Skyltsöndag # 213

Jag kan för allt i världen inte missa skyltsöndag, inte ens när jag inte kan lyfta armen tillräckligt högt för att nå tangentbordet!
Så nu kämpar jag på med vänsterhanden. Minns så väl när jag brutit armbågen, då blev jag riktigt duktig på att använda bara vänstern, men det var då det…

Jag fick ju ont i axeln ett par dagar efter att jag hängt på gåstavarna på nedvägen från Kullerberget för en och en halv vecka sedan.
Men det var inte så farligt ändå, men har inte blivit bra heller.
Men i förrgår började smärtan bli riktigt besvärlig och jag fick svårt att röra armen och axeln.
Inatt har jag inte kunnat ligga ner och sova, så jag var i det närmaste ett vrak i morse när vi skulle ge oss iväg på en trevlig utflykt!
Ja iväg kom vi, men fotande, ojojoj, jag kunde inte lyfta armen nog för att få in motivet i kameran! Men, då tar jag hjälp av vänsterarmen och lyfter upp den högra tills den är tillräckligt högt för att knäppa av foton!
Resultatet av detta har jag inte orkat undersöka ännu, nu fokuserar jag bara på att slänga in några skyltar och sen lägga mig ner och dö…
Nä okej då, inte riktigt så dramatiskt kanske. Men jag kan ju säga att spänningen är olidlig, i morse lyckades jag ännu få på mig kläderna men nyss insåg jag att jag inte kommer i närheten av behåbanden…jag lär få åla mig ur tutthållaren, en syn för gudarna…
Ja skratta ni, men mina starka 1mg Alvedon hjälper inte ett smack så sådär jättekul är det inte.
Kanske skulle en kortisonspruta i axeln lindra, det är ju en gammal skada jag har i axlarna och det har hjälpt förr…
Nu tar jag en dag åt gången, men om jag inte ilar o hälsar på hos er andra så vet ni vad det beror på och var så säkra på att jag knatar in och skriver så snart jag kan och orkar.
Ursäkta eventuella stavfel och ha en fin söndagskväll

Gick på en fin promenad i veckan och mötte dessa något vilsna flygfän, gässen undrar nog vad dom gör mitt på skoterleden

Fotot taget på samma ställe som det förra, men i en annan riktning

Denna etikett tänkt att pryda ett midsommaröl blev inte godkänt av Systembolaget som tyckte att motivet glorifierade inmundigande av alkoholhaltiga drycker! Vad tycker du?

Billiga bovar på nätet!

Vansinnigt rolig karta om man har Paula-humor!

BP förvaltar det roliga skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

Häng gärna på du också!

0

14 Comments:

 1. Det lät riktigt besvärligt med din axel och jag hoppas att du kan få lindring och bli bra. En sån vacker plats ni besökte och fin träskylt i vindpinat trä. Det var en fin etikett men vet inte om den skulle bidra till mer drickande? Som du kanske förstår så är jag ingen flitig besökare på systemet.

  Grytbitar av bov var en höjdare och man kan ana att butikspersonalen inte korrekturläser skyltarna innan de sätter upp dem, om det nu är de som skriver dem själva eller de kanske kommer med råvarorna? Någon som vet?

 2. Aj, aj, aj! Å ändå lägger du upp en så fin Skyltsöndag. Det kallar jag dedikerat!!! Tusen tack!

  Låter inget vidare med din axel. Har haft liknande problem för många år sedan. Kortisonsprutan hjälpte i flera år. När besvären återkom blev det ytterligare en “shot”. Sedan dess har jag inte haft några problem. Så jag håller tummarna för att kortison även är lösningen för dig.

  Nu till skyltarna. Alltså den där etiketten på ölflaskan är väl så himla oskyldig att jag absolut inte kan förstå Systembolagets motivering. Korkat om du frågar mig.

  Rensplatsen – ja, det lär inte lukta gott där om det är en plats då man rensar fisk vill säga.

  Att käka upp en bov – ja, varför inte. Bovar finns det ju tillräckligt av;-)
  Kartan är en höjdare den också:-)

  Än en gång tusen tack för skyltskörden och länken:-)

 3. Karin Eklund

  Sötaste öde! Jag förstår på ditt inlägg att du har haft problem tidigare men ändå…låt det inte bli värre bara, ta kontakt med någonting som kan hjälpa dig akut. Ursäkta att jag skriver som jag skriver men jag är rätt luttrad vid det här laget när det gäller sjukvården. Därför någonting, vad som helst, som kan hjälpa dig så snart som möjligt. Du har väl knappast sjukvård runt knuten?
  Hoppas du får en kortisonspruta som du tror att ska hjälpa dig. Håller mina tummar hårt.
  Skyltarna är ju bara så härliga men härligast är ändå den som säljer grytbitar av bov. Jag hörde på tv-n i morse att man ska förlänga vissa straff till livstid men det kanske vore bra att visa den här skylten. Vilken bov vill bli en grytbit?
  Haha.
  Tack Paula för att du orkade skriva dagens inlägg trots allt.

 4. Men snälla nån, det där lät verkligen inte bra med axeln. Har du Voltaren eller liknande salva att smörja med, Det kan ju lindra lite för stunden, så du hinner somna.
  Otroligt att du klarade av att skriva, hoppas på snar bättring.
  Kram

 5. Man vad besvärligt med din axel. Ge dig iväg till vårdcentralen så fort du kan. Hoppas det hjälper med kortison och hoppas det inte är frusen skuldra.
  Rolig karta. Jag är då glad åt att de inte fick använda den där fina bilden till öl. Jag är beredd att hålla med systembolaget där.
  De där bovarna vill jag inte äta som gryta, inte på annat sätt heller. Men en bog vore väl inte helt fel.
  Se till att få hjälp med axeln snarast. Lycka till och krya på dig.
  Kramen.

 6. Men nu måste jag nog förmana dig lite och säga att du får se till att komma till någon slags vårdinrättning. Men kanske är det så att du av erfarenhet vet hur förloppet blir och att det brukar ge med sig efter ett tag. Det verkar väldigt besvärligt. Jag har själv upplevt hur det är att inte kunna röra högerarmen utan stora smärtor så jag lider verkligen med dig men hoppas på en snar förbättring <3
  Väldigt fina bilder. Korven vill man nog helst inte smaka på men jag skulle gärna se en sådan fin etikett på diverse flaskor. Den gör inte att jag känner mig manad att dricka öl men om jag skulle råka få en ölflaska i handen så skulle jag gilla den bilden. Kartan är jätterolig :D
  Kram

 7. Jag tror fåglarna vid skoterleden väntar på något transportmedel att lifta med … Min söndagsskylt är så liten att jag nästan missade den.
  Hoppas du kryar på dig!

 8. Men det är då själva den att kroppen ska spöka och störa?
  Hoppas att värmen kan ge lite lindring, annars må du söka vård!

  KRAM, jag tänker och håller på dig!

 9. Riktigt illa med din axel.Men kombinera gärna alvedon med ipren för att få bättre smärtlindring. Kan tänka mig in i din smärta. Drabbades av kalkaxel för dryga ett år sedan och fick då kortisonspruta in i axelleden och den hjälpte fint. Men ibland är det svårt att övertyga läkarna om detta tyvärr.
  Försök nu att inte anstränga axeln. Vet – Lättare sagt än gjort.
  Jätteroligt att du skyltar trots smärtan. Men kanske är det bra att ha något annat än det onda att tänka på.
  Skylten/etiketten på ölflaskan kan jag inte begripa att den inte kan få finnas. Verkar tramsigt.
  Kartan hade jag inte sett tidigare och skrattade gott åt den.
  Tänk att det även finns grytbovar. Lärde mig något nytt.
  Kanske väntade gässen på en skoter som kunde hjälpa den att snabbt ta sig vidare.
  Kram och jag önskar att du kommer iväg och kan få hjälp snarast med din onda axel.

 10. Men du: Stark bedrift att lägga upp Skyltsöndag och komentera hos mig, tack fina du! Men du är av en viss innebörd och är tjurig som alla ni andra landsmän ? Gäss i skoterleden är hur kul som helst, man undrar om dom är sena eller rentutav tidig kanske… Dom vill inte missa åka på en Skidoo förståss kommer jag på ??? Så praktiskt att fixa upp en rensplats ? Jag hade diskutionen med dottern i lördags när hon kom från sitt arbete (Systembolaget) Nåja gränsfall kan jag tycka men för dem som är i problemet kan ha andra åsikter. Liten tuva har stjälpt stora lass förut. Jag fick höra en skrämmande berättelse från en annan i helgen hur det är att sitta fast. För den personen var två helrör ingen konst / dag. Men din axel låt den nu krya på sig så att din fotografering och skrivande inte får bli lidande. Hoppas verkligen att du får en proffsig läkarvård. Krya på sig ?

 11. Är man bara envis så går det…… Du sjukgymnastik är bättre än kortisonspruta som bryter ner kroppen. Kram

 12. Men din stackare! Hoppas du blir bättre snabbt…
  Duktigt kämpat med inlägget, du fick till en strålande skyltsöndag :-) Och tack så mycket för kursen i amerikanska :-D

 13. Ajajaj!!! Krya på dej snabbt! Å som jag skrattade åt den amerikanska europeiska kartan, fick läsa städerna högt för att förstå vissa av dem, underbart inlägg!!!

 14. Men alltså … hur har jag kunnat missa så många inlägg hos dig?! Nu läser jag inläggen bakifrån och ser att du inte får hjälp av dina Alvedon … så tråkigt med axelsmärta! Har själv en gammal axelskada – är ju opererad i min högra axel och även om den är bättre så är den inte bra. Hade en gång s.k. kalkaxel – och det var inte att leka med – fy farao så besvärligt det var, men gick över av sig själv på ungefär en vecka. Krya på dig!
  Kram

Kommentera