Läst

Söndags-smakbit # 19

Av
den
12 maj 2024

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Jag läser De sammanbundna av Stacey Halls
Klicka på titeln för att läsa mer om boken.
Smakbit sid.46
” Tredje gången var värst av dem alla. Richard var borta, och jag lekte med Puck på gräsmattan utanför huset. Min mage var stor vid det laget, som om jag svalt ett klot. En linje hade dkykt upp längs min mage och i min naivitet trodde jag att det var där huden skulle dela sig och mitt barn skulle lyftas ut när det var redo. Den eftermiddagen hade jag trillat omkull mer än en gång, min lekfulla Puck hade skuttat på mig när jag låg ner, slickat mig i ansiktet och fått mig att skratta. Skrattet fastnade i halsen när jag såg fröken Fawnbrake betrakta mig från fönstret. Sedan kom glädjen inte tillbaka på länge, för samma kväll kom smärtan igen och den höll i sig i tre dagar.”

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  12 maj 2024

  Verkar lite tungt… häxkonster hett nu, även i musiksammanhang, tack för smakbiten.

 2. Svara

  Robert W

  12 maj 2024

  Ja, hon verkar mer än lovligt naiv om hon tror att det är så barn föds! Tack för smakbiten!

  • Svara

   Paula

   12 maj 2024

   Hon blev bortgift som 14-åring…

 3. Svara

  Cinnamon

  12 maj 2024

  Tack för smakbiten!
  Jag vill läsa den boken.

 4. Svara

  Sara Pepparkaka

  12 maj 2024

  Jag är nyfiken på den här författaren, tack för smakbiten!

  • Svara

   Paula

   12 maj 2024

   Har läst tidigare romanen Hittebarnet som var läsvärd, gillar du historiska romaner tycker jag du ska ge dem en chans.

 5. Svara

  Lottens Bokblogg

  12 maj 2024

  Hm, det låter som om hon är väldigt ung och gravid? Kände inte till boken innan, tack för smakbiten.

 6. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  12 maj 2024

  känner varken till bok eller författare. den gravida kvinnan verkar vara i tidiga tonåren 15 – 16 år? tack för smakebiten!

  • Svara

   Paula

   12 maj 2024

   Hon blev bortgift i tidiga tonåren, hon har nu haft flera missfall, men har nog inte blivit upplyst om hur en förlossning går till

 7. Svara

  Monika

  13 maj 2024

  Tyckte det var konstigt med tredje gången, trodde det var graviditeten som var den tredje, men då vet man ju ett huden inte delar sig. När jag läste din sista kommentar så förstod jag.

 8. Svara

  Bokdivisionen

  13 maj 2024

  Väldigt fint omslag!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 174
 • 505
 • 1 628 928
 • 5 076
 • 65 458
Sök här