Skyltsöndag # 253

Jag tycker Coronaviruset är läskigt, speciellt när inget verkar kunna stoppa spridningen
Även på vår lilla ort tas varningarna på högsta allvar. Morgonkvällens visafton på biblioteket är inställt, äggsexan för pensionärerna den tredje april som brukar vara mycket välbesökt går samma öde till mötes.

Jag förstår att en del tycker det är osmakligt att skoja om ett så allvarligt ämne, ändå kan jag inte låta bli, jag tycker vi behöver få skratta så ni som inte gillar dem, gå snabbt över till en annan blogg!

Lite så känner jag ändå..

Så här ser det oftast ut på finska busshållplatser

Turvaväli = säkerhetsavstånd, helt naturligt i mitt fäderneland även utan virushot!

Behöver jag säga att jag älskar vitlök och äter den nästan dagligen

Att toapapper blivit hårdvaluta kan väl inte ha undgått någon?

Ja det blev mina bidrag idag, ta hand om er, om varandra på bästa sätt, även om det innebär färre möten. Vi är ändå lyckligt lottade genom att kunna nå varandra på telefon och sociala medier.

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

3

16 Comments:

 1. Det finns knappt inget allvarligt som man inte kan skoja om, så är det…det hjälper inte att gnälla och vara odelat negativ, så därför älskar jag ditt inlägg <3 Kram på're

 2. Jag är övertygad om att det är viktigt att skämta när det är väldigt allvarligt. Bra skyltat Paula ?

 3. Jag är övertygad om att det är viktigt att skämta när det är väldigt allvarligt. Bra skyltat Paula ?

 4. Gillar dina skyltar för man måste kunna skratta. Första skylten stämmer med mitt liv ?.
  Ha en fin vecka.

 5. Vi måste få kunna skratta lite också. Innerst inne vet vi att det är allvarligt. Roliga skyltar. Ditt hemland är bara bäst.

 6. Bra att du också lägger upp några skämtskyltar om Coronaviruset. Det gjorde jag ju också för ett par dagar sen. Å de flesta skämtar/historier föds ju faktiskt under dåliga tider. De sa min pappa alltid när han berättade att galghumor spred sig som en löpeld under andra världskriget.
  Säkerhetsavståndet man håller vid finska busshållplatser – guuu så jag skrattade. Så totalt olika jämfört med Sverige för att inte tala om länder, där man inte ens ställer upp på rad.
  Skylten med vitlök stämmer helt och hållet, åtminstone här. Mindre gångbart i Frankrike. Italien och Spanien, men där råder ju undantagstillstånd;-)
  Toarullarna köpte jag hem som souvenir till kompisar för några år sedan, fast med Euro-tryck då.
  Tack för några riktigt goda skratt. Väl behövligt i dessa tråktider.
  En toppen skyltning! tusen tack för den och länken:-)

 7. Stort tack, Paula! Befriande med humor i dessa tider. Gillas! (Bedrövligt är det som det är med Coronaviruset men jag vill inte fortsätta att läsa om allt negativt i bloggar. Det kan jag ta del av på alla andra sätt.)
  Vet inte vilken skylt jag tyckte var bäst men den vid den finska busshållplatsen tror jag tar den platsen. Men alla var riktigt bra. Och vad gäller toapapper måtte det vara hårdvaluta. En del verkar har hamstrat det, Alvedon, pasta och ris för en hel livslängd.
  Kram!

 8. Tack, tack! Såklart måste man kunna skoja om allvarliga saker! Kanonbra skyltning!
  Kram

 9. Älskar dina skyltar! Visst är det allvarligt och tråkigt med allt som ställs in. Det här med toalett papper känns ju något hysteriskt. Önskar dig en fin dag, här häller regnet ner, blir bil till jobbet idag. Kram

 10. Haha! Underbar skyltning – visst behöver vi få skratta också i dessa tider :-)
  Älskar den finska busshållplatsen :-D

  Visst är det ett tråkigt läge nu, men varför gräva ned sig och göra den ännu tråkigare än den faktiskt är? Vi sitter inte i sjön, och inte kommer vi ner i den heller. Utöver utegångsförbudet så är alla stränder avspärrade ;-)

 11. Du och dina skyltar! Självklart får man skämta om det mesta.
  Men visst är det obehagligt med smittan som sprider sig så.
  Kram/Kicki

 12. Kul! Och skämten handlar ju mer om de hysteriska reaktionerna. Toapappersgrejen, till exempel. Svårbegripligt!

 13. Jag tror det är viktigt att få skratta i det här, för vet du ska vi orka med det här måste vi få skratta. Skratta, gråta, vara rädda och vara avslappnade. Allt behövs, vi måste få bearbeta detta. Ett gott skratt förlänger livet, ett fint ordspråk det tar vi till oss nu <3.

 14. Den första skylten instämmer jag i. Det blir ingen större skillnad för sambon och mig om vi ska hålla oss hemma och inte träffa annat folk – vi är redan isolerade… Ja, det ska vara när vi inte kan träffa mina ungar och barnbarnet då… Sen att åka och handla är ju för mig en social grej men jag får väl hämta varor någonstans då och sitta i bilen och se om jag ser nå folk utanför bilen. Lär inte vara många det inte. :-D
  På onsdag ska bilen besiktas så i morgon måste jag bara ta mig iväg till en tvätthall för annars får vi nog en tvåa på att bilen är för skitig. :-D Det blir den här veckans stora nöje… nä, barnbarnet och hennes mamma var hit idag så vi spelade Fia med knuff. Vi chansar på att ingen utav oss bär på någon smitta än.
  Det gäller att ta vara på de sociala tillfällena. Men det går att vara social i telefon också så den går varm här. Alla tre ungarna hör av sig varje dag och jag pratar med min mamma två gånger om dagen nu. Blir lite långtråkigt för henne när hon inte får åka och hälsa på min pappa. Det är besöksförbud där han bor.
  Mellan samtalen så har jag lika mycket att göra här hemma som annars och så tittar vi på streamade serier och bygger pussel.
  Kramen.

 15. Ingrid Bodén

  Självklart får man skämta om eländet. Jag skrattar gott åt dina skyltar som lättar upp i allt allvar :D
  Av någon orsak kan jag inte kommentera hos dig med min WP-identitet men jag hoppas att det här ska funka.
  Kram
  Ibod11 – Ingrid

Kommentera