Skyltsöndag # 192

Det är alltid lika tacksamt att på biblioteket hämta veckans skyltar när man inte varit ute och rört sig utanför hemorten!
På vår bibla finns en pressklipps-tavla där nyheter som berör bygden står att läsa, bra va?

Dessutom pågår ofta utställningar av olika slag, just nu denna!

Fina gamla fotografier ur livet som det levdes i bygden förr…

Precis när jag trodde att jag va klar med veckans magra skörd så fick jag denna skylt tillsänd av en bloggvän! Tack Kajsa!
Var skylten är belägen får ni själva gissa er till!

BP förvaltar det roliga skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

2

10 Comments:

 1. Gillar dom gamla skyltarna men den sista var roligast.

 2. Vad roligt med ett så levande bibliotek. Och intressant med de gamla bilderna/skyltarna.
  Men den sista är verkligen rolig. Kanske skulle man flytta dit. Det borde vara varmt…
  Ett toppenbidrag.
  Kram!

 3. En pressklipptavla på ert bibliotek! Helt otroligt. En sådan har jag aldrig sett här. Visst finns det i stort sätt alla svenska tidningar att läsa i ett speciellt rum varje dag. Väldigt poppis, då åldringarna från Östersund eller Kristianstad alltid läser sina lokala tidningar på biblioteket på morgnar. Men pressklipp och anslagstavlor, nope. Lite nostalgi över det hela, och jag gillar det “gammalmodiga” sättet faktiskt.

  Gamla foton från ens närområde är skatter tycker jag. Sådana finns faktiskt här på bibblan ibland och ett café har till och med massvis med inramade bilder från förr på väggen. Försöker alltid orientera mig, men misslyckas för det mesta.

  Nej, ditt suveräna bidrag till Skyltsöndag gick inte käpprätt åt helvete, utan det blev hur bra som helst. Tusen tack för ditt inlägg och länken:-)

 4. Den sista skylten är en riktigt rolig skylt. Hittar man dit har man säkert varmt och skönt och förmodligen också vindstilla. Den tålmodiga människa jag har trott mig vara börjar bli trött på blåst och storm nu men …
  Så fin bild av kvinnan med sparkkälken. Toppenfin. Den kunde jag ha på väggen som fotokonst och bara njuta av under vintern. Sommartid fick det bli ett annat foto.
  Ha en skön måndag Paula!

 5. Vilket trevligt och levande bibliotek ni har! Spännande med den där tavlan med pressklipp … och så intressant med utställningen med gamla foton!
  Haha … vilken kul skylt, den sista!
  Ha en bra dag!
  Kram

 6. Gamla fina bilder med skyltar.
  Käpprätt åt Helvete… måste vara i Tröndelag. Finns en plats där som heter Hell hihi.

 7. Den sista var annorlunda, om man säger så.

 8. Det är tur att vi har våra bibliotek. Jag är inte själv en flitig besökare men jag vet många som skulle sörja om de inte fanns. De fyller en väldigt viktig funktion. Inte minst för att ge dig skyltmaterial ;) Fina gamla bilder från förr och kul med en nyhetstavla. Men roligast var den sista bilden :D
  Kram

 9. Snygga skyltfynd! Bibliotek är bra för mycket :-)

  Men jag undrar lite… Har ni en annan tideräkning där uppe hos er? Ja utställningen som pågår “just nu” varar till den 3/1? Här hade vi den 13/1 igår… Jag tror jag anammar er tideräkning – då är jag fortfarande inte för sen att jaga bort julen :-D

  Ha en finfin start på veckan!

 10. Vad bra med bibblan intill. Sånt finns inte här, vi bor för långt ifrån allt, utom varandra. Bra att man kan ta del om allt som hända ska. Kanon.
  Sista skylten – haha ja jösses. den står väl inte på Finska sidan o pekar mot Sverige
  :(

  Kramiz

Kommentera