Selfie med ord

Stafett-selfie med ord # 22

Av
den
31 maj 2022

Selfie med ord startades av bloggvännen Aina på bloggen Klimakteriehäxan. Och i hela 17 veckor hittade hon på nya frågeställningar och nyckelord till oss deltagare. En lite klurig men väldigt rolig utmaning där man svarar så sanningsenligt som möjligt.

Sedan ett par veckor tillbaka hjälps vi åt och alternerar med frågorna och gör det i form av en stafett.
Denna vecka är det Ditte, med bloggen Mitt i som tar hand om den näst sista sträckan i stafetten.
Vad gäller svar på frågorna ska svar 2 börja med sista bokstaven i svar 1 osv. Det går bra att bara svara med ett ord men vill du utveckla svaret med en förklaring så gör gärna det. Alla är välkomen att vara med, häng gärna på.

1. Stjärntecken där jag är född: Skorpion

2. Något/någon som gör/gjort mig glad: Naturupplevelser

3. Uttråkad. Av vad? Rutiner

4. Styrka/egenskap hos mig som jag uppskattar: Raka rör

5 Egenskap hos mig som jag är mindre förtjust i: Riktigt slarvig

6. Något som intresserar mig. Gamla människor med klokhet som åldern ger

7. Tid. Vad lägger jag gärna tid på? TV-dokumentärer i vitt skilda ämnen

8. Önskan/önskningar inför sommaren: Regelbundna sköna simturer

9. Något som känns somrigt: Röda bär på ett strå

10. Vad vill jag lära mig: Rensa i röran både i mitt hem och mitt huvud

11. I en vänskap värdesätter jag: Naturlig och ärlig, humoristisk och pålitlig

12. Något jag kan rekommendera: Ge av din tid, ge ett leende, gör någon glad

Kopiera frågorna, lägg till dina svar och kommentera hos Ditte med länk till din blogg.

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Äventyret framtiden

  31 maj 2022

  Många R som början här, samt förstås slut också.
  Precis så där som jag känner att jag känner dig har du svarat.
  Paula rakt upp och ner. Bravo!
  Hoppas du känner dig kryare nu!
  Kram

 2. Svara

  Geddfish

  31 maj 2022

  Vilken vacker och tänkvärd fläta från dig!
  Smultron på ett strå, så himmelskt somrigt!
  Kram!

 3. Svara

  Mirjam Halvarsson

  31 maj 2022

  Håller du på att tillfriskna nu? <3 Du har lämnat svar som jag verkligen förknippar med dig, roligt att känna att man har lite koll 🙂 Så det blir bara en selfie-blogg kvar nu då? Kram på're

  • Svara

   Paula

   3 juni 2022

   Gokväll eller gonatt, klockan 00.07 Snart ska även jag nanna kudden. Visst känner vi varandra efter alla dessa år även om du tyvärr lade ner bloggen. Ja en selfie kvar innan sommaruppehållet, men jag tror nog att intresse finns för en fortsättning i höst. Nattikram

 4. Svara

  Primrose

  31 maj 2022

  Måste säga, håller med dig om allt ,-))) vilket var kul!
  Naturupplevelser, blir verkligen glad och det kan man bära med sig länge! Och plocka fram då och då!
  Rytiner är tråkigt!
  Raka rör, bra!
  Slarvig kan jag också vara privat, inte när jag jobbade men nu, men ser det som positivt ,-))
  Gamla människor med livserfarenheter, så fint! Kul att lyssna på och ta till sig!

  Tv dokumentärer gillar jag, olika ämnen!
  Bär på strå,
  Rens röran från hem o huvud, håller med! ,-)))
  Håller med i svaret om vänskap, viktigt!
  Elvan och tolvan likaså ,-)))
  Det är bara (:an som inte är jag!
  Ha det nu jättefint Primrose ,-))

 5. Svara

  Primrose

  31 maj 2022

  Rutiner och 8:an ska det vara , men det kunde du gissa ,-)))

 6. Svara

  Anna-Lena

  31 maj 2022

  Ett leende blir man glad av. Eller några vänliga ord. Pedant är jag inte, men har väldigt svårt att se “röror” Kram

 7. Svara

  bpz3

  31 maj 2022

  Även den här omgången har vi mycket gemensamt. Himla skoj tycker jag! Att ge folk ett leende berikar, då jag ofta får ett hej eller ett leende tillbaka. Rutiner är så tråkiga, ungefär som kompromisser. Men båda delarna har ju minskat i och med att vi är pensionärer.
  Det där med “röror” beror helt och hållet på vad det är. Min man älskar högar. Jag hatar dom. Men det tar honom en sekund att hitta rätt papper, medan jag med mitt så kallade ordningssinne behöver betydligt längre tid på mig att hitta nåt. Ordnat kaos är kanske rätt ord/metod;-)

 8. Svara

  Kina Hellquist

  31 maj 2022

  Jag instämmer till största delen i dina svar, men….jag är en icke simkunnig vädur som är i behov av rutiner för att inte bara dröna bort dagarna. Och inte är jag slarvig heller! ? Kram

 9. Svara

  Ditte

  31 maj 2022

  God sen kväll! Läste din fina ordfläta tidigare idag men missade att kommentera. Hade fokus på att lägga in en länk till den. Men nu är jag här igen. Jodå, visst känner jag igen mig i flera av dina svar. Att ge av min tid försöker jag att göra. Röda bär på strå, absolut. Rensa? Jodå! Nu renoverar vi köket så jag har allt därifrån utplockat . Till vardagsrummet. Ja, du kan tänka dig. Raka rör; passar mig också.
  Varm kram

 10. Svara

  Susjos

  31 maj 2022

  Snyggt jobbat med din selfie, och visst känner man igen dej i dina svar, och jag känner igen mej också ; uttråkad av rutiner, slarvig, och älskar att ge ett leende till människor, och få ett leende tillbaka, det kan göra min dag!
  Röda bär på ett strå…åh, så mycket sommar!

  Svar: Jag ska börja jobba igen nu i juni, halvtid av min 80% tjänst och sjukskriven halvtid, tyvärr måste jag göra lika många helgpass som om jag jobbade full tid, så jag ska helt enkelt bara jobba helgpass i sommar, men det är helt okey, kommer ju att jobba så lite totalt! Känns det bra att jobba igen med mitt “robotöra” så går jag upp till min vanliga 80% tjänst till hösten, lite pirrigt och spännande är det att gå tillbaka till jobbet!
  Ha det gott!
  KRAM

 11. Svara

  Minton

  1 juni 2022

  Väldigt bra svar och känns som du. De flesta håller jag med men är en Tvilling.
  Kramar från oss

 12. Svara

  Anki

  1 juni 2022

  Precis så som jag känner dig Paula! Raka rör och så naturen …
  Hoppas förkylningen är bättre och att du får en fin onsdag!
  Härlig bild på maskrosorna!
  Kram

 13. Svara

  Ama de casa

  1 juni 2022

  Dokumentärer lägger jag också tid på, fast oftast sitter jag ute på terrassen och lyssnar istället för att kolla på TV.

  Snyggt flätad ordselfie!

  Ha en fin liten lördag 🙂

 14. Svara

  Hannas krypin

  1 juni 2022

  Fint att få läsa dina svar. Ja tack till naturupplevelser!

 15. Svara

  Klimakteriehäxan

  2 juni 2022

  Ja men jag är ju med dig rakt igenom, på alla tolv punkterna! Det tror jag inte har hänt nån gång förut, på 21 omgångar. Kul!

 16. Svara

  Kicki Fredlund

  2 juni 2022

  Visst känner jag igen dig väl i dina svar på den här selfien.
  Bra som vanligt!
  Kram

 17. Svara

  Åke

  5 juni 2022

  Lejonet här 🙂 Nickar instämmande till dina svar. Dock inte slarvig precis… men saker man gjort många gånger kanske lite slarvig där då… TV:n blir det bara engelska deckare typ. Rensa i röran tar men nästa år 😉 Att göra någon glad och puffar på sker dagligen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 19
 • 575
 • 1 641 875
 • 5 101
 • 65 753
Sök här