Söndags-smakbit # 3

Bloggen Flykten från verkligheten ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.

En av böckerna jag läst under veckan är Swallowed by the cold av Jensen Beach
Jag har länkat titeln till Adlibris då jag inte hittade boken hos förlaget.

Boken består av episoder, noveller eller vad man ska kalla dem, de är hoplänkade så att de handlar om samma grupp av människor i samma miljö, vintern i Stockholm. Men varje episod är sin egen och man knyter inte an till varandra.

Min smakbit kommer från sid.147 novellen heter “The apartment”

“She decided to walk home. Systembolaget had a location near Jonas`s office oand she wanted to buy a bottle of wine. It embarrassed her to buy wine more than twice a week from the same Systembolaget and she´d been to the location closer to her apartment only the day before. Lately, she´d been interested in South African wines. She picked two bottles of a cabernet that, according to a sign fastened to the shelf in the store, had ranked very highly in a blind taste test. She paid for the wine, and, as she left the store, she looked up and down the street to see if there was anyone who might recognize her. The she stuffed the bottles into her purse, concealing what wouldn´t fit all the way in with her scarf, and walked the rest of the way home.

0

18 Comments:

 1. Så märkligt det blir… utspelar sig i Stockholm, men är skriven på engelska. Systembolaget känns så malplacerat i en engelsk text :)

 2. Denna var ny för mig; spännande! Kul att läsa om Sverige på engelska tycker jag!

 3. Jeg likte virkelig godt bildet ditt (øverst). Det var uventet og skikkelig stilig :-)
  Noveller er en av mine favoritter. Jeg liker å lese korte historier i mange ulike sjangre. Noen ganger henger de sammen og noen ganger er de helt ulike. Begge deler er bra.
  Jeg deler også fra en novellesamling i dag. De novellene henger ikke sammen, utenom at de hører inn under horror sjangeren. De må med andre ord leses midt på dagen! :-D
  Ha en riktig fin søndag!

 4. läser sällan engelskt… men gillar omslaget! Ha en fin söndag!

 5. Om Sverige på engelska var ju lite annorlunda. Tror inte många i Sverige reagerar på om man köper en flaska vin…

 6. Låter som en intressant bok. Tack för smakbiten.

 7. helt okänd bok för mig. tack för smakebiten!

 8. Det var ju kul med en amerikan som skriver om Stockholm. Den blev jag nyfiken på.

 9. Annorlunda att läsa om Stockholm på engelska. Tack fr smakbiten!

 10. Okänd bok för mig. Tack för smakbit!

 11. Vi bor numera “på landet” och närmaste systembolag besöks ganska ofta. Inte av mig men min man som samtidigt handlar på ICA som ligger vägg i vägg. Tror inte att personalen reagerat på att han är där ofta och köper vin (vi dricker inget starkt) men däremot så hälsar alla glatt när vi “ses på stan”, vi är alltså numera igenkända!!
  KRAM/Susie

 12. Den har jag aldrig hört talas om men jag tilltalas av upplägget. Tack för smakbiten!

 13. Tycker boken ser bekant ut men minns inte om jag sett den på jobbet och/eller någon annanstans. Låter lite annorlunda upplagd. Intressant. Tack för smakbiten!

 14. Oooops med tanke på hur lång tid det tar för mig att läsa svenska böcker, så tror jag inte jag vågar mig på den här :) Kram på’re

 15. Spännande, jag har aldrig hört talas om denna innan. Men böcker är alltid roliga. Speciellt nu när jag snart är färdig med studierna och förhoppningsvis kan börja läsa igen :D.

 16. Ukjent bok for meg, takk for smakebiten :)

 17. Pirjo Saloniemi

  Känner inte till den boken. Tack för smakbiten!

 18. Boken känns lite märklig på sitt sätt. Stockholm och på engelska- Men varför inte ge den en chans. Jag har av min bloggvän Ruth i Washington fått många artiklar om Stockholm som publicerats i Washington Post och i New York Times och det har varit intressant läsning. Tack för tips och smakprov.
  Kram

Kommentera