Söndags-smakbit # 30

Bloggen Betraktelser ger oss varje söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

En av de böcker jag läser nu är
Flickan med gåvorna av M.R. Carey, en dystopisk thriller, ovanlig genren för mig, men jag har ju läst Stephen King, John Ayvide Lindqvist och Lars Wilderäng som är nära besläktade.

Boken utspelar sig i ett ödelagt England efter katastrofen. För de som hann stänga in sig finns fortfarande ett litet hopp om en framtid för mänskligheten – och då är det Melanie som är nyckeln. Hon är en mycket speciell flicka, Dr Caldwell kallar henne för “vårt lilla geni”. Varje morgon väntar hon i sin cell i militärbunkern på att dagens lektioner ska börja. När de hämtar henne håller en vakt pistolen riktad mot hennes huvud medan två andra hjälps åt att spänna fast henne i stolen.

Smakbiten är från sid. 173-174
Hon hade förväntat sig att den patogena organismen hos de hungriga skulle vara bättre anpassad än så. Hon hade förväntat sig att Ophiocordyceps skulle vara skickligare på att manipulera cellerna i värdens hypotalamus så att hungern dämpades efter de första betten och den nysmittade skulle ha goda chanser att överleva.”

0

11 Comments:

 1. Den där är jag så nyfiken på, får nog ta och läsa den snart så jag kan se filmen också.

 2. kommer nog inte läser denna, har nyss läst hur man flår kaniner…

 3. Ok. Erkänner. Var tvungen att googla på ordet “dystopisk”. Man lär sig så mycket av att läsa bloggar! (Synd bara att saker och ting fastnar så dåligt nuförtiden… ;-) )

  Ha en härlig söndag!

 4. Den där läste jag tidigare i år (visst var det i år? Inte SÅ länge sen i alla fall..)

 5. Jag är lite nyfiken på den här, inte helt säker på att det är en bok för mig, men när du nämner Stephen King i samband med den så blir jag lite mer nyfiken. Kanske skulle testa någon gång…. :)

 6. Flickan med gåvorna heter Menneskebarnet på norsk. Jeg har lest den og likte den veldig godt. Bare for kort tid siden fant jeg ut at det både er en bok 2 og en bok 3 i denne serien og de skal jeg absolutt lese. Selv om de ikke er oversatt enda :-)
  Ha en riktig fin sommersøndag!

 7. Tack för smakbiten! Denna har jag läst och tyckte särdeles bra om oxå. :)

 8. Oj … den verkar riktigt läskig! Olidligt spännande – tror jag skriver upp den i alla fall :)
  Tack för tipset!
  Kram

 9. har hört talas om boken men inte läst. tack för smakebiten!

 10. Aha, jag tänkte först att det här var fortsättningen på Flickan från ingenstans, men insåg att så inte är fallet. Jag blir nyfiken.

 11. Tack för smakbiten. Den här boken har jag sett på många bloggar.

Kommentera