Bloggen

Söta små gäster

Av
den
10 juli 2023

Ibland kan man få objudna gäster, och de här gästerna var extra välkomna !

Den här lilla fågelungen satt så fint på min torkställning härom dagen. Jag var inomhus men hörde ovanligt högljudda fågelpip och gick för att se efter

Här kommer morsan med middagen i näbben, men hur ska hon kunna mata en unge som sitter på en smal tråd!

Jag bor högst upp i huset och har ju hört att det bor hyresgäster under taknocken och att de fått ungar

Nu har ungarna börjat bli flygfärdiga och kanske valt att mellanlanda här hos mig, och de är så välkomna!
I lördags

åkte alla vi flickor (och Prinsen) till badet vid Roxnäs.

Daniel får inte simma här, men släcka törsten är förstås tillåtet. Själv tog jag två sköna simturer, vattnet kändes riktigt svalt och det gick en bris som gjorde luften uthärdlig.

Någon/några har kånkat iväg med picknickbordet ända ut i sjön, det ser faktiskt inbjudande ut!

Jag hittade vackra krolliljor i en skogsdunge

Nu är vi borta från sandstranden och även Daniel kan gå och doppa sig.

På kvällen gick vi som vanligt ner till vattnet

Det såg mörkt ut vid horisonten men inget regn föll.
Igår kom vi äntligen iväg ut på sjön, mer om det imorgon

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  10 juli 2023

  Så fina bilder. Men jag blir så fundersam på varför inte hundar får doppa sig. Förstår ju att det handlar om hygien. Men jisse namn, hundar är renligare än många männsikor som faktiskt gör sitt förnödna i badvattnet/badplatsen. Tänkte jag skulle få en chans att ta första doppet nu. Men vet inte vilken dag. Men bada SKA jag.
  Ha nu en fin kväll. Kram finaste vännen.

  • Svara

   Paula

   11 juli 2023

   Jag håller med dig angående hundars hygien. Men, jag tror att det också beror på att man intehar hunden kopplad när den simmar och att det finns hundrädda badare. Större hundar kan uppfattas som läskiga i vattnet för man är själv mer sårbar när man simmar. Det här är min egen teori. Jag har ju i alla år gått o simmat i vassdungarna med mina hundar just för att det är förbud på allmän strand. Men den här stranden där vi var har två sidor, på andra sidan ön får man bada hundarna. Där finns ingen sandstrand men det bryr sig ju inte hundarna om, så detta är ändå ett bra alternativ för hundägare. Kram

   • Svara

    Synnøve Irene Kjerstad

    11 juli 2023

    Kan vara så.

 2. Svara

  LillaSyster

  10 juli 2023

  Underbara bilder ??
  Du bor ju hur vackert som helst -igen! Du hittar det ena smultronstället efter det andra och det glädjer mig. Gullig liten gråsparv på din torkställning. Ha det bäst!

  • Svara

   Paula

   11 juli 2023

   Hade jag vetat vad jag vet idag när jag flyttade till Sundborn hade jag nog valt att flytta hit till förorten direkt istället. Men då var jag inställd på att jag fortfarande ville bo på landet…Där har jag svängt helt om…Men ångrar inget, bara glad att jag oftast trivs där jag sätter ner bopålarna!

 3. Svara

  Susjos

  10 juli 2023

  Snygg reklam för Norslund, och Roxnäs! Hur gick det för den lilla fågelungen, blev han matad på plats tro? Vilka tjusiga foton på vatten och natur!
  Ha det gott! Ser fram emot bilder från Slussbruden!
  Kram

 4. Svara

  Minton

  10 juli 2023

  Det är mysigt med små fåglar. Underbara bilder på vattnet och grönskan. Tycker det är konstigt att hundar inte får bada bland människor. De är betydligt renligare än barn som både kissar och bajsar .
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   11 juli 2023

   Jag tror det inte har med hygien att göra utan att hundar i vattnet kan skrämma upp både barn och vuxna simmare. Och det kan jag förstå, och respektera. Ingen är ju rädd för en liten Daniel i vattnet, men kommer det en schäfer är ju läget ett annat. Kan vara svårt att ha full koll på hundar som badar. Kramen

 5. Svara

  Karin

  10 juli 2023

  Härliga bilder från en fin trakt!

  Krolliljorna är så dekorativa, utomhus, men tyvärr funkar de inte inomhus, eftersom de luktar skunk.

  • Svara

   Paula

   11 juli 2023

   Gör de? Det hade jag ingen aning om, så bra att jag lät dem stå kvar då!

 6. Svara

  BP

  10 juli 2023

  Fåglarna på din torkställning – det var optimistiskt tänkt från din sida. Jag menar det hängde ju nåt på din torkställning, och fåglar väljer ju inte direkt toalett… Men du verkar har klarat dig från “skit på stället” så att säga. Både du och Gerd har torkställningar på era balkonger. I Spanien hade vi det också på balkongen. Men jag har uppenbarligen inte kommit så långt än – att skaffa torkställning alltså…
  Badstranden med gräs och en sittgrupp i vattnet – det är min melodi. Den så kallade sandstranden med stenar är då inte min grej.
  Härliga bilder – de två på slutet är rena höjdare. Inget regn här heller. Men Skåne och Göteborg verkar ha fått sin beskärda del…

 7. Svara

  Gun Wiik Pils

  11 juli 2023

  Härliga sommarbilder, du är en duktig fotograf.
  Här i Skåne har vi fått lite regn på sistone, fascinerande hur snabbt det torra till synes döda gräset blir grönt igen, det gäller dessvärre inte alla växter…

 8. Svara

  Birgit

  11 juli 2023

  Fin fågel och vad härligt med bad! Jag har inte tagit mig till badstranden än. Men det är ju mer sommar kvar.

 9. Svara

  Anna i Portugal

  11 juli 2023

  Så fina bilder och vad mysigt med små grannar på besök 🙂 Klickade runt lite extra i din meny idag och läsa om Väduren. Otroligt mycket som stämmer på mig där! Ha en fin tisdag

  • Svara

   Paula

   11 juli 2023

   Jag känner Väduren väl, både dotter och dotterdotter är vädurar! Driftiga men kan vara rätt tjuriga…haha

 10. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  18 juli 2023

  Men, vad skoj att få så fint besök och jag hoppas att fågelmamman kunde ge sin unge lite mat trots placeringen 😀
  Härligt med en dag vid badet tillsammans med dina tjejer och jag vet att du brukar njuta av de bad du tar 😀 Fler sådana dagar önskar jag till dig.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 161
 • 189
 • 1 654 995
 • 5 128
 • 66 118
Sök här