Bloggen

Slapparlördag

Av
den
22 oktober 2016

Inatt var det inte kul att vara finnkäring i pörtet
Vaknade av rejält magknip, sådär så man nästan mådde illa och kände svettpärlor i pannan…

Nå, magsjuk var jag nu inte, utan det lättade efter ett toabesök men nattsömnen blev störd…
Så störd att jag sedan sov som en liten gris till klockan kvart över elva!

Men hjälp, jag skulle ju se alpina premiären klockan tio!
Vilken tur att dom åker två åk :mrgreen:

Funderar över vad som kan ha orsakat mina magbesvär..
Var det gårdagens middag

1022a

Jag hade för ett tag sedan fått en produkt-test av en kryddblandning som jag provade igår

1022b

Det är inte produkter jag normalt använder, de gånger jag provat har de varit på tok för kryddstarka, det trots att jag gillar kryddig mat.
Denna gång var smaken skapligt mild, men jag tycker att köttet blir så hårt och torrt!
Man ska bara tillsätta kryddmixen och en matsked vatten till färsen, jag fuskade o hade i ett ägg men ändå var den torr som bara den
Har du prövat dessa kryddmixer och vad tycker du i så fall?

I övrigt var smaken okej och tillbehören jag använde var tomat, squash, lök och…svarta bönor
Hmmmmm svarta bönor, hur skonsamma är dom för magen tro :mrgreen:

För att inte tala om ärtsoppan i torsdags…

Nä Paula nu får du vara lite snäll mot magen ett tag..

Ägg, det är grejer det..

1022c

I synnerhet när man fått tag på hemvärpta dito, både höns- och ankägg!
Det blev ett ägg, det största jag hittade, stekt på en macka, och magproblemen var som bortblåsta…

Sen blev det en stavpromenad i det vackra (not) vädret, småregnigt, grått och en iskall vind, men det var uppfriskande och jag kände mig hurtig..

Jag har inte använt stavarna på hela hösten eftersom jag har levt i symbios med min svampkorg, men nu då den tiden är förbi så kan jag återgå till lite raskare promenader..

1018m

Fast det var väldans vilken dålig kondis jag har, försökte kamouflera den med att jag måste stanna och fota…inte lätt att få skarpa foton när hjärtat dånar i bröstet 8)

Nu är det bara en timme kvar tills väntan är över, väntan på nya Så mycket bättre!!

Och vet ni vad jag ska smaska i mig då, jo kräftor förstås!

Over and out från Älgsjökullen

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Titti Melender

  22 oktober 2016

  Ja, riktigt hundväder idag och rastandet låg på min lott eftersom de här två har noskvalster och inte får jaga.
  Så dom var hemma, uttråkade med matten som bara sprang runt och städade efter promenaden.
  Jag köpte Pulled Pord idag och såg att det stod chili på men fyyyy fasen vad starkt det blev. Jag fick skölja såsen av mitt kött och jag brukar inte vara känslig mot starkt heller.

 2. Svara

  Kajsa

  22 oktober 2016

  Jag använder bara egna kryddor. Buljongtärning har jag slutat helt med och kokar min egen. Då vet jag vad jag stoppar i mig.

 3. Svara

  Eva-Lena

  22 oktober 2016

  Märkligt, samma sak för mig i natt, men jag hade inte ens somnat. Var rädd för att det var ett gsllstenssngall, men smärtan satt mitt i magen som var stenhård och inte mjuk som en vetedeg som den brukar vara. I dag är det ett herrans liv i magen, men inget kommer ut…jag har också hosta och lite feber, så att promenera igång magen låter sig inte göras.
  Kryddor i mängd är inget för mig, däremot älskar jag grytor och sås, som innehåller många olika ingredienser. I går kväll gjorde jag rullader med lövbiff, bacon och fetaost, som bräserades i rött vin och buljong. Jordgubbar, grädde och glass därefter. Varför ska magen reagera på detta?
  Vad som känns oroligast är att vi ska åka till Stockholm och gå på Dramaten (fiiint ska de va) och se Krister Henriksson i Doktir Glas. Jag har varit på Dramaten i ettan på gymnasiet och vill verkligen se den igen, och så klart att jag vill se vad de gjort med Doktor Glas, en bok som jag älskar! Du har väl läst den och Gregorius!?
  Jag läser en bra bok som tröst nu: “Det nionde brevet” av Catrin Ormestad. Den rekommenderas å det varmaste!!
  Allt gott till dig, KRAM!

 4. Svara

  Eva-Lena

  22 oktober 2016

  Och alla dessa felslag på lilla telefonen…

 5. Svara

  Ninni

  23 oktober 2016

  Nä, kryddblandningar passar jag mig för då de flesta är för starka för min smak. Enda kryddblandningen jag använder mig av är till tacos. Min son (som också är rödhårig) påstår att vi som är rödhåriga inte tål starka kryddor. Jag vet inte om det är sant men jag har aldrig klarat av för starka kryddor även om jag var lite tåligare när jag var yngre.
  Idag ska jag ha lite slapparsöndag. Yngsta dottern kommer hit och ska övningsköra med C och ikväll kommer ett gäng syrier och fikar (vet inte hur många dom blir) för nu är det 6 stycken som flyttar i veckan som kommer. Två av dem ska flytta till Grängesberg och där väntar redan en tvillingbror till den ena av dem för han har fått en lägenhet i andra hand. De här killarna har varit hos oss ofta och de hjälpte oss i våras med trädgården när både jag och C mådde skrutt. Det är roligt att de kan starta sina liv nu men vi kommer att sakna dem.
  Igår var vi bjudna på middag hos andra syriska vänner och åt så “magen stod i fyra hörn”. Vi har det bra vi. 🙂
  Kramen.

 6. Svara

  FREEDOMtravel

  23 oktober 2016

  Har inte provat kryddmixerna … men gillar kryddstarkt! Det får jag inte ont i magen av. Däremot har jag varit magsjuk nästan en vecka (dåligt vatten i husbilen?)… hemskt!

 7. Svara

  "LillaSyster"

  23 oktober 2016

  Nä kryddmixer är inget jag brukar använda mig utav, det går bra att rota runt bland de egna kryddorna och sedan peppra på det man önskar!
  Skönt att magen är bättre nu då! Hade också slappar dag igår, gosa med katterna, läsa det enda nyttiga jag gjorde var väl att laga mat och köra ett varv med snabeldraken för tvättmaskinen den sköter ju sig självt! Idag blir åter en inne dag, regn regn regn blev skapligt blöt då jag var ute med komposten och hängde upp nya talgbollar. Nä nu sent 11kaffe! Kram

 8. Svara

  Skyttlat

  23 oktober 2016

  Salt och peppar räcker för mig. Gillar inte när det är starkt.
  Nu ljuger ju kameran, men det Du visar på tallriken liknar nog mest det jag brukar plocka upp efter Klicker? :mrgreen:
  Svarta bönor ska vara mums för bakterierna i tjocktarmen har jag läst, så det kanske var det som satte fart? Inte alls kul när det händer!
  Har Du med Dig Blinka när Du går med stavarna? Isf, hänger hon med då? Det skulle inte gå med Klicker som ska stanna och nosa och kissa varannan meter.
  Ha det så gott och kram på Er! 🙂

 9. Svara

  Gun

  23 oktober 2016

  Finns väl inget värre än att ligga och ha ont i magen på natten, så hjälplös man känner sej! Då lovar man sig själv att aldrig mer äta just det där dom man fick ont av, kommer man ihåg det, sällan..

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 162
 • 189
 • 1 654 996
 • 5 128
 • 66 118
Sök här