Bloggen

Stavgång

Av
den
8 augusti 2013

Vaknar till 15 grader och en helmulen himmel 😀
Äntligen! :mrgreen:
Dammar av mina gångstavar som fått stå i skamvrån hela långa sommaren, tar min jycke i kort koppel och traskar iväg!

egoiregnet

Som på beställning började regnet falla, ingen störtskur utan mer som ett stilla sommarregn, och även om jag ser bister ut så kan jag garantera att jag var raka motsatsen!

Nu behöver jag inte låtsas att jag unnar alla en varm och solig sommar, haha, nu har alla som så önskat fått det med råge och det är min tur att njuta!
Nu blir det mindre av lata strövtåg med kameran och mer av raska promenader med stavar som gäller om bara temperaturen håller sig under 20 grader.
Visst, det är jätteskönt att bada på sommaren, men jag förbrukar inte många kalorier under en simtur jämfört med en timmes rask promenad.
De som är friska kan ju gå eller jogga även i sommarvärmen, men för mig funkar det inte alls.
Trots att vågen var snäll och inte visade mer än vanligt känner jag av att jag inte rört på mig utan bara suttit och jäst ett par månader..

På tal om värme, nu i helgen börjar VM i fri-idrott i Moskva!

moskova2013

Redan första tävlingsdagen, på lördag, går damernas marathonlopp, och det utlovas 30 grader, i skuggan 🙄
Hur ska det gå för dom stackars tjejerna?

Jag har fått intresset för fri-idrotten och skidåkningen med modersmjölken och jag lider verkligen när det gång efter annan avslöjas fuskare som har dopat sig. Inom skidvärlden gick ju drevet förut bland finska åkare, och nu är det fri-idrottarna som åker fast.
Jamaikaner, amerikaner och turkar har väl utmärkt sig särskilt denna säsong.
Många undrar varför jag fortsätter att följa en idrott där det fuskas…
Men var fuskas det inte? Visst känns det rumphugget, och helt galet att många sprinterstjärnor är avstängda samtidigt som loppen kan vinnas av en fuskare som avtjänat sitt straff och åter får tävla.
Nä, fram för livstidsstraff säger jag!

Maken konstaterade imorse att trots att väckarklockan stått på ringning varje morgon denna vecka nu då han åter börjat jobba så har vi varje morgon vaknat innan den ringer!
Pip pip hörs det från garderoben, idag hördes även Mjauuuuuuu genom sovrumsfönstret från en hungrig Torsten nere på gården…
Lika bra att vänja sig vid tidiga mornar, VM-sändningarna drar igång vid 7-tiden!
“Jamen, det är ju bara försöken” sa jag till en klagande make…”Ja just det, och var tror du vi har chansen att se våra skandinaviska deltagare?” replikerar då maken.
Och jag måste ju hålla med, vill vi se deras prestationer är det inte säkert att vi kan vänta till finalerna…

kattungar8.8

Det är nog snart dags för småttingarna att åter byta rum och flytta in i gästrummet, dom är ju gäster, om än lånvariga sådana! 😆

blinkaorumba

Det står inte på nu innan de vågar sig över lådkanten, Blinka håller getkoll så dom inte ramlar och slår sig! :mrgreen:
Vi ska fundera ut en annan lösning i helgen så de lättare kan ta sig ur boet och rumla runt på golvet, kanske kan Blinka upplåta sin hundbädd några veckor till en liten kattfamilj, hon har i allafall en hundbädd kvar att ligga i..

astridcollage

Astrid har helt klart långtråkigt, hon har snart undersökt lägenheten centimeter för centimeter :mrgreen:

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  8 augusti 2013

  Ja, visst har det varit skönt med lite svalare väder.
  Kattungarna är så gudomligt söta, snart flänger dom runt benen på er.
  Kramen

 2. Svara

  Lena Lif

  8 augusti 2013

  Jag andas också åter ut med 20 grader och lite fläktande vind!

  Kattungarna blir mer och mer bedårande. Jag har ju redan tre fina gubbar så jag kan ju inte tigga en till – men visst vore det härligt att få en ny kattunge varje år.

  Jag gjorde det enkelt för mig när jag hade kattungar och de ville börja lämna lådan. Jag sågade upp en öppning i deras kartong på gaveln så det kunde kliva ut utan att hindret var för högt. Jag lämnade en liten ramp att klättra över. Inga nya kartonger med nya dofter eller andra konstigheter.
  Ser fram emot nya bilder på sötnosarna.

  Kram

 3. Svara

  Lisa

  8 augusti 2013

  Du har ju fått ett nytt kökbiträde som går o snokar i dina kökslådor. Visst känns det skönt med ett andninsghål i värmeböljan. Regnet har rensat luften och växterna har fått liiite att dricka. Just nu har det kommit 16mm från 11 tiden. Hoppas det kommer mera i natt. Vilka ögon den ena kissen har. Som glasögon. Härlig liten misse. Ha det gott Paula. Kram Lisa.

 4. Svara

  Raija

  9 augusti 2013

  Håller verkligen med om att det är skönare med svalare väder. Jag lider av värmen och blir helt slut och orkar inget alls.

  Kattungarna är sååååå sööööta. Gästrummet är nog ett bra alternativ, för de börjar röra på sig nu.

 5. Svara

  Malin

  9 augusti 2013

  Du skulle bott i Luleå denna sommar, alldeles för svalt har det varit om du frågar mig.

  Det blev mycket hallon i våra risbuskar på tomten också, men vi har bara ätit dem ur busken.

  Oj oj så söta de små missarna är, va kul att de börjar röra på sig utanför korgen snart. Många bilder på dem vill vi ha.

  Kram

 6. Svara

  Agneta

  9 augusti 2013

  Stavgång lär ju vara jättebra, och mina står precis utanför dörren. Alltså glömmer jag dom alltid!!!
  Doping är jag så trött på, jag tycker man ska bli avstängd för alltid, så är det bara och sen ska dom som gjort det inte nämnas mer. Där är jag också stenhård i min uppfattning.
  Katterna är så söta så det finns inte, hur kan man bli så gullig!
  Agneta kram

 7. Svara

  Agneta

  9 augusti 2013

  Glömde: Tack för gratulationerna till bröllopsdagen, mycket uppskattat! Och du, det spelar ingen roll hur många år det är, huvudsaken är att det blir rätt och det har det ju blivit för dig också!
  Kramar

 8. Svara

  Mia

  9 augusti 2013

  Jamen himmel så gott det är nu vad tempen anbelangar! Det går ju att andas… Jepp, nu börjar VM…äääntligen! :mrgreen:
  Detta är liksom så lagom, nu när vi ändå bor i mellanmjölkens land…
  De växer de små liven, tur att Blinka håller koll medan mammaAstrid är ute på upptäcktsfärd, kram på er alla!

 9. Svara

  "LillaSyster"

  9 augusti 2013

  Men Astrid, du kan inte ha dina kattbebisar i kökslådan… Tänk vad nyfiken man kan vara. De små är ju helt bedårande, ååå små söta ullbollar =) Vi fick 25mm igår väldigt välbehövligt. Kram

 10. Svara

  Anki

  10 augusti 2013

  Visst är det skönt när temperaturen är på mänskligare nivåer… nu orkar man med sig själv igen. Medan vi var borta har det kommit nästan 30 mm regn – härligt! Nu finns det hopp för att svampmycelerna vaknar och börjar producera 🙂
  Kattungarna är helt ljuvliga!
  Trevlig helg!
  Kram

 11. Svara

  Loka

  12 augusti 2013

  Ibland kan jag kika på sport men de gångerna kan verkligen räknas på fingrarna, tror det beror på att undertecknad liksom måste “halka in ” på ett bananskal för att det ska bli något av att se..fniss

  Vädret har verkligen varit konstigt och nu är det ju blött så det förslår på vissa ställen! Usch och fy. Söta ulltussar som vaktas av Blinka =)

  Sköt om Dig vännen
  Kramar

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 562
 • 590
 • 1 641 843
 • 5 101
 • 65 753
Sök här