skyltsöndag

Skyltsöndag # 347

Av
den
2 januari 2022

Nu börjar tråkskyltarna synas igen!

Visst hoppades vi att detta skulle vara överspelat, men det känns mer som tillbaka till ruta ett!

Denna skylt är inte längre aktuell nu då vi passerat nyåret…

Men den här är i högsta grad aktuell, den har precis kommit ut vid vägkanten, visst är den runda Sundbornshästen fin?

Den här lilla brevlådan skulle däremot behöva lite omsorg…

Snart är det Trettondag-jul och då åker även de fina julkorten ner från väggen, så glad åt alla julhälsningar jag fick!
Dax att återgå till vardagen, fast så himla stor skillnad är det inte i pensionärsbubblan…

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
24 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  2 januari 2022

  Brevlådan ? helt perfekt patina, bara att ta in och använda till något annat än just brev. Tråkigt när allt måste ställas in, men livet måste gå i första hand. Ha en fin söndagskväll =)

  • Svara

   Paula

   4 januari 2022

   Brevlådan sitter på väggen till Stora Hyttnäs gård som ligger intill Carl Larsson-gården. Den är numera ägd av en stiftelse, ett levande museum där man anordnar både guidningar och olika evenemang. Trädgården har du sett många bilder av i somras.

 2. Svara

  ibod11 - Ingrid

  2 januari 2022

  Synd om alla som måste ställa in sina event och aktiviteter och synd om alla som inte får komma dit. Det bara fortsätter och fortsätter. Men vilken tur att vi ändå kan komma ut och njuta av naturen och titta på små runda hästar eller fina brevlådor i behov av lite omsorg. Här i min lägenhet försvinner julen lite i taget. Men jag har så många tomtar och annat pynt så det tar sin lilla tid. Men det känns lika skönt att bli av med julen varje år. Lika roligt är det att sätta tillbaka den varje advent 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   4 januari 2022

   Här blir det en liten raid imorgon. Ner i källaren och hämta julkartonger o fylla dem. Sen känns det mörkt och tomt ett tag. Men jag tror jag “rycker plåstret” på en gång, förutom en ljusstake som inte är julig alls. Ha en skön trettondagshelg! Kram

 3. Svara

  bpz3

  2 januari 2022

  Visste väl att LillaSyster skulle reagera på ditt förslag att ge brevlådan lite kärlek och omsorg – hahaha. Den måste ju ha minst hundra år på nacken.
  Å visst känns det att vi är tillbaka på ruta 1 och får börja om från början. Här i Stockholmsområde struntar folk dock i de skärpta restriktionerna. Nollåttor är visst odödliga…
  Så många julkort du fick! Gissar att du skrev minst lika många. Å jag lovar att jag kommer bidra till din samling nästa jul – om jag kommer ihåg alltså;-) Tog ned de åtta julkorten jag fick igår, för de ramlade ned av sig själva;-) Men ditt fina och annorlunda kort sparade jag. Älskar det:-)
  Tusen tack för din första skyltning 2022! Stort tack för länken också:-)

  • Svara

   Paula

   4 januari 2022

   Breflådan tillhör Stora Hyttnäs gård som numera är museum, så vi ska nog inte röra den utan låta den hänga på ytterväggen…Visst skrev jag en del julkort, det gör jag varje år, men i år fick jag många fler än vad jag brukar få. Det tycker jag är kul. Synd att portot bara stiger och stiger, många slutar skicka pga att det blir dyrt. Dottern skrev idag att många av hennes bekanta nu fått covid o samma gäller kungafamiljen. Tänkte ta en shopping i stan imorgon, nixpix, det får vi allt ta en annan gång, lika bra att inte åka buss eller springa i affärer

 4. Svara

  ElisabetR

  2 januari 2022

  Min jul är snart undanplockad. Ställer bara ut vackra tomtar fem st som dottern målat och en som jag haft sen jag var tre år. Plus stjärnor och nån stake i fönstren.
  Sundbornshästen var riktigt fin, kul med annan modell än vanliga Dalahästen.
  Kort skickar jag bara till gamla släktingar, annars blir det mail eller sms.
  Bref lådan är ju antik, så vacker, väl värd att restaurera och förmodligen passande i Sundbornsmiljön.
  Go’ fortsättning på nya året…..

  • Svara

   Paula

   4 januari 2022

   Så har det varit för mig, gamla släktingar som jag inte vet om de ens lever har varje år fått julkort så länge jag får några tillbaka. I år fick jag inget av pappas fru som aldrig missat ett kort, så kanske lever hon inte längre…. Ja breflådan sitter på väggen till Stora Hyttnäs gård som numera är museum.

 5. Svara

  Minton

  2 januari 2022

  Tråkigt med allt som ställs in men vi måste vara försiktiga. Brevlådan är fin men skulle behöva lite färg.
  Den hästen har jag inte sett trots många besök i Dalarna.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   4 januari 2022

   Ja visst är det så, men nog är det segt, Jag har sett den här hästmodellen på många grindar och portar här i byn men inte förstått att det är en Sundbornshäst. Nu vet jag. Tror inte den är så spridd i övriga Dalarna… Kram

 6. Svara

  bpz3

  2 januari 2022

  Svar: Det var precis vad jag gjorde. Jag satsade på den finska regnbågsrommen, där jag ju sparade 292 kronor;-) Köpte hundra gram, och den mängden räckte gott och väl för garnering av fyra ägghalvor. Dessutom smakade rommen salt och” kornen” var större, så de bjöd på tuggmotstånd också.

  Har ätit Kalix-rom några gånger, men då fick jag den i julklapp av min dåvarande chef för många år sedan. Personligen tyckte jag att den var totalt överreklamerad, då den var tämligen smaklös. Då kunde jag lika gärna köpa en burk Abbas för 24 kronor – tyckte jag…

  • Svara

   Paula

   4 januari 2022

   Jag har ätit kalixrom på ambassadmottagningar men då har jag nog inte varit så nykter så jag vet vad det smakat. Rysk kaviar däremot, åt jag många gånger innan flytten till Sverige.Den fanns att beställa både på ryska och finska restauranger och alltid var det någon som kände sig extra rik när vi var ute på lokal. Absolut inget märkvärdigt som jag skulle vara villig att lägga en massa slantar på! Då är min egna svampkaviar med smetana mycket godare.

 7. Svara

  bpz3

  2 januari 2022

  Me again:
  Nej, förlåt. Tänker inte stalka dig, men missade ju totalt att kommentera Sundbornshästen. Måste säga att den ser ut som att stångas. Absolut en konkurrent till Dalahästen som ju är rätt tam om man säger så. Så jag gillar din lokala häst:-)

 8. Svara

  Åke

  2 januari 2022

  Ruta ett tyvärr ja. Det värsta är att jag tror det kommer att pågå ett tag till… jag tycker man inte ska röra den gamla brevlådan. Den måste vara gammal. Så mycket bram skyltar du hittat.

 9. Svara

  Ditte

  2 januari 2022

  Många fina skyltar och så roligt att de är från din fina by.
  Här åkte julen ut dagen före nyårsafton. Och julkorten är sparade.
  Visst är det lite som ruta ett, men med ett undantag. Färre av de som är vaccinerade med minst 2 doser dör och färre av dem ligger också på IVA .
  Man kan ju också smitta även om man är vaccinera och inte har symtom. Men förhoppningsvis lindrigare.
  Och detta med att mycket ställs in slår extra hår mot mindre orter. Så synd.
  Älskar Sundbornhästen. Hoppas få se på sin rätta plats vid tillfälle.
  Tänkte också på LillaSyster när jag såg bilden på brevlådan kom.
  Kram!

 10. Svara

  Ama de casa

  3 januari 2022

  Snyggt skyltat! Men visst känns det som vi är tillbaks på ruta ett, så trist att inte dumviruset kan ge sig av!
  Den runda hästen är verkligen jättefin 🙂

 11. Svara

  Geddfish

  3 januari 2022

  Du bor fint och sundbornshästen är gullig. Brevlådan, wow, vilken tingest!
  Ja, jag har ett uppdrag på Trettonde annars så återgår väl allt till det vanliga numera (o)normala.
  Kram!

 12. Svara

  kajsalisasblogg

  4 januari 2022

  Lika tråkigt hos mig med Coronan, undrar om det blir fler nedstängningar. Brevlådan var kul, såg riktigt gammal ut, när slutade man stava brev med f?

 13. Svara

  Susjos

  5 januari 2022

  Fina skyltar från dej. Pinsamt nog känner jag inte till Sundbornshästen, den är jättefin! Brevlådan tror jag minsann att jag sett på plats, sitter den precis vid ingången till butiken där man köper biljetter och souvenirer?
  Ha en fin trettonhelg!
  Kram

 14. Svara

  Mirjam Halvarsson

  6 januari 2022

  Älskar brevlådan <3 <3 Ja, nu är vi tillbaka i restriktionernas tider igen men nån forskare i Umeå tror att pandemin ändå är på väg tillbaka med tanke på att omikron inte är så farlig som tidigare varianter och blir man smittad så ger den en viss immunitet, det låter väl bra?
  Kram fina Paula <3

 15. Svara

  Ninni

  8 januari 2022

  Sundbornhästen är gullig, tycker jag.
  Ja nu är det dags igen att ställa in aktiviteterna och tänka sig för när man träffar folk. Det är så otroligt tråkigt.
  Kul att du sätter upp julkorten på väggen. Jag har mina i en sån där broderad sak som det står “julpost” på som min mamma broderat och gett mig får måååånga år sen. Jag borde kanske sätta upp mina på kylskåpet istället för då får jag kanske lite mer julstämning. 🙂

 16. Svara

  Paula

  8 januari 2022

  Jag vill gärna ha framme mina hälsningar så jag kan njuta av dem, brukar ha i fönstret men de fick inte plats! När julen är över kastar jag dem, sparade under många år men det har jag slutat med. Någon annan får skänka till museerna….

 17. Svara

  byblixtra

  9 januari 2022

  Tittar in en aning sent för det är strax dags för en ny Skyltsöndag men du vet, bättre sent än aldrig. ?
  Visst är det så att mycket blir inställt igen. Hoppas att smittan lugnar ner sig framöver.
  Sundbornhästen är jättefin! ??
  Brevlådan var snygg med sin patina men visst skulle den behövas tas om hand.
  Fint med julkorten samlade på väggen. De blev till en tavla.

 18. Svara

  byblixtra

  9 januari 2022

  Äsch, smileysarna blir till frågetecken i texten…

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 124
 • 596
 • 1 636 068
 • 5 093
 • 65 655
Sök här