögel i huset… vet inte om det stämmer. Jag tänkte ta mig ut på björnspaning senare, med kameran, vill se men genom bilfönstret…
  Kram å hej från aw 🙂

 7. Svara

  Pia (Pimli)

  19 maj 2006

  Ja, spindlar inne ska man vara glad för. Om inte annat så äter de upp annat som man absolut inte vill ha inne. Och visst betyder det otur att ta ihjäl en spindel. Så det GÖR man bara inte! Lyfter försiktigt ut dem om ungarna blir hysteriska.

  Skor på bordet betyder dödsfall i familjen – så INGA SKOR PÅ BORDET! Undrar om det gäller för skomakare också ;).

  Givetvis inga nycklar på bordet. Och förståss inte gå under stegar. Men annars tror jag inte att jag lever skrockfullt. Kan inte komma på nått mer i alla fall.

  /Kram Pia

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 562
 • 574
 • 1 610 472
 • 5 044
 • 65 064
Sök här