Skyltsöndag # 376

Veckans skyltar är fotade hemma i byn!

En liten prinsessa har tappat sin krona!

Nytt ord för mig, vad är en rastbod?

Hit lockades jag och ett par granntanter i fredags kväll!

Maten var inte att skryta med, men trubaduren! Han var den bästa jag hört! Efter att han rivit av några inledande låtar fick vi i publiken önska oss låtar, och gissa om vi gjorde det!
Tyvärr försvann publiken vid nio då fotbollsmatchen startade…

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

3

19 Comments:

 1. Aj,aj tappa sin krona. Hoppas att prinsessan hittar den igen. Trevligt skyltat som vanligt.
  P.s jag har ny bloggadress sen i förmiddags, det har inte gått att logga in på en vecka nu.

 2. Så mysigt med live musik. Rastbod ??? Undras vad det är.
  Kramar från oss

  • Rastbod är ett annorlunda ord tycker jag, men många har ju sagt att det är en bod där man rastar. Men, boden står på skolgården, saknar fönster och kan knappast vara till för att elever ska sitta där inne…Idag skurar det hos mig, i tvåminuters-pass, sen skiner solen åter. Kram från pörtet

 3. Så trist att prinsessan tappat sin krona men den verkar väl bibehållen så hoppas hon får den tillbaka.
  Vad trevligt med en trubadurkväll och att han var av den mer lyckade varianten. Men trist att maten inte var lika lyckad. Roligt också att önska låtar.
  Men säkert snöpligt både för trubaduren och lyssnarna att alla gick lagom till fotbollen-
  Kram

 4. En rastbod är väl ett ställe där man stannar och tar rast? Något som kanske fanns “förr” efter längre stigar osv. (jag ides inte googla, utan jag gissar lite lättt)
  Så trevligt med live-musik. Ja, ibland är maten inte vad man förväntar sig, hoppas det var någorlunda god.

  • Det som förbryllar är att boden står på en skolgård! Kom fram till att man kanske förvarar redskap där som eleverna kan använda på rasterna…

 5. Så bra att prinsessans krona ändå hänger där och syns utifall att hon skulle sakna den. Rastbod är antagligen en liten bod som man kan rasta i?
  Typiskt att alla drog iväg när fotbollen börjar; det gjorde väl du också Paula? ;)
  Fint med byaskyltar!

  • Jag skulle kanske ha nämnt var jag hittade rastboden, men jag ville få spontana svar och det fick jag ju. Nu står den boden på en skolgård här i byn o därför tror jag inte att eleverna tillbringar sina raster där inne i en trång bod utan fönster. Men kanske har man olika lekredskap där som man tar fram under rasterna? Ja jag gick också hem lagom till matchen men får erkänna att jag inte tittade många minuter, jag tycker fotboll är långtråkigt…Blir nog likadant idag, teven står på så jag har lite koll men sen ägnar jag mig åt något roligare!

 6. Vaddå “publiken försvann vid nio när matchen startade”. Det är ju en förolämpning var stora mått. Om arrangören hade tänkt före efter så hade han installerat en tv för er alla att titta på Sverige-Belgien eller om det var Frankrike-Holland. Jag skojar bara, eller nej, det gör jag inte;-)
  Trubaduren måste vara tvillingbror till handbollsspelaren Staffan Olsson (https://sv.wikipedia.org/wiki/Staffan_Olsson)

  Den tappade kronan är ju såååå söt:-) Rastbod – ja, rent spontant tycker jag att det är en lada där man kan ta rast med en fika. Men jag har heller inte hört ordet förut. Men kul med nya ord, eller hur!?

  Synd förresten att maten inte var en höjdare. Men stor ELOGE till din förening som satsar på underhållning:-)

  Tusen tack för länkarna och en härlig skyltning (även om vi inte är helt överens vad gäller fotbollen;-)

 7. Trubaduren: Jag gick genast på YouTube och kollade på låtar av Biffen, många låtar gick i min stil, The Joker var riktigt bra! Jag skulle suttit kvar och njutit istället för att tittat på 22 svettiga som jagar en boll ;) Jag bara önskar när man få önska låtar :) Glömmer aldrig ett bröllop jag var på där dom hade en riktigt bra grupp från trakten (Kjellas Traktor Kapell) När Hjelmen kom fram i pausen till mig och sa: Du kan din Jerry Lee. Jodå man svängde sina lurviga på dansgolvet och sjöng med såklart :) Kjella är inte dålig på pianot heller, detta var ett bröllop i raggastil just på en raggarklubbgård, jag vart dragen av dansgolvet när vi skulle hem. Ratsbod kan jag förstå, tar man rast som ute i skogen när man hugger träd osv kan man sätta sig i en bod, då blir det en Rastbod. Det heter ju Rastplats tex. Hoppas prinsessan fick tillbaka sin krona.

  • Kjellas Traktor Kapell, ja jag säger då det! Googlade på trubaduren o han har varit med i ett berömt coverband som heter Pumpbolaget, De lade ner 2011, återuppstod 2017 o lade åter ner när pandemin startade. Inte blev det av att titta på fotbollen men för syns skull hade jag teven på medan jag hittade roligare saker att ägna mig åt. Nu låg den här rastboden inte i skogen, då hade jag fattat direkt, utan på byns skolgård! Liten och utan fönster tror jag inte den lockar några elever, men kanske finns där roliga leksaker att ta fram under rasterna?

 8. Gillar prinsesskronan och hoppas att ägaren hittar den.
  Som flera skrivit så tror jag också att det är en bod att ta rast i.
  Kul namn på trubaduren. Roligt också att han var bra att lyssna på men trist att publiken försvann till fotbollen. Inte rätt dag att ha trubadur på.

 9. Prinsesskronan syns bra där den är uppsatt så jag hoppas att den lilla prinsessan hittar den. Eller så var det en stor prinsessa, kanske under en möhippa, som tappade den. En rastbod låter som en plats där man kan gå in och vila en stund men det kan ju lika gärna vara en bod där leksaker till en förskola förvaras tills det är rast. Det finns säkert fler möjligheter. Kul med trubadurkvällen och vilken glädje att trubaduren var så bra. Jag är inget fotbollsfan så jag hade absolut stannat kvar.
  Kram

  • Du kom nog närmast sanningen vad gäller rastboden. De står nämligen på byns skolgård! Jag tror ingen sätter sig ner där under rasterna så förmodligen har de redskap och kanske leksaker man kan plocka fram under rasterna. Det var så få kvar på Hyttstugan så jag tyckte det började bli lite pinsamt…kände mig nästan uttittad, haha Kram

 10. Mirjam Halvarsson

  Visste du vem Biffen var sen tidigare eller blev det en trevlig överraskning? :) Kul med “lokala” förmågor i alla fall och fint skyltat som vanligt <3 Kram på're

  • Nej du, jag hade ingen aning! Men jag har hört många trubadurer i mina dar, men ingen lika bra. Snacket var lika otvunget och kul som musiken han spelade. Lokal förmåga, tjaaa, jo dalmas, men från Rättvik! “Ler” Skulle gärna gå o lyssna på honom igen, bara jag slapp den trista maten…Kram

 11. Vilken söt “liten” prinsesskrona! Å va kul att ni blev nöjda med trubaduren, härligt med musik! Trist att maten var sådär. Rastbod, nej det är nytt för mej också?
  Kram!

 12. Klatschigt inlägg med både krona och biff. Så maten var ingen höjdare alltså. Det är lite synd. Rastbod låter för mig som en plats där man kan gå in och rasta. Med medhavd matsäck.

 13. Stackars lilla prinsessan som tappat sin krona … hoppas hon hittar den där den sitter uppsatt.
  Rastbod … utan att veta, så skulle jag tyda det som “enklare stuga/ hus” för att ta en paus, kanske för att vila och äta matsäck.
  Kul med grillkväll och trubadur – synd bara att så många gick hem så tidigt!
  Kram

Kommentera