Läst

Söndags-smakbit # 38

Av
den
24 september 2023

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.
Tvära kast, förra veckan läste jag om Kina, nu läser jag om flyktingar från Vietnam.
Boken heter Vandrande själar och är Cecile Pins debutroman. Jag har länkat titeln till förlaget där du kan läsa mer.
Smakbit sid. 44
“Hennes mor hade lärt henne att sy, hela lördagsförmiddagar hade hon suttit med henne vid middagsbordet där de gjorde små broderade lappar av sina syskons trasiga kläder. De sydde fast lösa knappar eller tråcklade revor i hennes bröders skjortor. Med denna behagliga erfarenhet i ryggen hade hon trott att arbetet skulle bli lätt. Men när hon kom till fabriken första dagen och såg med vilken fart alla andra arbetade insåg hon att hon haft fel. I flera veckor blödde hennes händer av nålsticken.”

sid. 66
“Jag inser att det finns mycket mer att berätta. Jag skulle kunna berätta om våldtäkterna och morden, ryktena och kannibalism. Men hur mycket ska jag ta med?
Det är frestande att ge dem ett lyckligt slut. Eller jag borde kanske peka ut skyldiga, klandra politikerna, lägga skulden på krig och fattigdom och pirater och havet och stormen. Men ju längre jag kommer desto mer inser jag att det är ingens och allas fel, inflätat i orsak och verkan, historien och naturen. Jag försöker hugga ut en berättelse mellan det makabra och det sagolika…så att en liten glimt av sanningen kan framträda.”

TAGS
6 kommentarer
 1. Svara

  Lottens Bokblogg

  24 september 2023

  Låter som en intressant bok, hade inte hört talas om den.

 2. Svara

  Sara Pepparkaka

  24 september 2023

  Den bocken hade jag inte hört om, tack för smakbiten!

 3. Svara

  Bokdivisionen

  24 september 2023

  Jag fullkomligt älskar omslaget! Hoppas den är bra!

 4. Svara

  Cinnamon

  24 september 2023

  En helt okänd bok för mig. Tack för smakbiten!

 5. Svara

  Monika

  25 september 2023

  En okänd bok för mig, inte heller författaren har jag hört talas om. Låter intressant.

 6. Svara

  Åsa

  27 september 2023

  Den boken var ny för mig också. Klandra politikerna kan man väl ändå alltid få göra? 😀

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 465
 • 559
 • 1 651 897
 • 5 116
 • 65 975
Sök här