Solberget utan en gnutta sol

0126f

Idag tog vi en tur upp till Solbergets slalombackar för att få lite variation i tillvaron.

0126d

Flera snökanoner var igång, det fullkomligt dånade i öronen

0126c

Söndag är stugbytardag så det var lite glest i backen.

0126b

Snart öppnas samtliga nedfarter, allt ska vara iordning tills sportlovsveckorna börjar.

0126a

Här fanns det hjälmar för alla huvudtyper! :-P

0126e

Jag såg de gulligaste skidparet, rosa minsann!

0126h

Vi hade tänkt promenera en bit på myren men det blåste småspik och det var inte ett dugg skönt så vi åkte snabbt hem igen.
Längtar till en vacker helgdag med sol och snödropp, då ska vi promenera hemifrån och upp till backen, sitta på uteserveringen med en kall öl och bara njuta :-D

vintergubbe

Det finns visst dom som tycker så här,,,,,redan!
Jag är inte en av dem!

0

12 Comments:

 1. Ja men himmel, jag blev rent av orolig när jag såg den här sista bilden på Fb…och trodde verkligen att du ville ha slut på vintern! :cry: Så fel jag hade, tack o lov :lol:
  Nu kommer nog den bästa delen av vinter, hoppas jag, den med sol, den där solen som ger det underbara ljuset….
  Kram på dig Paula-goingen!

 2. Så som på sista bilden det har vi tyckt sen fulvintern anlände. Nu kan den försvinna och den ljuvliga barmarken och plusgraderna återkomma

 3. å vad roligt att ge sig ut i backarna, jag är en av dem som håller med den sista bilden som du redan vet;) kramen

 4. Det är ett nöje att titta på dina bilder, lite som ett sagolandskap. Vi har ca 5 cm snö här bara, och jag önskar för alla barns skull att det skulle komma lite mera. Och för mig också, för när vi skulle göra snöänglar med barnbarnen på lördag så blev det ju bottennapp, gröna vingar på dom ;)

 5. Jag har tillbringat helgen inomhus men det lilla jag stuckit ut näsan har det blåst kallt. Inte så många minus men en fuktig kyla som kryper in under jackan. Snö är bra då drar hunden inte in så mycket sand och grus och behöver inte torkas av. Det kunde allt snöa lite mer så att man kan åka skidor och pulka i parken. Nu är nästan all snö bortåkt.
  Hoppas att du får en riktig skön vecka. Kram

 6. Jag har inte ens varit ut idag… har inte lockats av det heller. Vi har haft det gött inne med tv-tittande (serie) och långkok av kallops. En liten eftermiddagslur blev det också.
  Kramen.

 7. :oops: vilket plågsamt liv att vara vinter ,jag gillar den men inte såååå kallt – 18 nu igen ,kram Nette :-o

 8. Har ni inte fått tillräckligt med snö? menar eftersom de måste köra med snökanoner i backen. Skidbackar de har vi dåligt med här, men en finns några mil härifrån i byn där jag tränar:) fast de vet i tusan om den är öppen, vet de körde kanoner där också. Vi har fått ca max 4 cm snö här sista dagarna. Jo då, jag gillar alla årstider, men jag tycker vintern kunde vara kortare och sommaren längre för jag gillar värme bra mycket bättre än kyla.

  Men vi är ute och leker i snön varje dag hundarna och jag och man behöver inte plumsa i snön i skogen, den är lagom djup :) en liten snöängel får man väl snart slänga sig ner och göra, de tillhör ju vintertid när snön kommit

  Kramiz

 9. Trodde som Anki här ovanför att ni hade tillräckligt med snö för slalombackarna utan att göra mer :)
  Ooops… trodde först att du ville att vintern skulle ta slut… men det är klart att du inte vill!
  Många härliga bilder blev det!
  Kram

 10. Om det såg så fint ut hos mig under vintern, så hade jag aldrig stuckit nån kniv i snögubben. Tyvärr är det sällan så…ibland har vi inte ens så många flingor att det går att göra en snöboll….men vi har regn och blåst. Det kallas Skånevinter.

 11. Håller med dig, urgulliga skidor! Ute är det inget skönt, det går knappt att klä sig för att inte småspiken ska nypa en i skinnet. Ha det gott! Kram

 12. Håller med dom som försöker ta kål på vintern med nån form av woodo, längtar efter våren trots att vintern inte kom förrän igår. Men jag har redan sett blommande vintergäck, så det så…

Kommentera