skyltsöndag

Skyltsöndag # 271

Av
den
19 juli 2020

Det blir en salig blandning i dagens skyltning, men aktuella skyltar är det allihop!

Minnesgoda läsare minns Peab-skylten för ett par veckor sedan. Den som handlade om fräsningsarbeten och inte frälsningsarbeten, fniss.
Detta var min utsikt från köksfönstret när måndagen kom.
Sen höll de flitigt på hela veckan…och denna vecka? Inte en väggubbe så långt ögat nådde, inte på hela veckan…Så nu åker alla bilar på en väg som delvis är uppfräst och fylld med bautastort grus och delvis gammal asfalt. Spännande att se om några tänkt jobba kommande vecka..

Och tänk, nu är det åter trimbingo i byn! Denna gången anordnad av lokala idrottsklubben Ulriksbergs Ik och inte PRO, men alla är välkomna att delta!

Det har varit oroligt på byn ett tag, dags att göra något åt saken! Närmaste polispatrull är nästan en timme bort, även om de åker hit mellan varven så behöver vi bli mer vaksamma.

Tror jag ska kopiera denna varning och hänga på dörren!
Busarna kan ju inte veta att jag har en chihuahua…

Till sist en alldeles logisk slutsats detta märkliga år som inte liknar något vi tidigare upplevt.

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  19 juli 2020

  Uuuu otyg som stryker omkring, ja sätt upp varning för hunden. Angående vägen…..lär nog dröja nu i semestertider. Ha det bäst och grannsamverkan är inte att helt fel.
  Sista skylten så bra!

 2. Svara

  Minton

  19 juli 2020

  Sista skylten är så bra den passar här också.
  Inte kul när dom börjar jobba på vägen och sedan tar semester.
  Här har också varit en del stölder den senaste tiden.
  Kramar från oss

 3. Svara

  bpz3

  19 juli 2020

  Skulle gissa att anläggningsarbetarna har tagit semester som alla andra och återupptar asfalteringen i augusti. Älskar förresten din gardin med elefanterna. Trimbingo – undrar hur det går till. Har faktiskt aldrig spelat vanlig bingo – ooops, jag vet.
  Tragiskt att nattpatruller behövs på landsbygden, men det är kanske turisterna som bidrar starkt med att det blir orolig. Sedan hade jag ju önskat mig en korrekturläsning av skylten, men man kan ju inte få allt;-)
  Som hundrädd skulle jag troligen göra precis det, ligga still, för jag hade nog svimmat;-)
  Sista skylten , ja vad ska man säga…
  En otroligtbra skyltmix! Tusen tack för den och länkarna:-)

 4. Svara

  Anki

  20 juli 2020

  Haha … den sista skylten! Alldeles så känns det! Varningsskylten för hunden har jag en med samma uppmaning nere vid garaget – den kanske kan få vara med i Skyltsöndag en gång till, för det var länge sen jag visade den – och vi har inte haft någon hund de senaste 10 åren!
  Kul men Trimbingo!
  Hm … har de grävt upp, så får du räkna med att så kommer det att stå nu under semestertider!
  Ha det gott!
  Kram

 5. Svara

  Herr Nilssons Fru

  20 juli 2020

  Den där sista var extra bra. Klart vi får dra av ett år på vår ålder nu 🙂 Varning för hunden, ja en sådan ska du ha på dörren, ingen vet ju. Vi har inget som varnar för vår hund, de blir en överraskning om någon försöker….:) Trimbingo verkar kul, de vill jag ha här också. Men vår by är så pytteliten, de är samhället som vi delar postnummer med som har lite aktiviteter, men inget sånt vad jag sett. Synd. Jag har fått för mig att byn du bor i också är pytteliten, men de kan den ju inte vara med allt som finns där – fel av mig. Ni har ju affärer o allt möjligt o nattpatruller.
  Kramiz

 6. Svara

  Karin

  20 juli 2020

  Nattpatrull! Bra att den finns, men synd att den behövs.

  Kanske du ska smyga till skylten och sätta dit bindestreck vid något obevakat tillfälle, annars rycker språkpolisen ut från särskrivningsbekämpningspatrullen! Extra möte är OK; extramöte går också bra. Natt-patrull behöver ett bindestreck och Vildmarks kaffe får en att undra: vildmarkskaffe eller Vildmarkscafé? (Sorry, är man språknörd så är man!)

 7. Svara

  Åke

  20 juli 2020

  Smart skylt med att ligga still, där fick man ett bra förslag. Den sista tror jag också att jag snor 🙂 Den där maskinmärket måste vara bra, jag tycks mig se det överallt. Nattpatrullen vilket fint jobb dom gör. Synd att folket måste ta till egna medel bara, tråkigt att det måste gå så långt. Poliser verkar vara ett minne blott det finns helt enkelt för få. Man blir alltid imponerad av hur din hemort anordnar utflykter och så. Ett fint förebyggande för folks hälsa. Talande skyltar.

 8. Svara

  Klimakteriehäxan

  20 juli 2020

  Hundskylten är jättesmart, särskilt om man har en chihuahua!!! Och visst är året inte riktigt brukbart … tror du det funkar att dra av?

 9. Svara

  Ama de casa

  20 juli 2020

  Vilken braig och kul idé med trimbingon! 🙂
  Klart du måste ha en sån där hundvarningsskylt 😀

  Haha! Jag ska definitivt dra bort 1 år från min ålder, men jag väntar tills nästa år. Då får jag två fyllårsår på raken eftersom jag får nolla en gång till 🙂

  Härligt skyltat!

 10. Svara

  Ditte

  20 juli 2020

  Härlig skylyning Paula!
  Visst minns jag PEAB skylten. Men kansk kunde ev. fräsning kombineras med ev. frälsning för de son var hågade. Utsikten var ju inte så kul men den orange färgen piggade upp.
  Trimbingo. Jag skulle gärna testa. Helt nytt för mig.
  Trist att en Nattpatrull ens ska behövas. Kanske kan ett gång stora och små hundar som skäller ingå och kanske verka avskräckande. Budskapet gick ju fram på skylten.Vad gäller hundskylten kanske den också skulle sättas upp runt om i byn där det verkar oroligt.
  Instämmer helt i sista skylten. Vill också göra avdrag. Undrar vad skatteverket säjer.
  Kram

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  20 juli 2020

  Det kanske är semester eller corona som ställer till det med vägfräsningen. Hoppas de dyker upp och för färdigt arbetet den här veckan.
  Kul att det anordnas trimbingo och att en ny aktör träder in. Det kan behövas aktiviteter där man både rör på sig och får träffa lite folk, även om det ska ske på lite avstånd.
  Trist att nattpatruller ska behövas men tyvärr finns det nog inte många orter som är helt förskonade från bus och förstörelse. Om du vill att någon ska bli rädd för lilla Daniel får du nog ge honom en röstförstärkare 😉 Det hörs säkert ganska väl att han inte är så stor.
  Kram

 12. Svara

  byblixtra

  25 juli 2020

  Vägarna runt dig verkar vara i samma skick som vägarna runt mig. 🙂 Inga vägarbetare här heller men vid något tillfälle har de varit och fyllt igen en del hål i vägen.

  Håller med BP om att Nattpatrullens skylt skulle behöva korrekturläsas.

  Bra hundskylt och bra skylt om 2020.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 194
 • 364
 • 1 627 631
 • 5 072
 • 65 414
Sök här