Bloggen

Snabba puckar!

Av
den
24 oktober 2023

Redan igår eftermiddag fick jag ett mejl

från Daniels rara veterinär!
Provsvaret angående kortisolvärdet i urinen var negativt, han hade låga halter och därmed lider han inte av Cushings sjukdom.
Detta är ju glädjande för det hade inneburit medicinering och kontroller resten av livet.
Men, det gav inget svar på mysteriet varför han tappar sin päls

Han ligger helst på duntäcket här hemma så jag struntar i bäddning och låter honom mysa där han helst vill ligga.
Vi har inte nått upp till tjugo grader i lägenheten ännu, och är man då en nakenfis så fryser man förstås!
Veterinären föreslog att Daniel hade någon typ av alopeci, det finns många sorter och är ju en sjukdom som drabbar ju både människor och djur.
Det låter ju inte kul men är samtidigt ofarligt och bara kosmetiskt betingat.


Positivt är också att blåsten som härjat i flera veckor äntligen tröttnat för det har varit isande kalla vindar

Studerade genom fönstret en dag då björkarna svajade hur en kråka satt högst upp i toppen av trädet och höll krampaktigt klorna runt kvisten
Tappert satt han kvar en bra stund, kanske njöt han rentav?

Vid Slussen satt änderna som på parad uppe å skräpsamlarslangen
Dagarna är korta, jag kämpar för att vi ska hinna ut några gånger medan dagsljus råder.
Jag läste idag att världens äldsta hund har gått till de sälla jaktmarkerna
Att en hund kan leva i över trettio år, WOW säger jag bara!
Allt hänger ju på en bra livskvalitet, har man det kan man ju leva hur länge som helst oavsett om man är djur eller människa! Eller? Skulle du vilja leva för evigt? Är hundra år en lämplig högsta ålder för oss människor tycker du?

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  24 oktober 2023

  Du får linda något runt svansen så han inte fryser. Skönt att han slapp mediciner och kontroller.
  Bäddar aldrig för Minton ligger i sängen. Skönt att det inte blåser längre.
  Kramar från

  • Svara

   Paula

   26 oktober 2023

   Hej, jag tror inte pojken fryser om svansen, hoppas inte det, det skulle väcka väldigt stor uppmärksamhet om han gick med en rosett på svansen, haha. Täcket får vi kämpa med, han gillar det inte för han tycker det minskar hans rörelsefrihet, Ha det gott, har haft storstädning idag, så nu kan jag pusta ut ett tag. Kramar till er båda

 2. Svara

  Mia

  24 oktober 2023

  Men vilket skönt besked från veterinären och så länge han inte lider (mer än att han fryser) så är det ju ok <3
  Kram på er!

  • Svara

   Paula

   26 oktober 2023

   Jag såg nyss i blogghistoriken att för två år sedan var vi hos vetten när han hostade så. Det var luftstrupen som kollapsade trachealkoolaps, kallas det visst på vackrare språk. finns inget annat att göra än operation som man ju inte går o gör på en gammal hund. Hans hosta är mycket bättre sedan han gick ner i vikt, ähum, man skulle säkert själv orka mer också om man inte hade de där enerverande kilona att släpa på…
   Men om du frågar honom själv lider han storligen av att ha täcke på sig..
   Kram

 3. Svara

  Anna-Lena

  24 oktober 2023

  Låter bra att det inte är något allvarligt med Daniel. Förstår att det inte är så kul att tappa skönheten i…och värmen i pälsen.
  Leva… ja, så länge det finns livskvalitet. Och det är väl så länge man klarar dig någorlunda bra utan hjälp. Tycker att äldreboenden är så deprimerande. Numera. Förr var det ju ganska pigga människor som bodde där. Då kunde det säkert vara trevligt med sällskap någon gång ibland.
  Blåste lite snålt på promenaden. Men ok oktoberväder, det är det. God tisdag! Kram

  • Svara

   Paula

   26 oktober 2023

   Det är nog olika på olika äldreboenden. Minns en film jag såg på tv, en dokumentär, kminns inte vad tanten hette som bodde på hemmet, men så fräsigt det var där. Nu tycker inte jag att jag behöver så mycket umgänge, så jag väljer nog hemtjänst om möjligt den dagen…

 4. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  24 oktober 2023

  Skönt att det inte var den befarade sjukdomen för ett liv med mediciner och kontroller är ju inte så kul (ja, jag skrattar lite medan jag skriver men det är åt mig själv). Men frågorna kvarstår ju även om det säkert är något helt ofarligt som sker. Så länge humöret är som det ska så är det nog inget att oroa sig för i alla fall.
  Hösten hos dig ser ut ungefär som här hos mig. Löven kvar på vissa träd men kalt på andra. Blåsten hjälper så klart till med att få löven att flyga iväg.
  En hund som lever i 30 år låter nästan overkligt. Jag som tyckte att Kasper blev gammal med sina drygt 15 år. Jag själv vill inte bli 100 år. Just nu är jag inne på att 80 räcker men jag gissar att den gränsen kanske flyttas framåt om hälsan är ok.
  Kram

  • Svara

   Paula

   26 oktober 2023

   Vet du, jag tror att man förändras över tid, visst, när man ser riktigt dåliga gamlingar som är sängliggande på långvården, då blir man inte glad, men jag tror ändå man ändrar perspektiv allt eftersom. Det är nog ett långt steg att önska att livet vore slut.
   Jag träffade igår en chihuahua med husse som stod o väntade på sina barn som var på danslektion. Daniel och den andra gillade inte varandra, två hanar, brukar inte gå så bra. Men han berättade att hans kompis var 17 år! Dom hade två yngre hundar hemma men även gamlingen hängde bra med. Wow tänkte jag! Han såg verkligen pigg och alert ut.
   Kram

 5. Svara

  Anna-Lena

  24 oktober 2023

  Lämplig högsta ålder att leva är en omöjlig fråga att svara på. Visst skulle jag kunna tänka mig att bli 100, om jag fortfarande är någorlunda pigg och dessutom klar i huvudet. Men får jag diverse krämpor av större eller mindre slag, då vill jag nog ha slut på eländet. Minns min mamma som var ett “paket” de sista 10 åren i sitt liv. (Hon blev 80). Och min bror som också blev helt beroende av all möjlig hjälp de sista åren. (Han blev 75).
  Nu blev det jobbigt…

  • Svara

   Paula

   26 oktober 2023

   Förstår att detta med att bli gammal och trött väckte minnen, det gör det hos mig också Min mormor som var viktigaste människan i min barndom, växte upp med henne och mamma, hon blev dement och sjuk i cancer och var bortom kontakt sista åren. Vem vill ha det så?
   Varm kram

 6. Svara

  BP

  24 oktober 2023

  Skönt att veta att Daniel INTE lider av Cushings sjukdom. Gissar att prinsen inte bryr sig om han har mycket eller lite päls, så länge han mår bra alltså. Och det verkar han ju göra. Han verkar ju ha ett antal vinterkappor så då kan du ju klä på honom ordentligt. Han kanske blir en fashion guru för hundar.

  Att en hund kan bli över 30 år var helt nytt för mig. Själv vill jag lämna jordelivet INNAN jag hamnar på ett äldreboende och tappar förståndet så att säga. Så länge knoppen hänger med så sätter jag en önskegräns på 85 år, plus/minus fem år kanske. Vill inte bli beroende av andra och/eller bli en grönsak. Ja, vem vill det…

  PS. Kan säga att jag ALDRIG bäddar sängen. Ohygieniskt tycker jag. Jag lägger upp täcket som du. Då kommer kvalstren inte i närheten av mina sängkläder/madrassen. Hoppas jag i alla fall;-) Gillar dina sängkläder:-) DS.

 7. Svara

  KajsaLisa

  24 oktober 2023

  Skönt att han var frisk, snygg höstklädsel.

 8. Svara

  Ditte

  24 oktober 2023

  Bra att du fick besked av veterinären angående Daniel. Visst är det bekymmersamt att Daniel tappar sin päls men de är ju mest av kosmetisk natur. Och att det blir kallt förstås. Vet att dotterns labrador ett tag tappade mycket päls men med olika kosttillskott och lite annat så vände det så småningom. Och det har bestått. Bra så. Men hoppas du får veta vad som orsakar problemet.
  Ja, hösten pågår men visst är det skönt att vinden gett med sig.
  För egen del vill jag inte leva så länge. Ett långt liv är inte viktigt för mig. Men att leva ett liv där jag “lever” och inte bara existerar är viktigt. Och den dag jag inte kan det så tackar jag nog för mig.
  Kram

  • Svara

   Paula

   26 oktober 2023

   Tack för synpunkter Ditte, jag tror de flesta är rörande överens om att man behöver livskvalitet. Men, med det sagt kan det också innebära att man hittar nya intressesfärer och glädjeämnen när de gamla färdigheterna gett upp? Som ung hade jag förmodligen sagt att den dagen krämporna kommer och jag inte kan göra precis det jag vill så får det vara. Men, det finns mycket man kan glädjas åt i livet ändå. Jag reser knappt längre, varken min kropp eller knopp hänger riktigt med. Jag behöver en vilodag varannan dag och är man ute o reser är det svårt att genomföra. Då är det högt tempo hela tiden, om man nu inte är en soldyrkare, och det är ju inte jag. Men jag tror att vi någonstans är väldigt överens, och att stimulans för de äldre är jätteviktigt.
   Varm kram

 9. Svara

  Anna i Portugal

  25 oktober 2023

  Vad skönt besked om Daniel.Nej jag vill inte leva för evigt. Men jag lever gärna länge, så länge jag kan vara aktiv och göra mina egna val.

 10. Svara

  Anki

  25 oktober 2023

  Nu blev jag såå glad – skönt att det inte är Cushings i alla fall! Även om det är en sjukdom som kan behandlas, så är det skönt att slippa mediciner så långt det går.
  Jag vill leva så länge som jag klarar mig själv … skräckscenariet är att hamna som ett kolli på äldrevården, Åldern är inte det viktiga, utan det är livskvalitén.
  Varm kram

  • Svara

   Paula

   26 oktober 2023

   Ja, det var skönt att slippa ytterligare mediciner.
   Träffade igår en chihuahua kompis här ute på gatan, den var 17 år! Imponerande!
   Ja någon grönsak vill vi ju inte bli, mitt värsta scenario är att jag blir svårt dement, men då spelar det ju faktiskt ingen roll för jag begriper inte att jag sitter där och inget begriper…krasst eller hur! Men det är ett ämne man inte behöver spekulera så mycket i, för det blir som det blir, och vi hoppas förstås på en lång skön ålderdom! Kram

 11. Svara

  Kicki

  25 oktober 2023

  Skönt att du slipper medicinera Daniel resten av livet.
  Det är väl inte ovanligt att åldern i sig gör att hunden tappar hår.
  Kram

  • Svara

   Paula

   26 oktober 2023

   Ja det var väl skönt att slippa flera mediciner, han äter ju två hjärtmediciner dagligen sedan ett par år, det räcker gott. Pälsen började glesna väldigt fort o ja, han får klara sig, ser inte ut att lida. Men, inte gillar han kläder heller men huttrar och skakar i kylan om jag inte klär på honom. Mötte en 17-årig chihuahua igår här, pigg och rask men hoppar inte längre ner från möbler. Ett klokt val.
   Kram till er båda

 12. Svara

  Susjos

  25 oktober 2023

  Va skönt att Daniel inte behöver medicineras! Men trist att tappa päls såklart, fint att han har kläder på sig när han ska ut 😉
  Säger som flera har kommenterat, visst vill man ha hälsan i behåll, i alla fall skapligt….om man ska bli gammal!
  Ha det gott trots höstvindarna!
  KRAM

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 159
 • 189
 • 1 654 993
 • 5 128
 • 66 118
Sök här