Bloggen

Som vi har väntat!

Av
den
27 december 2015

1-P1000380

“Kom nu matte, vad väntar du på?”

1-P1000377

Blinka blev så glad så hon faktiskt studsade fram på ett ben!
Och nog har vi väntat, nu var jag förberedd för jag hade sett att vi äntligen skulle få lite vitt, och vi fullkomligt slängde oss ut när jag såg de första flingorna falla!

1-P1000385

Det dröjer allt ett tag innan snöskotrarna har tillräckligt med snö att åka på, men ungarna däremot….grannbarnen var ute och tjoade med pulkor fast snötäcket var så tunt att gruset lyste!

1-P1000386

Om jag tyder prognosen rätt så blir det bara snöfall en dag men kylan ska hålla i sig och det är ju positivt, då kan man tillverka massor av snö till nyår!

1-ego1

Jag är mycket lyckligare än jag ser ut, jag lovar!

1-P1000349

Alla uppskattar inte snön lika mycket utan föredrar stugvärmen…

Igår visades så bonusavsnittet av Downton Abbey, the very last, och jag har redan svårartad abstinens!
Läste att det var Maggie Smith som tackade nej till fortsatt medverkan och därmed omöjliggjorde fler säsonger, visserligen är tanten 80 bast, men hon såg ju pigg och rask ut, nog hade hon kunnat ställa upp en säsong till…. 😉

Imorgon är det vardag, i alla fall för dem som inte lyckats tråckla ihop en långledighet.

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Titti Melender

  27 december 2015

  Jaaa, det var så härligt att snön kom och bäst av allt så hann jag hem med bussen från Värtahamnen innan det började snöa på riktigt!

 2. Svara

  Marja

  28 december 2015

  Ser härligt ut med snö. Varför får vi ingen??
  Kram! 🙂

 3. Svara

  Hillevi

  28 december 2015

  Gläds åt din och din enbenta 😉 hunds lycka över snön! Själv är jag mer som Torsten…
  Tack för att du berättade att det var en julspecial av Downton Abbey – den ska jag minsann se på ipaden. Tycker också så mycket om den storslagna serien och mår bra i flera timmar efter ett avsnitt!
  När jag hade tv brukade jag se på “Barnmorskan i East End” också och blev så glad att hitta böckerna av Jennifer Worth som serien baseras på. God julläsning för mig! Ramlade på dem när jag fick abstinens efter två böcker av Patricia Harman, också om barnmorskevärlden (!) , fast då i USA på 20- och 30-talet: “Barnmorskan i Hope River” och “Tillbaka till Hope River”. Underbar läsning!

 4. Svara

  Anki

  28 december 2015

  Ja, så är det… en del blir glada… en del tycker det är mindre roligt… ja, med snö alltså 🙂 Tillhör inte snöälskarna, men måste ändå erkänna att det blir lite ljusare.
  Ha det gott!
  Kram

 5. Svara

  Kersti

  28 december 2015

  Så härligt med snö och några minus. Det blev helt plötsligt väldigt ljust. Vi har lyckats fixa en riktigt lång ledighet så här ringer inga väckarklockor ännu på många dagar. Kram

 6. Svara

  Eva

  28 december 2015

  Hallå kom nu hit och titta 🙄 på den häftiga finskans HEADER, så ropar jag till gubben min varje gång jag är inne på din blogg. ‘ja ja jag kommer snart, ska bara’. . . . säger han alltid. :confused:
  Men nu skrek jag högre HALLÅ GUBBEN …. nakna brudar på bloggen . . . . han kom genast, där fick han tjii…..
  Åhh vad han beundrade älgen, kan det vara en 12-taggare . . . verkligen fin bild bla bla bla . . . ja se gubbar :ehum:
  Detta har jag tänkt säga skriva länge, men glömt varje gång, men nu blev det av . . . . . . . 😆

  Men vad jag blev glad för Blinka skull, äntligen frihet, spring och lek och var glad. . . . . . 😀 😆
  Nu tindra Blinkas ögon . . . . . blink blink . . . .
  Upp med mungiporna lilla käring, fniss fniss . . . . annars ska jag ‘mula’ dig med snö . . .
  Jomenvisst uppskattar vi lite snö allt, det blir ljusare och roligare, bara det inte blir för mycket och halt, 😉

  Många varma kramar inne i stugvärmen tillsammaans med kissen./ Eva och Rolf hälsar . . . .

 7. Svara

  Nette Cecilia

  28 december 2015

  :yawn: Så kul med snön vi kunde också fått lite men olika falla ödets lotter .Min mamma och pappa är på samma bäddavdelning nu men i olika korridorer .Så det är lite enklare att hälsa på dom ,men dom väntar på annat boende båda två så få se hur länge det räcker ,kramen Nette

 8. Svara

  BrittMarie

  28 december 2015

  God fortsättning på julen!
  Ja nu kan jag tänka mig att du mår bra, när du fått lite snö på din mössa! Här kom också lite igår, men det har redan blaskat bort. Katten Ronja fick gå ut för första gången i snön. Det är alltid väldigt spännande att gå ut, så det fick gå att det var lite knepigt väder.
  På julafton och juldagen jobbade jag. Det innebär att jag har arbetstid från kvart i tre på julafton till kvart i åtta på kvällen. Sedan har jag beredskap mellan kvart i åtta på kvällen och åtta på morgonen. Man kan få åka hem, men riskerar att bli inringd när som helst och komma dit så snart som möjligt. Därför sover de flesta över på sjukhuset, för det är väldigt jobbigt att flyga upp så snabbt och köra bil med isiga fönster, kanske flera gånger på en natt. Sedan jobbade jag från åtta till klockan tre på juldagen. I år var det lugnt både julaftons kväll och natt. Nu har jag flera dagar ledigt. Hoppas du får ett fint nyår!
  Kram

 9. Svara

  Malin

  28 december 2015

  Åhh så du är också ett Downton Abbey fan precis som mig?
  Den är verkligen bra!! :love: :love: :kiss:

  Fröken Frimans krig har också underhållt mig i jul.

  Du undrade vad en Prosecco är, det är vitt mousserande vin från Italien, som Cava från Spanien. Jag undviker rödvin för jag år inte alls bra av det, jag är nog allergisk mot det. Blir täppt i näsan, tung i huvudet och trött av det, sen kan huvudvärken sitta i, i flera dgr. Men Prosecco och Cava fungerar jättebra och är dessutom gott.

  Jag har inte provat midsommardoften än men jag tror att det är björklöv den luktar. Min mormor band alltid björklövsruskor till bastun, det är ett av de starkare minnena man har hemifrån hennes gård, bastubaden med björkruskor och mommi :love:

  Ha nu ett gott slut och så önskar jag dig ett Gott Nytt år också :love:

 10. Svara

  "LillaSyster"

  29 december 2015

  😉

 11. Svara

  Bia

  29 december 2015

  Jag vet ju att du gillar snö. Det är ett av de fåtal skillnaderna mellan dig och mig, min parallellsyster. Visst blir det vackra bilder! Men i övrigt kan snön få smälta när som helst! 🙂

 12. Svara

  Kicki

  30 december 2015

  Fina bilder på djuren och inte minst på dig. Så till slut fick du din vinter, men nog dröjde den.
  Downton Abbey har jag inte tittat på, kanske skulle man göra det nu när det är meningen att jag ska ta det lite lugnt. Undrar om de äldsta avsnitten fortfarande kan ses (men det är väl inte så troligt)
  Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 85
 • 497
 • 1 652 507
 • 5 119
 • 66 012
Sök här