skyltsöndag

Skyltsöndag # 356

Av
den
6 mars 2022

Den här veckan bjuder jag på lite gott och blandat, jag hoppas att jag inte blandat ihop bilderna så jag redan visat några, om så är fallet ber jag om ursäkt!

Tre skyltar på rad, det var väl snyggt jobbat

I skyltfönstret till den indiska restaurangen hittar jag en ursnygg elefant!

Fastlagsris är ett nytt begrepp för mig, det kan i alla fall köpas här i byn.

Du kan säkert gissa var jag fotat denna skylt! Ryggen har hållit sig skaplig trots fortsatt halka ute.
Min fina bloggkompis “Lillasyster” har skickat mig instruktioner för stretchövningar, något jag uppskattar mycket och hoppas jag ska ha disciplin och minne nog att utföra varje dag, minst så länge som isen består, men helst längre ändå…för det gör gott!

Nu är det slutmyst för många som återgått till sina arbetsplatser istället för att hasa omkring i tofflorna hemma hela dagarna.
Tycker synd om er, själv fortsätter jag med pandemi-modet…

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  6 mars 2022

  Pandemi klädsel är skönt och som pensionär kan man njuta i den. Har aldrig hört fastlagsris men det kommer så mycket nytt.
  Gillar elefanten i de häftiga färgerna.
  Kramar från oss

 2. Svara

  LillaSyster

  6 mars 2022

  Snygg skyltning och verkligen en läcker elefant =)
  Tänkte på fastlagsris idag…..men tänkte att det var lite sent. Så nu väntar jag väl med riset tills det är dags för påskris istället.
  Ja, var ihärdig med övningarna nu i början (tre gånger om dagen) så kan du säkert trappa ner och göra färre av dem om någon vecka. Och blir det åter en känning är det bara att börja töja lite mer igen. Du känner ju vilka av övningarna som hjälper dig bäst. Kör hårt Paula! (Läs kör lagom hårt) Kram

 3. Svara

  Ditte

  6 mars 2022

  Lyckat igen! Snygg skyltning! Vad gäller indisk mat äter jag den gärna. Och i sig innebär det ju mycket och många olika “kök”finns. Förr vet jag att vi hade fastlagsris hemma men det var länge sen. Och när jag var liten sa vi påskris.
  Fint att du fick övningar av LillaSyster och de kan helt klart vara till hjälp. Jodå, jag anar skyltens ursprung.
  Måste tillstå att pandemimodet har sin poäng på olika sätt- Och bäst är att vi kan skicka överskottet från ev. klädinköp till de som behöver det bättre i Ukraina.
  Kram

 4. Svara

  Åke

  6 mars 2022

  Färgglada skyltar du bjuder på jag förutom chiropraktikens skylt men den visar ju alla viktiga saker man har i något som kallas kroppen 😉

 5. Svara

  bpz3

  6 mars 2022

  Hahaha! Alltså första skylten är en klar vinnare. Kompositionen av bilden är en höjdare. Å den indiska restaurangens logotyp är hur snygg som helst – utan att vara speciellt indisk om man säger så.
  Sedan kan man ju hoppas att Svenska kyrkans pengar går till Ukraina…
  Alltså “kartan” med kroppen känner jag mycket väl igen. Fascinerande egentligen. Även om den inte förklarar varför vi har ont i ryggen… Så gulligt av LillaSyster att skicka lite övningar till dig. Hoppas de hjälper. Å japp, jag vet precis vad du menar med att vara disciplinerad nog att utföra övningarna. De är ju så himla tråkiga, men samtidigt vet man ju att de hjälper – så go for it!!!
  Älskar din affisch med morgonrocksmodet – hahaha! Min bästis Yvonne har ju återgått till jobbet irl sedan hon började på sitt nygamla jobb, som ju också var min arbetsplats i tio år. Hon berättar att där fanns som mest 10 personer (av cirka 70) som brukade vara på plats…

  Härliga skyltar:-) Tusen tack för dom och länken:-)

 6. Svara

  kajsalisasblogg

  6 mars 2022

  Tre i en, det gäller att spara på minneskortet, jag kallar det påskris fortfarande. Perfekt pandemiklädsel, hoppar det är över nu.

 7. Svara

  Ninni

  6 mars 2022

  Fastlagsris har jag hört talas om men vi säger påsk-ris hos oss. Något sådant tar jag inte in för det är som att be om allergibesvär. Vissa säger att man inte ska sätta riset i vatten men tro mig, jag har försökt, och det hjälper inte för de börjar slå ut ändå. Jag brukar klä några kvistar utomhus (på nån buske) med färgade fjädrar om lusten faller på.
  Jösses vad mycket som kan gå fel i ryggen!
  Morgonrock går jag aldrig i nu för tiden. Jag klär på mig direkt på morgonen och av mig precis innan jag går till sängs. Min sköna morgonrock har jag lagt undan för jag såg ut som en stor katt så full med katthår som den drog åt sig. Men mjukisbyxorna använder jag och bh:n åker bara på när jag ska ut bland folk. Nu ska jag ut bland folk i slutet av veckan så nu har jag lyckats få en klipptid tack och lov för med den här kalufsen kan jag inte visa mig.
  Kramen.

 8. Svara

  Herr Nilssons Fru

  7 mars 2022

  Snyggt tre skyltar på rad, undrade just om Randstad också bjöd på mat? Inte gör de väl någon om man visar samma skyltar. De får man om man vill, varjefall för mig ? Fin elefant i fina färger. Skulle kunna tänka mig att ha en elefant i trädgården, oj vad jag skulle skämma bort den.
  Fastlagsris? Det har jag aldrig hört talas om. Människor kroppen är spännande. När jag fick min diagnos gick jag på upptäcktsfärd i människans organ, spännande o otäckt. Man ska nog låta bli sånt, lika så låta bli att läsa i sin journal. Lätt att missförstå. Bra med vänner som kan ge råd och stöttning som Lillasyster gjort till dig. Hoppas de ger dig bättring. För ryggont har jag inga råd att ge tyvärr.
  Jag fortsätter jobba hemma fast alla restriktioner är borta. Jag har egna, är ju känslig för infektioner o så samt skulle nog inte orka åka till kontoret varje dag nu. Tur hemarbete finns.
  Kramiz o go måndag

 9. Svara

  Mirjam Halvarsson

  7 mars 2022

  Snygga skyltar där i tre på rad, speciellt den indiska restaurangen, så läcker! Det där fastlagsriset är kanske det mer passande namnet än påskris? Alltså påsk-ris, inte pås-kris! Jag håller alla tummar för att din rygg ska bättra sig men jag förstår att det tar tid, var flitig och försiktig, lilla du <3 Kram på're

 10. Svara

  Anki

  7 mars 2022

  Skönt att din rygg känns bättre!
  Fastlagsris sa min farmor 🙂
  Snyggt skyltat!
  Ha en fin start på veckan!
  Kram ?

  • Svara

   Anki

   7 mars 2022

   Hm … var kom frågetecknet ifrån? Kram!

 11. Svara

  Ama de casa

  7 mars 2022

  Du dubblerade ju skylttrion med speglingar också – snyggt jobbat! 🙂

  Himla skönt att ryggen håller sig i hyfsad form nu och väldigt snällt av LillaSyster att förse dig med övningar. Sen gäller det såklart att ha disciplin att utföra dom också…

  Snyggt skyltat igen!

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  7 mars 2022

  Fin skyltning och jag gillar också elefanten 😀 Fastlagsris är ett nytt begrepp för mig också men det är nog kanske en del som gärna köper det. Tänk att kunna ha koll på alla nerver och muskler och kanske allt annat i kroppen. De är duktiga de där människorna som i olika yrkeskategorier kan människans anatomi. Bra att ryggen verkar hålla. Jag är ingen morgonrocksmänniska och inte heller använder jag mysbyxor. Jag har jeans från morgon till kväll och trivs bäst med den varianten. Men jag skulle kunna hasa omkring i tofflor och morgonrock om jag ville. I alla fall tills det är dags för den dagliga promenaden.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 290
 • 363
 • 1 626 684
 • 5 069
 • 65 363
Sök här