Söndags-smakbit # 24

 

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Denna vecka har jag bland annat läst Jägarinnan av Kate Quinn, en spännande roman om en rysk bombpilot under andra världskriget.
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer om boken.

Smakbit sid.103

“Hon landade planet lika mjukt som en snöflinga föll på mörkt vatten – en perfekt trepunktslandning, inte så mycket som en duns – och log när hon kände hur stjärtfenans klossar bromsade in dem. Hon hävde sig ut ur cockpiten, satte sig på kanten högst upp på flygplanet och spände av sig sin blankslitna kaninskinnsmössa. Nina Borisovna Markova var kompakt och robust som en gymnast, hon hade motorolja under naglarna istället för blod och hon andades in avgasångor istället för insjövatten.”

sid. 363

Han lutade sig mot disken och gav Jordan det där leendet som han gav till alla damer som besökte butiken – fast det fanns variationer. Det pojkaktiga leendet gav han damerna över sextio, det skälmska leendet reserverade han för damer över fyrtio, hela leendet – både ögonen med de små kråksparkarna och rynkorna i kinderna sparade han åt damerna över tjugo.”

1

16 Comments:

 1. Tycker jag känner igen boken, men jag känner mig ganska mätt på andra världskriget.

 2. Den blev jag lite nyfiken på….skit under naglarna- det har jag också =)

 3. Evelina Landin Dillner

  Denna vill jag läsa; jag tyckte mycket om Kodnamn Alice av samma författare. Tack för smakbiten!

 4. Intressant smakbit, på min ära! Nu åker läslistan fram igen :D Kram goa du!

 5. tack för smakbiten! har inte läst något av fprfattaren än.

 6. Den här har jag läst, var ganska ok, lite för tjock. Men jag är inget fan av tegelstenar…..Tack för smakbiten!

 7. Moro med kvinner i andre roller i bøker fra krigen!
  Også: skjønn hund på bildet ditt :)

 8. jag har inte så många olika sorters leende

 9. Tack för smakbiten! Tror mig ha sett boken på annat håll också. Jobbigt att behöva ha koll på ålder för att sätta upp rätt ansiktsuttryck åt folk… :D

 10. Har sett boken men inte läst den. Verkar intressant. Tack för smakbiten.

 11. Kodnamn Alice har jag läst av denna författare så intresseklubben här antecknar titel.
  Tack för smakbiten. Läser just nu Marie Jungstedt “Innan molnen kommer” en deckare som tilldrar sig i Spanien.
  Kram

 12. Det verkar vara en riktigt intressant bok. Tack för smakbiten!

 13. Marie Eggimann

  Tack för smakebiten är nyfiken på denna.

 14. Verkar riktigt härlig, fast tydligen omfångsrik…? Tack för smakbiten. Ha en fin vecka.

 15. känner inte riktigt igen boken. tack för smakebiten!

 16. Det var en okänd bok för mig. Tack för smakbiten! Tänk vad många leenden somliga kan välja mellan…

Kommentera