Läst

Söndags-smakbit # 45

Av
den
14 november 2021

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag försöker, med betoning på försöker, traggla mig igenom en riktig klassiker, Mrs Dalloway av Virginia Woolf
Jag vet inte hur jag har lyckats undvika Woolf så länge, men nu förstår jag varför, jag har väldigt svårt för romanen som jag uppfattar som pladdrig och forcerad.
Vilken tur att jag inte är litteraturkritiker, för denna roman är väl en av de mest hyllade i världen…Titeln är länkad till Wikipedia, där du kan läsa mer om författaren och romanen.

Smakbit sid. 32

“Strange, she thought, pausing on the landing, and assembling that diamond shape, that single person, strange how a mistress knows the very moment, the very temper of her house! Faint sounds rose in spirals up the well of the stairs; the swish of a mop; tapping; knocking; a loudness when the front door opened; a voice repeating a message in the basement; the chink of silver on a tray; clean silver for the party. All was for the party.”

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Monika

  14 november 2021

  Jag känner att jag väldigt ofta inte tycker som litteraturkritiker. Ibland känns det lite som kejsarens nya kläder, men det är vad jag tycker ?

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  14 november 2021

  en bok där man kan upptäcka nytt vid varje omläsning

 3. Svara

  bokdivisionen

  14 november 2021

  Jag älskade den här när jag läste den för många år sedan och jag älskade just den där stream of consciousness-grejen. Vilket läckert omslag ditt exemplar hade!

 4. Svara

  Lottens Bokblogg

  14 november 2021

  Det var lite omständligt språk. Sonen gillar henne, och har rekommenderat mig att läsa ngt av henne.

 5. Svara

  astridterese

  14 november 2021

  Jeg har tenkt jeg skal lese The Lighthouse av Woolf, men foreløpig har jeg ikke lest noenting av henne. Det er noen forfattere en føler en burde lese, men det er ikke alltid en har så lyst 😀
  Ha en riktig fin søndag!

 6. Svara

  Cinnamon

  14 november 2021

  Den tror jag att jag har läst för länge sedan. Tack för smakbiten!

 7. Svara

  Bokdamen

  14 november 2021

  Minns inte om jag läst denna men annat av författaren som jag gillat. Ett eget rum är en favorit. Tack för smakbiten.

 8. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  14 november 2021

  jag tycker att en får lägga ner lite arbete på Woolfs romaner. och läsa långsamt. och vara på ett visst humör. men sedan går det bra. tack för smakebit och påminnelse.fint omslag.

 9. Svara

  ElisabetR

  14 november 2021

  Det är inte ofta som jag gillar böcker eller filmer som höjs till skyarna av recensenter. Förstår inte varför, jag har nog för enkla tankebanor. Det gäller denna också som jag läst nån gång för länge sen.

 10. Svara

  Åsa

  14 november 2021

  Har faktiskt läst den (eller ja, “traggla” igenom passar bra) två gånger. Andra gången bara för att jag ville observera det där som relaterade till Spanska sjukan, som jag totalt missat första gången.

 11. Svara

  Ditte

  14 november 2021

  Läste den i gymnasiet, för så där en 25 år sedan och läste om den för några år sedan. Men inte blev boken så mycket bättre i mina ögon. Smaken är ju delad. Tur är det.
  Kram

 12. Svara

  Uddmor

  15 november 2021

  Blev intresserad av boken när jag såg en film om Woolfs liv, så jag läste den, men begriper inte heller varför den är så prisad? Hennes andra böcker är mer läsvärda tycker jag.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 93
 • 596
 • 1 636 037
 • 5 093
 • 65 655
Sök här