Stugsittardag

Regn och rusk, idag var det en sån dag…

Då kan man backa bandet några dagar till när solen sken och vi gick en sväng tillsammans med Valter och hans husse o matte.

Så fina färger på myren

Och Säfssjön glittrar längre bort

Stubb-klippning?

Vattenglittret lockar…

Godispåsen är framme, vad vill matte nu att jag ska göra?

Hjälp, jag blev blöt!

Men det var gott med godis, så jag gör väl om det!

Men nu börjar det verkligen bli kylslaget i vattnet!

Burr, nu lipar jag åt Blinka som inte ens blött ner stortån!

Nu blir det till att kuta runt runt ett tag för att få upp värmen igen!

Hjortronsäsongen är slut och bladen har fått en glödande röd nyans

Men jag hittade en blomma! Efter googling har jag lärt mig att den heter kärrspira och den växte i små fina klungor på myren.

Denna regniga dag hade jag planer på en garderobsröjning, dags att plocka undan alla sommarkläder jag knappt har använt i år…

Men verkligheten kom ikapp, tiden rann iväg och plötsligt var det dags att ge sig av till ett möte med vår förening Harmony som vi startade för snart två år sedan då flyktingarna anlände till byn i stor skara. Nu är alla utflyttade från byn och föreningen ligger i stå. Ska vi leva vidare och i så fall med vilken verksamhet. Ja det tål att funderas på, så vi låter föreningen vara vilande till årsskiftet beslöt vi idag.

Nu ska jag faktiskt titta på premiären av Biggest Looser VIP, jag brukar inte titta på kändis-program, jag har inte sett Stjärnorna på slottet t.ex men jag vill bilda mig en uppfattning om detta är mera seriöst. Att jag själv är rejält överviktig spelar in, jag tänker inte göra samma resa som deltagarna, men det skadar inte att så några små frön av förändring i huvudet!

0

11 Comments:

 1. Jasså ni har haft stugsittarväder. Ja det blev det här med för det har varit kallt och blåsigt hela dan idag. Kroppen svarade med yrsel och astma(!) så jag har tagit det lugnt idag. Blir ofta rätt lugna dagar nu för tiden. Har en sämre period i fibron och går ju bara sämre och sämre så vad göra? Men det blir väl bättre vad det lider. :)
  Härliga bilder har du som alltid. Kul med den badande lilla hunden. :-D
  Kramen.

 2. Härliga njutbara bilder Paula! Bra jobbat med Harmony, och så små frön i huvudet är en god idè :-)

 3. Stugsittardag låter mys. Blir det här idag. Det spöregnar!
  Jag ska baka matbröd, fixa saker som ska på loppis, städa lite och så lite tid vid datorn. Försöka fixa bilder till bloggen. Ja det är min dag nu när man inte har nått jobb igen…
  kram på dig finaste vännen <3

 4. Men åh vilka härliga bilder!!! Både på djur och natur…!! Kram på’re :love: :love:

 5. Vad höstfint du gjort på din blogg. Fina bilder. Stackas lille hunden, gillade den de där. Mina hundar behöver man aldrig muta med godis, ja Ebbha som nu mera är död var ett redigt vattendjur, henne kunde man inte ha med och fiska o godis brydde hon sig aldrig om som belöning – konstigt nog :) Den andra lille kan man locka med godis, men badar gör hon gärna utan.

  Svar: Jag har inte bestämt ang Ebbha, antingen sparar jag Lillan också sedan o skriver att de ska med oss i jorden (för man får hoppas vi överlever hunden) eller får de sin sista vila här på ängen. Tills vidare står den här hemma.

  Kramiz

 6. Så underbara bilder från bad och promenad! Härligt att se nu när det bara regnar och regnar!
  Kram

 7. Härliga bilder … såå vackert där vid myren och vid sjön! Kärrspira – den har jag nog aldrig sett – en fin blomma … och nu har jag lärt mig något nytt.
  Stackars lille Valter … ja, tänk vad man kan göra för lite godis :)
  Ha det gott!
  Kram

 8. Men lille Valter, nu blev du ju ännu mindre. Hoppas att du fick mycket godis för det där kyliga badet.
  Jag tittade på play på B L VIP – som sagt det kan så ett frö – nu är jag väl inte överviktigt men man kan ändå lära sig något.
  Fina bilder du tagit! Kram :kiss:

 9. Fina bilder! Ibland kan det vara skönt med stugsittarväder och tillåta sig att vara inne och slöa lite, eller rensa garderober eller nåt. Men det där med förändring kan vara jobbigt, men så skönt när man känner att man är på rätt väg. Önskar dig alla lycka med det!!
  Tack för dina fina ord om bröllopsbilderna. Det är jag skälv som fotat alla. Fick äran att vara deras bröllopsfotograf och följde dem hela dagen. Men fick självklart koppla av när festen började :) Det var ett fantastiskt bröllop!!

 10. Stubbklippning :) :) :) Den var kul. Jag skulle inte få i Alva i badet även om jag slängde i godis. Jo kanske om jag la godiset i kanten :) Jag brukar titta på Biggest looser men tänker inte göra det nu. Är så trött på kändisar. Jag struntar totalt i alla kändisprogram. Gillar program med oss vanliga dödliga :) kram på dig

 11. Härliga bilder och vilken liten tuffing Blinka är! Jag såg också de första programmen av Biggest loser men blev inte särskilt imponerad.

Kommentera