Bloggen

Strul som tar energi

Av
den
1 november 2021

Idag har varit en sån dag när ingenting bara har flutit på lätt och obehindrat…

Jag skulle få hemleverans av mera veterinärfoder till Daniel och var så glad att jag skulle slippa släpa flera kilo från postutlämningen…
Det visade sig att jag istället för viktkontrollsfoder hade fått diabetesfoder…
Jag har för all del mat för ett par dagar och hela kylen är ju full så allt går att lösa.
Men det är trist att behöva reklamera, allt som strular tar numera så mycket energi.

Det visade sig också att försäkringsärendet för Daniels hundförsäkring inte alls är så självklart.
Av gamla journaler som försäkringsbolaget ville ha framgår att Daniel hade hosta redan när jag sökte hjälp för hans ögon- och öroninflammation i somras, och det var innan jag tecknat försäkringen. Så nu blir jag sannolikt utan ersättning ….
Det känns surt men samtidigt är han ju värd så mycket mer, och jag tänker inte gräma mig över det…

Nåväl, nu har jag gnällt klart för den här gången, har man inte allvarligare bekymmer än så här kan man ändå skatta sig lycklig..

Lite positiva bilder blir bra istället, titta så gröna och fina våra åkrar fortfarande är! Det beror förstås på att man här höstsådde, ett nytt fenomen som jag fick lära mig nu när jag går i jordbruksskola…

Det är väl lite av en smaksak om man väljer att så på våren eller hösten, jag tycker man nästan kan se från vecka till vecka hur fort det växer

Här står Daniel på den badbrygga som ligger utanför bastubyggnaden. Kolla svansen som dippar, han känner sig ganska osäker på pontonbryggan som gungar lite.

Nu när träden står nakna så ser man mycket som bladverken döljt under sommaren och det tycker jag är lite spännande då jag får upptäcka mycket nytt.
Här har jag gått över på andra sidan ån och blickar hemåt. En röd ring runt en flaggstång i bakgrunden visar var gården där jag bor ligger.

Och titta vilken färgprakt jag ännu hittade!

Det gäller att upptäcka även de små liven….lilla snigeln tog god tid på sig att korsa vägen…

Jag avslutar idag med en gästfotograf, jag fick fotot av en vän och tyckte fjärilen som låg i vattnet var så oerhört vacker så jag bad att få visa den i bloggen.
Tack Elisabeth!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  ElisabetR

  1 november 2021

  Så vackert du bor och vilket toppenfoto av Daniel på bryggan. Det ljuset du fångat där är oslagbart, skärpan.
  Så typiskt med försäkringar, då är de snabba med att hitta tidigare besvär. Huvudsaken att lillpojken mår bra. Det blir knäckebrö och vatten för matte ett tag ;-).
  Returer vill jag inte tänka på ens. Försöker undvika det om det bara går men ibland är man ju tvungen. Hoppas det rättar till sig.
  Inte bara smaksak med höstsådd, den kommer igång fortare på våren. Men får inte heller bli för lång på hösten för då kan den mögla under snön, har jag hört. Men det vattnas nästan i mulen när man ser den supergröna färgen.
  Tack själv för alla vackra foton……
  Kram till dej och tasseman

 2. Svara

  Ama de casa

  2 november 2021

  Jobbigt att det strular med både leveranser och försäkringsbolag. Hoppas det ordnar sig!

  Vilka vackra höstbilder! Åkrarna ser mer ut som vår än höst 🙂

  Ha det gott!

 3. Svara

  Mirjam Halvarsson

  2 november 2021

  Sicken otur med fodret då!!! Man vill ju gärna att det ska funka med beställningarna *suck*
  Skit med försäkringen också!! Varför ska det vara så förbaskat dyrt med djurvård?? Det morrar jag åt….
  Men fantastiskt vackra höstbilder har du fångat, här är det bara dis och dimma och jag blir såååååå trött 🙁
  Kram på dig, fina Paula <3

  • Svara

   Paula

   2 november 2021

   Så glad att det löste sig med försäkringen, blir iaf några tusenlappar tillbaka sådär lagom före jul. Det var mest det jag bävade över, att inte ha råd med julskinkan! Kram o tack än en gång för smakbitarna, såå gott! Skulle kanske bli älgjägare ändå…
   Kram

 4. Svara

  Karin

  2 november 2021

  Håller med dig, fy fasen för strul och krångel =(
  Det tar alldeles för mkt energi, energi som man hade kunnat lagt på annat.
  Du bor så otroligt vackert, så fina och vackra miljöer, hoppas att du trivs bra där i ditt nya pörte.
  Kram från mig

  • Svara

   Paula

   2 november 2021

   ja tack, hade inte kunnat hamna på ett bättre ställe när jag nu ändå skulle till att flytta. Det var jobbigt att lämna säfsen det ska sägas, och den orten finns i mitt hjärta för alltid. Men nu har jag hittat en ny favorit
   Kramen

 5. Svara

  LillaSyster

  2 november 2021

  Allt sådant tar verkligen energi….Sverige är landet som älskar försäkringar, men när man väl står där och behöver nyttja dem så är de mer eller mindre verkningslösa, speciellt då det gäller djur. Jag har sagt upp våra kattförsäkringar, hur mycket jag än älskar dem så när de inte längre kan leva sitt normala liv så får de sluta sina dagar. Kanske låter hårt, men jag tror att de har det bäst så. Lite annorlunda med en hund. Fin fjärilisbild. Kram till dig och lillprinsen.

  • Svara

   Paula

   2 november 2021

   Mina katter var aldrig försäkrade, inte för att de var mindre värda än hundarna men för att de mycket mer sällan blev sjuka och behövde vård. Torsten hade besvär med sina tänder så vi fick låta dra ut tre stycken, men den kostnaden orkade vi bära, o han var bara tre år då. Daniel har inte varit försäkrad tidigare, men jag är glad idag att jag tog en försäkring även om den är dyr.
   Kram till dig och finaste kissarna

 6. Svara

  Karin Eklund

  2 november 2021

  Visst har vi det bra men nog tar det på i alla fall när det strular så där. Livet, det livet. Du är ändå så toppen som ser vidare och inte stannar kvar i strulet. Det finns där tills det är förbi.
  Fjärilsbilden är wow, jag förstår att du ville låna den.
  Kramkram

  • Svara

   Paula

   2 november 2021

   Det var nog det snabbast strulet att passera någonsin! Idag är det glada annorlunda tongångar i pörtet
   Längtar att få börja ta del av din fina blogg igen, det måste väl vara dags snart?
   Kram

 7. Svara

  ibod11 - Ingrid

  2 november 2021

  Jag känner direkt att det skulle vara energikrävande med de bakslag du råkade ut för. Har man en del av de problem vi båda har så tar det emot. Visst kan det kännas som småsaker i jämförelse med annat men just när man är mitt i det tar det på krafterna. Skönt om du kan lägga det åt sidan och njuta av allt det fina du har utomhus runt omkring dig. Väldigt vackra bilder och den lånade fjärilen var sååå vacker.
  Kram

  • Svara

   Paula

   2 november 2021

   En motgång om dagen kan man väl stå ut med men flera på samma dag, då går jag på högvarv. Tack o lov gick det lika fort över som det kom. Bara nu leveransen imorgon innehåller rätt produkter så är jag nöjd!
   Kram

 8. Svara

  bpz3

  2 november 2021

  Det är ju såååå typiskt! Det där med fel foder alltså. Det är därför jag håller mig till få och idiotsäkra beställningar. Orkar inte med byten, trots att allt “pappersarbete” alltid medföljer försändelsen.
  Osis med försäkringen. Okej, det är “bara” pengar, men dom kunde man har haft roligare för. Just veterinärbesök kostar ju en förmögenhet har jag förstått.

  Dina bilder är rena ögongodis. Vilken fantastiskt duktig fotograf du är! Det där med höstsådd förstår jag inte riktigt. Jag menar i norra Sverige börjar ju snön ofta komma senast i mitten på november. Så vad gör man med sådden då?
  Den lånade fjärilen var kanooooon. Å en snigel utan hus har jag inte sett på år och dag. Okej då, mördarsniglar då, men inte “riktiga”.

  • Svara

   Paula

   2 november 2021

   du tänker rätt, sådden kommer att bli översnöad, men, när våren kommer och snön smälter undan då går det undan! Det går alltså snabbare att få en skörd o på så vis kan man hinna med både en eller två till under säsongen. Jag har aldrig använt mig av veterinärfoder till mina djur tidigare, det är ju hutlöst dyrt, men nu vill jag att Daniel ska ha det bästa så han mår bra sina sista år. Det var lagerpersonalen som packade fel sort, de kanske inte är läskunniga…

 9. Svara

  Minton

  2 november 2021

  Fy vad mycket strul du råkat ut för. Bilderna är underbara och Daniel ser väldigt osäker ut när han står på den gungande pontonen.
  Kram från oss

  • Svara

   Paula

   2 november 2021

   Ja är det inte typiskt att det kommer på en gång. Men nu har det mesta ordnat sig och blodtrycket har åter sjunkit! Ja Daniel gillar inte när det känns ostadigt under tassarna.
   Kramen

 10. Svara

  Anna-Lena

  2 november 2021

  Vackert fjärilsfoto.
  Skicka till ska felleveranser! Så tråkigt! Och besvärligt!
  Med bilderna är det inget strul! Kram!

 11. Svara

  Ditte

  2 november 2021

  Hoppas det ordnar sig vad gäller försäkringen och matleveransen. Men som du skriver så är Daniel värd så mycket mer.Men surt är dte ju ändå.
  Fint att du har mycket annat att glädja dig åt. Inte minst Daniel “himself” och allt vackert runt dig.
  Så fina bilder. Och fjärilen är något alldeles extra liksom bilden där Daniel står på bryggan.
  Intressant med höstsådd. Den fanns nog inte när jag växte upp och bodde på landet för så där en 65 år sedan.
  Kram

 12. Svara

  Anki

  3 november 2021

  Trist med felleveransen … hoppas det löser sig! Tråkigt också med försäkringen … ganska typiskt.
  Vackra bilder och finast är Daniel!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 341
 • 552
 • 1 609 689
 • 5 042
 • 65 049
Sök här