Bloggen

Snacka om insnöad…

Av
den
4 mars 2016

Det finns dom som skulle hävda att jag alltid är totalt insnöad…

0304e

..men nu är jag verkligen det, inte bara bildligt talat..

0304f

Det har vräkt ner såna mängder att inte bara trädgrenarna utan även stammarna fått ett klister av blötsnö på sig.

Byn är fylld av turister, sportlov som det är, och nog är det förstås trevligt att då kunna erbjuda riktigt vintriga förhållanden!
Sen att långtradare och lastbilar ligger tvärs över vägarna lite här och där är inte lika trevligt, men tack och lov har jag inte hört om några allvarligare olyckor här i trakten.

0304b

Kusarna var extra hungriga i snålblåsten och nu har dom blivit serverade en helt ny höbal!

0304c

..men det är bråttom nu när hungern är stor, man hinner inte vänta på att matte ska skära upp balen utan tänderna duger gott till att bita hål i plasten och voilá, frukosten är serverad!

0304d

“Vad glor du på, har du aldrig sett en käkande häst?”

Som kontrast till mitt ganska färglösa inlägg avslutar jag med ett riktigt färgglatt modetips!

bryn1

Alla vet ju hur moderiktig finnkäringen är, och i vår ska man minsann färga ögonbrynen!

bryn2

Vad tycks, snyggt eller? 😆

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Menageriet

  4 mars 2016

  Härligt, Du som gillar snön! :mrgreen:
  Det gäller ju att färga så det matchar kläderna och då blir det lite jobbigt? Tänk om vi “gamla” käringar skulle gå omkring med orangea ögon som sista bilden? Undrar hur det skulle se ut med alla rynkor? :mrgreen: :mrgreen:
  Nu har jag flyttat IGEN! Har samma tema som Dig, eftersom det är lätt att ändra och få som man vill ha det. Vill ju utnyttja hemsidan, som jag betalar för, Annars inte så mycket nytt under solen. Eller kanske ska säga under molnen?
  Katten fick jag ta bort p.g.a. att hon började kissa inne och det straffar sig. Dessutom var hon så rädd för allting här. Köksfläkten, tvättmaskin och torktumlare som användes, så fick hon panik. Har blivit värre med åren och då ansåg jag det var det bästa för henne. Men visst märker jag att hon är borta? Hur det än är så har man ju vissa ljud och vanor med varje individ? Mio, som är kvar, är ju 17 år och sjunger väl också på sista versen med lite olika beteenden, men än får han vara kvar. Det minskar i Menageriet kan man väl säga?
  Ha det så gott och kram! 🙂

 2. Svara

  Pernilla

  4 mars 2016

  Jag trodde du skulle sluta med en bild på dej själv i röda ögonbryn. Synd!
  Här har bara regnat. Inte en snöflinga. Men det gör inget nu är sportlovet slut och vi vill bara ha vår nu.
  /P

 3. Svara

  Ninni

  5 mars 2016

  Hur mycket snö har ni fått egentligen? Här har det kommit ca 10 cm blötsnö. Tung och eländig, :ohno: Jodå, jag hann skotta snö innan jag styrde bilen till Bollnäs 11:30 för att vara barnvakt och där blev jag kvar några timmar och efter att ha handlat och tankat bilen så var jag hemma först 17:30. Dags att skotta igen! Men jag tog bara framsidan för jag hann inte mer. Lassade i mig en redig sallad innan vi for till Edsbyn där jag hälsade på pappa och sambon och tre killar från Quren åkte och hälsade på vår syriske son M så här kvällen innan han åker till Libanon för att hämta hit sin fru (som väntat i Damaskus). Om allt går väl så får hans föräldrar också komma in i Libanon ett par dagar för att träffa sin son.
  Väl hemma igen så hjälptes sambon och jag åt att skotta snö och då hade det slutat snöa men nu har det satt igång igen så det blir mer snöskottning i morgon före Melodikrysset.
  Ha en härlig helg!
  Kramen.
  PS. Tänker inte färga ögonbrynen.

 4. Svara

  "LillaSyster"

  5 mars 2016

  Nä inte speciellt om du frågar mig som inte äger en sminksak. Jag lever natur snygg – vill inte ha en massa kemikalier i ansiktet hu! Företagsamma kusar! Fina snö bilder, men som du vet vill jag ju ha vår! Vasaloppsåkarna kanske får nytta av den där snön också då. Nä nu ska jag bli upphämtad av syrran, vi ska träffa två av våra kusiner idag – det ska bli så kul! Ha det så gott i Pörtet och ta det försiktigt om det är halt under snön. Kram

 5. Svara

  Gunnel

  5 mars 2016

  Jag kan bara säga att jag är glad det inte ser ut så hos mig hur vackert det än är att titta på. Foton räcker bra för min del. Med tanke på make up modet så tänker jag vara omodern i år. Trevlig helg.

 6. Svara

  Agneta

  5 mars 2016

  Är det något du är så är det väl INTE insnöad! Min åsikt. Orange ögonbryn, nix. Jag såg ljusblå och det var inte heller så fint, men det är klart att det är lite roligt om man är ung och klär sig så där hippt (eller vad det heter numera).

  Aha, du arbetade på ett japanskt företag, synd att du inte kom iväg till Japan. Det är ett intressant land, onekligen! Men “öst är öst och väst är väst och aldrig mötas de två” som Kipling sa. Så är det nog. Under 70-talet bodde vi där i ett par omgångar och ja, vi klarade oss på japanska. Men läsa tidning – nix, men det kan inte alla japaner heller. Inga jämförelser i övrigt. Vi bodde på “landet” på södra ön, Kyushu. Ett väldigt vackert land. Och det är speciellt och det är det fortfarande, men ännu mer på 70-talet, då var inte världen så berest som den är nu. Senast vi var tillbaka hade man satt upp skyltar med våra bokstäver (som heter “romaji” på japanska) så det underlättar, men något begripligt system över städer och gator har dom fortfarande inte. Dom lär sig fyra teckenspråk, kanji (samma som det kinesiska), hiragana – runda vackra tecken med två “bokstäver” i varje tecken, används till det japanska språket, katakana – lite stelare, används till låneord och så vårt, romaji. Så dom får lära sig mycket med just det! Dom stackars barnen.

  Det finns massor att berätta.

  Kramar

 7. Svara

  Hillevi

  5 mars 2016

  Här har bara kommit nån centimeter snö. Knallorangea ögonbryn? Äsch… det duger gott med rätt vildvuxna normalfärgade.

 8. Svara

  Mias Mix

  6 mars 2016

  Vilka härliga vinterbilder! Det är ju så vackert med snö. Fast inget kul med olyckor. Här har det regnat mycket och den mesta snön är borta. Ha det bra! Kram

 9. Svara

  Kicki

  7 mars 2016

  Gillar jag nya modet? Not!
  Men hästarna gillar jag!
  Här vräker snön ner just nu, men jag vill absolut inte ha dom mängderna som tycks finnas hos dig.
  Kramen

 10. Svara

  Tasstanten

  7 mars 2016

  Det var rejält med snö ni fått. Här har det snöat i natt och det ser ut att bli mer under dagen.
  Hästarna verkar inte bry sig om att snön kommit och ser ut att trivas fint ändå.
  Det nya modet skippar jag 😯 , för det ser lite väl häftigt ut för mig.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Senaste kommentarer
Kategorier
Statistik
 • 342
 • 559
 • 1 651 774
 • 5 116
 • 65 960
Sök här