Bloggen

Smolk i glädjebägaren

Av
den
16 mars 2010

Vi hade en trevlig helg med barn och barnbarn.

Paulina och Benjamin var med, Simon stannade som bekant hemma

Självklart uppstod problem när våra nattgäster skulle sova. Den uppblåsbara extrabädden har inte varit en särskilt lyckad lösning någon gång, när vi inhandlade den visade det sig att den läckte som ett såll, och sonen med fästmö som då skulle sova i den vaknade av att dom låg direkt på golvet då all luft pyst ut…denna gång var det pumpen som inte fungerade. Den lät högt och ljudligt som ett gammalt ånglok men någon luft producerade den inte!
Alltså fick ena barnet sova i soffan och den andra på madrass på golvet…men det gick ju det med.

Ingen avancerad matlagning här inte, pizza där alla fick välja pålägg, vatten, must, zigg och öl så var Melodifestivalkvällen räddad!

Sen var det det här med smolket…..Blinka följde med ungarna till Falun….

Hon ska nämligen bli mamma! Valpar förväntas anlända nästa lördag, den 27 mars!
Min dotter Saija som är uppfödare ville ha en kull på Blinka, och trots mina muttrande protester parade hon henne med en trevlig hane i Borlänge.
Egentligen är det ju bra att tikar får en kull, då blir dom inte lika benägna till livmoderinflammationer, men jag visste att jag inte kan ta hand om valpningen och en valpkull då jag helt saknar den erfarenheten.
Dessutom bor på andra våningen, mindre lyckat när små valpar ska bli rumsrena.
Men
Jag saknar ihjäl mig, jag grät floder i söndags, hon kommer att vara borta i över två månader!
I snart tre år har hon varit min ständiga följeslagare, sällan mer än ett steg bakom mig, alltid vilande vid mina fötter och sovande bakom min rumpa på nätterna…
Hon har det lika bra i Falun där hon ju föddes, hon känner alla, hon har Maxi som sällskap, men vi då?

Loppan ligger och suckar och surar, och när vi ska ut med henne går hon runt och letar efter Blinka…

Jag är nog ganska sugen att få vara med under förlossningen, få se om jag hinner iväg när det blir dags.
Huvudsaken är ju trots allt att jag får tillbaka min lillfis när valparna blir tillräckligt gamla!
Och Falun är inte längre bort än att vi kommer att åka o hälsa på…

Nu fortsätter jag gnälla:

Är det bara jag som tycker nya avsnitten av Saltön är trista?
Jag tycker det hela börjar likna en Norén-pjäs, alla människor är olyckliga, alkoholister, pyromaner eller allmänt misslyckade. De tidigare så charmiga karaktärerna tycker jag är puts väck!
Och så tycker jag att ekologiskt kött är bläää…
Vi har nu ätit griskött och nötkött som är ekologiskt, och jag finner det både torrare och smaklösare än “vanligt” kött. Varför är det så, eller är det bara jag som haft oturen att få segt och torrt kött i pannan?

Så, nu har jag fått gnälla av mig lite, nä förresten, jag kan ju gnälla över blåsten också, som inte gör det ett dugg skönt ute fast solen skiner!
Sådärja, färdig-gnällt, ha en fin tisdag goa vänner!

TAGS
21 kommentarer
 1. Svara

  Malin

  16 mars 2010

  Gnäll på du bara, det gör jag oxå när jag känner för det. 😉

  Men guud så spännade att Blinka skall bli mamma, den storyn följer jag gärna!! Du får helt enkelt krama om Loppan lite extra den närmaste tiden o hälsa på Blinka så ofta du kan.

  Föresten så tycker jag söta barnbarnstjejen liknar sin mormor! 🙂

  Hihi kul att du förstod precis vad jag menade m barnen som kamoflage i spåret!

  Kram Malin

 2. Svara

  Doris/doje

  16 mars 2010

  Visst är det skönt att kunna “gnälla av sig” i en blogg 😉 , men jag förstår verkligen att du saknar din lilla Blinka.
  Hoppas att du hinner vara med om förlossningen och att du så snart får tillbaks henne !
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris
  PS
  Såå fiffigt när man ser ny blogginlägg på FB 🙂
  DS

 3. Svara

  Ninni

  16 mars 2010

  Va kul att Blinka ska bli mamma men jag förstår att du saknar henne. De blir som ens barn ju och inte blir de “stora” nån gång heller. Hoppas du får vara med om förlossningen för sånt är ju alltid spännande.
  Jag såg bara första avsnittet av Saltön och missade gårdagens avsnitt men det lär väl gå i repris. Men jag kan inte uttala mig än om vad jag tycker om det men inte kändes det som om det gjorde nåt att jag missade gårdagens avsnitt. Men brukar det inte lätt bli så att om man sett en bra serie så är det svårt att hitta samma gnista i uppföljare.
  Något ekologiskt kött har jag inte köpt nån gång så jag har ingen aning om hur sånt kött smakar och när du skriver det här så känner jag inte alls nån lust att prova det heller. Jag tycker att vanligt kött är gött och har svårt att tro att ekologiskt ska vara bättre. Däremot så har jag inget emot att få tag i kött (nöt och gris) direkt från bönderna för då smakar fläsket fläsk om du förstår vad jag menar. Och vi har aldrig haft så stor skinka nån gång som vi hade den här julen men det blev inte mycket kvar att frysa in av den ändå för den var så himla god och kom från en gris i Delsbo. Vi hade den i saltlake i en stor plastlåda ute i förrådet där vi höll ca +5º innan vi ugnsbakade den dagen före julafton. Gött!
  Håller med dig fullständigt om blåsten som ger mig onödigt mycket värk.
  Kram.

 4. Svara

  Nilla

  16 mars 2010

  Sicket elände 🙁 Men roligt ändå att lilla Blinka ska bli mamma. Jag har ju varit med om det två gånger med Greta. Inte valpningen, utan att vara utan henne så lång tid. Men tiden går fort, jag lovar. Du får passa på att njuta av Loppan, och göra roliga saker med bara henne. Kan vara trevligt med bara en hund ibland. Både för hund och matte. Hoppas att du hinner och kan vara med på valpningen, det har aldrig jag varit. Det måste vara fantastiskt, att få vara med från början. Det kanske blir en tredje hund, nu då 😉
  Kram

 5. Svara

  TT

  16 mars 2010

  Jadu, att en hund försvinner är inte roligt, även om den bara flyttar hemifrån en period och dessutom är hos ens egen dotter. Men, jag har vant mej lite nu… kanske får ta en tur till Östersund i påsk och gosa lite.

  Saltön har jag aldrig sett och det är ju tur för alla säger att det är så tråkigt nu. 😉

  Jag äter mindre och mindre kött… blir mest vilt och kyckling så jag har ingen erfarenhet av det ekologiska.

  Ska du ta en valp sen då?

 6. Svara

  Sigge Svamphund

  16 mars 2010

  Spännade med Blinkas valpar!
  Skicka hit Lopan så kan jag underhålla henne under tiden!
  Matte äter ytterst sällan kött men då är det ekologiskt.
  Det är jättefint och kommer från gård i närheten

 7. Svara

  Kicki

  16 mars 2010

  Nämen, det var en överraskning. 😮 Har jag totalt missat den parningen, eller har du inte nämnt nåt om det på hela tiden. Du har väl förskjutit det kan jag tänka. Så lilla “fegfisen” ska bli mamma, jag trodde inte att Seija skulle använda henne i avel. Ja, det blir tomt för dig utan den lilla sängvärmaren. 😥
  Jag trodde att jag skulle få vara med på en valpning i helgen som gick. Tiden gick ut för Skorpans mamma Issy i söndags, men redan på lördan “damp det ner” en död valp. Så Stig-Ove tog det säkra före det osäkra och åkte till Falu Djursjukhus och där födde hon ytterligare 8 st, men de två sista var döda. Men med 6 st kvar så blev det en tillräckligt stor kull ändå.
  Jag håller med dig om blåsten, det är inte alls skönt ute nu tros att solen skiner .
  Kramen

 8. Svara

  Eva

  16 mars 2010

  En sån tur att Blinka kommer tillbaka, även om jag förstår att det känns som en hel evighet för dig Paula.
  Jag vill inte ta några valpar på mina tikar, skulle nog aldrig kunna sälja någon valp 🙄

  Saltön…hmm, jo, men jag tycker det är en mysig serie, även om jag nog efter gårdagens avsnitt har tänkt i samma banor som dig…nog är det lite väl eländigt med allt i den allt.

  Kram från Eva

 9. Svara

  Gunvor

  16 mars 2010

  Men …nu förstår jag att blir det långsamt i pörtet efter lilla Blinka. Men som sagt du har ju en lurvtuva till att gosa med i allafall. Och tänk när det blir småttingar. Du blir ju nästan mormor igen. Vilka små sötnosar det ska bli. Men väldigt tomt förstås medans hon är borta.
  Jag har inte ens börjat kolla på Saltön, för jag trodde ändå jag skulle missa nästan alla avsnitten. Det lilla jag sett var inte så kul.

  Du Paula..jag har slarvat bort din mailadress. Om du vill skicka mej den igen så ska jag förklara lite om den inställda resan.

  Ha det så jättegott i pörtet. Vi har kallblåst här också. Kramkram!

 10. Svara

  Christina

  16 mars 2010

  Japp,saltönavsnitten är riktigt trista tyvärr.Blev såååå besviken i förra veckan och kopplade över kanal efter halva programmet ungefär.
  Förstår att du saknar din Blinka,men hon ska ju bli MAMMA och hur stort är inte det.Meningen är ju att vi ska para Bea o Theo när de vuxit till sig och till hjälp så ska jag få en släkting.Hon driver en jätteframgångsrik pudelkennel och har till och med haft fyra anställda en gång i tiden.Nu trappar hon ner(är 80 år)men föder fortfarande upp.Hon ska vara med mig som stöd vid första valpningen har hon lovat.Jag drömmer ju om att driva en kennel i framtiden.
  Ekologiskt kött har jag aldrig ätit så påden punkten kan jag inte utala mig.
  Kram

 11. Svara

  BrittMarie

  16 mars 2010

  Trots alla missöden låter det mysigt att få se Melodifestivalen och äta pizza tillsammans med barn och barnbarn. Jag önskar att mina barn kommer till oss på påsk. Jag jobbar på att övertala dem. Frestar med att de kan få god mat. Vi får se hur det går..
  Förstår att du saknar Blinka. Tur i alla fall att det är din dotter hon är hos. Det blir nog bra när det blir färdigt. Ha det så bra!

 12. Svara

  Synne

  16 mars 2010

  Är du klar nu? Ja, med gnället alltså?

  Jisses människa, gnälla över blåsten! Den tar bort snön ju, så du får vår och barmark.
  Förstår att du saknar Blinka. Men tänk vad spännande att hon ska få små valpar…

  Det kommer gå bra.
  Synd är det dock om Loppan som letar efter sin syster….

  Här åt vi köttfärssås och spaggetti i dag. Det var gott. Men varför äter man alltid för mycket?
  Mätt som en….urk…

  Någon MGP såg vi inte. Orkar inte det där skräpet mera.

  Saltön ser jag på datorn. Ska se del 2 i morgon tänkte jag.
  Hoppas det blir lite muntrare till slut där då.

  En sån madrass har vi haft med. När vi flyttade ner till Brandval så hade vi en sådan som vi sov på i ett par tre månader.
  Tills lut fick vi lämna tillbaka den. För den höll inte luften. Nu har vi bäddsoffor. Det är bra.

  Sitter med en infernalsk huuvdvärk. Mår pyton. Det är för lite sömn.
  får skylle mig själv som jobbar mitt i nätterna tror jag.
  Så nu ska jag faktiskt krypa i säng. Först en huvudvärkstablett sen natta.

  Ha en skön senkväll nu. Hälsa maken. Klappa Loppan lite extra från mig.
  Kramen nabokärringen :mrgreen:

 13. Svara

  britten

  16 mars 2010

  å så du ska till att bli mormor..härligt ! och du ..hon kommer ju tillbaka och du har ju lilla loppan…kram

 14. Svara

  Anki N

  17 mars 2010

  Hej jag heter Anki i bloggvärlden är jag allmänt kallad Herr Nilssons Fru..ja jag tänkte om Du glömt mig?! Har inte sett dig på evigheter…………..snyft.

  Valpar, vad mysigt. Min Golden löper nu o det är inte alls kul, framför allt inte för vår hane. Ett evigt passande. Pust….men valpar vill vi inte ha igen. Hon har ju fått en kull o det räcker – hoppas jag.

  Uppblåsbar madrass alias dubbelsäng, en sån har vi, den är kanonbra. Vi ska själva testa den igen på fredag natt så jag hoppas den är lika bra då. *ler*

  Kramiz Anki N

 15. Svara

  annette

  17 mars 2010

  Gnäll på Du, jag är själv rätt så gnällig för tillfället, trött som satan och längtar efter att få ledigt vilket jag inte får;(
  Enekelheten är väl det trevliga tycker jag när jag har gäster, inte meningen man skall umgås med spisen utan med sina gäster!

  Att Du saknar Blinka förstår jag, det är ju en hel evighet tills hon kommer hem igen, och då har hon blivit mamma oxå, ungefär som när man förr skickade sina barn på mödrahem när dom varit lite olydiga;) Fast Blinka har ju inte ens varit olydig!

  Ha det gott!

  KRAMAR!

  annette

 16. Svara

  leila

  17 mars 2010

  Så du ska få valpar? Eller Blinka ska. Kan förstå att du saknar henne men du vet ju att hon är trygg där hon är så det måste ju kännas skönt. Ska bli kul att få se bilder sen. kram kram

 17. Svara

  Adam Steen

  17 mars 2010

  Tack för en bra blogg! 😛

 18. Svara

  åsa

  17 mars 2010

  Ekologiskt kött..Köpte ju en 1/4 gris till förra julen som var ekologiskt uppfödd och inte nog med att det var så magert, det tog så lång tid att tillreda!
  Inte bara jag tyckte det, dottern och “mågan” tyckte samma sak och det var ganska så smaklöst..
  Valpar…Min lillasyster i Eskilstuna har fått sju valpar (ja, en utav hennes hundar) här för två dagar sen och hon vet ju vad hon har att göra ett tag framöver..
  Saltön…Nog tyckte jag att det sista avsnittet var bättre än det första i alla fall..störst behållning är Ulla Skoog som Johanna tycker jag..
  Saknaden efter Blinka..Vilken tur, att ni inte bor alltför långt ifrån och ett par månader, de går fort ska du se..
  Ha dé!//Kram

 19. Svara

  Anki N

  18 mars 2010

  Haha.. 😛 ja du. Sanningen är väl att i min blogg ser man inte om det kommit nya “gäster” o skrivit om man inte har så bra minne att man minns precis hur många kommentarer varje inlägg har – de har inte jag ska jag lova, även om jag äter OmergaPro.. 😆
  Lite dumt…man kanske missar massor…
  Nu ska Fru Nilsson på massage – de e gott för kropp o skäl.
  Kramiz Kramiz

 20. Svara

  Ingegerd

  18 mars 2010

  Så spännande! 🙂 Hoppas du hinner vara med vid valpningen. Blinka kommer säkert att ägna sig på heltid åt valparna och det är bra för dem att ha mamma hos sig länge. Sedan då hon kommer tillbaka till Dig tycker hon det är jätteskönt att lämna valparna!
  Hoppas det blir lagom många så de får bra, utvalda hem!
  Klapp till Loppan!

 21. Svara

  Bia

  19 mars 2010

  Hej! Förstår att du saknar din följeslagare! Hoppas förlossningen går bra och att du hinner dit och vara med. Ser att du hinner läsa en massa böcker trots att du har både melodifestival och en massa sport att bevaka. 😉 Ang mina baciller: det är inget fel på mina händer men jag gick en kökskurs som mest handlade om hur man håller smutsen borta och då fick jag ta prov på handen min (efter att jag tjatat ett tag..) Ha en fin helg! Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 508
 • 369
 • 1 608 736
 • 5 041
 • 65 037
Sök här