Bloggen

Stoppa tiden, jag hinner inte med!

Av
den
19 april 2021

Alltså, nu går tiden dubbelt så fort som vanligt!
Man vill hinna vara ute i solen, hinna vårstäda hemma, åka på små utflykter, och dessutom göra det man brukar, men timmarna räcker inte till!

Jag fotar lite varje dag, men de flesta kort ligger kvar i kameran, jag har inte tagit mig tid att föra över dem till datorn…

Men nu tar vi en liten promenad i det strålande vackra vårvädret, bilderna är från helgen

Häng med!

Vi höjer blicken mot Solberget där ännu snön ligger kvar i pisterna

Det börjar bli svårt att välja kläder, det är varmt i solen men när nordanvinden viner kyler den ner rejält

Ekan fryser nog om fötterna, här behövs en ös-insats!

Gör en avstickare till hembygdsgården på väg hem, men ojsan, här låg det snö kvar!

Fögglar måste man numera ha med i blogginläggen, vad sägs om en skränig mås!

och fru Knipa

Nu blev jycken så varm att han la sig platt i det vattenfyllda diket, så sköööönt…

Och tänk nu fladdrar fjärilarna förbi i en farlig fart, man ser dem ofta två och två, de svärmar väl som alla andra denna årstid, inte helt lätta att fånga på bild!

Vårluften ökar aptiten, testade att göra en liba-pizza för första gången
Och mums så god den blev.
Så enkel att göra, libabrödet tinar under tiden ugnen blir varm. Jag gjorde en bianca, dvs. creme fraiche på botten, bara ett ytterst tunt lager. Riven ost ovanpå, små bitar av kycklingbacon (ganska onödig produkt som jag provade första gången, menlös i smaken) och några oliver. 5-7 minuter i 200 grader gav ett frasigt tunt botten. Kan varieras i det oändliga…Har du smakat libapizza? Några goda tips på fyllning?

Okej då, det obligatoriska blomfotot kommer här:

TAGS
20 kommentarer
  1. Svara

    bpz3

    19 april 2021

    Så du tycker att tiden går för fort nu. Tyckte att den gick fortare under vintern, vilket ju var bra, för den årstiden ska gå fort.
    Sedan måste jag medge att jag gå upp aningen tidigare än under de mörka månaderna, för nu finns det ju nåt att titta på:-)
    Den där ekan tycker jag synd om. Förstår inte ägaren där. Jag menar att dra upp den lilla ekan och lägga den upp och ned på land efter sista utflykten tar ju betydligt kortare tid än att tömma den och rengöra den som den ser ut nu. Hur tänker ägaren där…
    En som är specialist på liba pizzor är Susjos. Jag har aldrig ätit den varianten.

    Härliga vårbilder trots snön i backen och på vägen;-)

    • Svara

      Paula

      21 april 2021

      Det är Susjos jag har fått inspirationen av! Och när jag såg att även vår lilla närbutik hade fryst libabröd så gick jag från tanke till handling Det är så konstigt för jag har inte sett ekan där den nu ligger tidigare. Jaja, inte mitt bekymmer…

  2. Svara

    ElisabetR

    19 april 2021

    Åh, så härliga bilder på våren hos dej. Nu är det som sagt dags att bromsa tiden. Här har det ändå bromsat våren lite, varit ganska så svalt. Men, jag blev helt paff, blommande blåbär i en skyddad slutning i skogen idag. Och många fjärilar, två humlor, nån har sett sädesärlor.
    Skönt för lillpojken nu behöver han ju inte frysa, kan ju bli åt andra hållet förstås, men då hittar han lite badpölar :-).
    Vet inte vad libabröd är, har du gjort själv eller köpt? Ser gott ut iaf.
    Gissar på Malva vad gäller blomman, en perenn?
    Fortsätt njut av sol, kommer snö snart :-(.

    • Svara

      Paula

      21 april 2021

      Haglat har det gjort och varit helt svart på himlen men ännu inget regn eller snö. Men jag tror det kommer inatt och vi vaknar till en vit värld, fy så hemskt. Trevlig onsdagskväll, ser fram emot Kontrapunkt

  3. Svara

    Minton

    19 april 2021

    Ja nu går det fort. Solen har förgyllt vår dag och det var 16 grader i skuggan. Måsarna har kommit och jag avskyr deras skrikande och nu bygger dom bo på taket igen.
    Daniel är inte rädd för vatten ser jag.
    Kram Anki o Minton

    • Svara

      Paula

      21 april 2021

      Aha, måsjävlar! Vi har inga här, förutom ute på sjön kanske, men minns med fasa hur de härjade vid skolan där barnbarnen gick. När de fick ungar var de så aggressiva att de gick till attack på skolgården! Daniel ville inte bada i somras i sjön så jag tror han bara vill svalka magen, ler! Trevlig kväll och nospuss till Minton

  4. Svara

    Susjos

    19 april 2021

    Nu fick jag se pisterna där du bor, ser fint ut!
    Men snö på marken vill vi inte ha nu…bara värme och blommor. Fjärilar har jag inte sett ännu, va mysigt!
    SÅ kul att du gjort libapizza, visst är det enkelt! Jag brukar ha på barillas färdiga tomatsås med basilika, pepparsalami, lök, paprika, fetaost, champinjoner, oliver och riven mozzarellaost och oregano! Mums! Snabbt och enkelt!

    Munskydd är ett gissel, glasögonen immar igen, hörapparaterna ramlar av när man ska ta av sig munskyddet. Näe, på jobbet väljer jag att ha visir istället!
    Ha det gott!
    Kram

    • Svara

      Paula

      21 april 2021

      Hej, jag ska testa libapizza fler gånger, ville inte öppna en burk tomatsås bara för en enda pizza…Gör man flera är det ett självklart val. Var på blodtryckskoll igår och man har infört munskyddskrav på vårdcentralerna i Dalarna. Det gick bra när man bara satt stilla…..ler
      Kramen

  5. Svara

    kajsalisasblogg

    20 april 2021

    Kul ser ut som riktig vår hos dig med.

  6. Svara

    Mirjam Halvarsson

    20 april 2021

    Jaaaa stoppa tiden, jag håller med 🙂 Vintern har varit lång i år och vårvintern går fort, sen kommer den riktiga våren då det bara smäller till i naturen! Innan man hinner blinka så är det försommar….. t.o.m här fladdrar det till när enstaka fjärilar flyger runt i luften, duvorna kuttrar, småfåglarna sjunger, kanadagäss och sångsvanar skriker och skränar nere vid dammen och tranorna betar vid åkerkanten. Att sitta ute på altanen med morronkaffet är en sann njutning <3
    Nu ska det visst komma ett bakslag men det är sånt man får räkna med, våren kommer tillbaka 🙂
    Libabröd som pizzabotten har jag inte provat men vet att många gillar det och varför inte? Det går nog att lägga det mesta på det tror jag, som på en vanlig pizza eller välja nåt gott man gillar, ditt exempel verkar ju gott. Kycklingbacon köpte jag en gång men blev inte så imponerad, kanske det blir godare så där?
    Ha en riktigt fin tisdag nu Paula, kram på're

    • Svara

      Paula

      21 april 2021

      Ja bakslaget har kommit nu med hagel och regn. Hoppas snön håller sig härifrån, risken finns att vi vaknar till en vit värld. Men men det är ju bara tillfälligt. Förstår att det låter en hel del när ni sitter ute och fikar. Och vilken utsikt sen! Här har jag grannhus oavsett väderstreck så jag får traska en liten bit för att få se sjön. Jag blev förtjust i libapizza för det tunna brödet. Och enkelheten, Bara ta fram ur frysen, inte kavla eller nånting. Passar en lat Paula perfekt. Och med en pizzadeg från affären blir pizzan för stor att orka med att äta ensam, och uppvärmd pizza är ingen höjdare…
      Kram, hoppas ni får en trevlig kväll!

  7. Svara

    Anna-Lena

    20 april 2021

    Malva?
    Nej, jag har inte smakat libapizza. Får undersöka vad detta är.
    Håller med, det går fort nu. Fast maj är ännu värre. Då händer allt!
    Vackra bilder! Kram!

    • Svara

      Paula

      21 april 2021

      libabröd till pizza är speciellt praktiskt när man ska äta en pizza ensam. Och så går det så himla fort. Har ju testat med både knäckepizza (gott!) och på tortillabröd förut. Gillar tunna pizzabottnar. Någon tryckte på stoppknappen här så nu tar vårens framfart en liten paus. Kram

  8. Svara

    Ditte

    20 april 2021

    Så roligt att hänga med dig ut i närheten av där du bor. Och bor fint, det gör du ju verkligen. Visst andas naturen vår räven om snön ligger kvar på norrsidorna.
    Instämmer helt i att dagarna fort ! Känner helt klart igen det. Har faktiskt börjat vakna lite tidigare nu när det är ljust och det känns bra. I varje fall de soliga dagarna…
    Libapizza gör vi ganska ofta och påläggen varierar. Men ofta färska champinjoner, hyvlad zucchini, svarta oliver, skinka/stark korv eller tonfisk och räkor. Gärna lite mozzarellaost över. Men jag tror det mesta fungerar.
    Kram och trevlig tisdag.

  9. Svara

    Ama de casa

    20 april 2021

    Vilken härlig promenad! 🙂
    Libapizza har jag aldrig testat, men den såg väldans smarrig ut.

    Ha det fortsatt gott i vårvädret!

  10. Svara

    Kina Hellquist

    20 april 2021

    Vilken härlig promenad vi har fått följa med på! Och en god avslutning med pizza. Men du, vad är libabröd? Har aldrig hört talas om det! Det är sant, att tiden går fort. Snart är det jul igen! Eller var det juli? Kram på dig!

    • Svara

      Paula

      21 april 2021

      Googla på libabröd och libapizza så får du upp många bra sidor. Rekommenderar att smaka. Som ensamstående är storleken perfekt i motsats till en pizzadeg på rulle…
      Ju äldre man blir desto fortare går tiden….Kram

  11. Svara

    ibod11 - Ingrid

    20 april 2021

    Ja, det är så mycket som ska hinnas med när vårsolen lockar och värmer. Underligt att det känns som om tiden inte räcker till när vi har fått så långa, ljusa dagar nu. Underbart med våren som tar över efter vintern och värmer oss så gott den kan. Tyvärr blir det ett bakslag nu men våren är snart tillbaka igen 😀 Superfina bilder från er fina helg 😀
    Kram

    • Svara

      Paula

      21 april 2021

      Jag är trött, om det är vårtrötthet, eller om det beror på isoleringen, eller om det bara är åldern. Jag är som piggast sent på kvällen men då kan man inte göra så mycket annat än pyssla och läsa. Dagen startar på tok för sent för mig, o jag vet inte riktigt hur jag ska lyckas ändra på det. Igår då jag skulle till vc så ringde klockan halv åtta. På eftermiddagen var jag halvdöd men när klockan närmade sig tio på kvällen piggnade jag till igen, haha! Kram

  12. Svara

    Kicki

    21 april 2021

    Visst fasen går tiden fort, man hinner knappt kliva ur sängen förrän det att dags att krypa ner i den igen.
    Så vackert du bor, men Dalarna är ett vackert landskap med både sjöar och skog.
    Kram/Kicki

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 142
  • 208
  • 1 677 104
  • 5 241
  • 67 762
Sök här