Bloggen Livets glädjeämnen!

Svenska flaggor vajar i vinden

Av
den
7 juni 2018

Igår såg jag flera svenska flaggor än under resten av årets sammanlagt, och det är väl inte mer än rätt när Sverige firar nationaldagen.

Google hade valt en annan bild för att hylla Sverige..

Jag valde att gå upp till vår vackra hembygdsgård för att fira högtidsdagen som bjöd på så vackert väder att det hade dugt i alla turistbroschyrer

Som traditionen bjuder hade Lions även i år inbjudit oss till en gemytlig samvaro.

En lokal musikgrupp underhöll besökarna med många välkända melodier
En femkamp stod också på programmet för hugade familjer där jag skulle tro de flesta barn vann över föräldrarna..

Jag gick förstås den obligatoriska tipspromenaden, det fanns skilda frågor för vuxna och barn, undrar om jag hade kunnat barnfrågorna bättre?
Ingen har ringt och meddelat mig att jag vunnit så jag får erkänna att jag som vanligt förmodligen gissat fel på de flesta frågorna

Det är ju så här grönt och grant det ska vara på midsommar, undrar hur det kommer att se ut om några veckor?

Passerar det gamla pörtet, om ni inte visste var min blogg lånat sitt namn, så är det från den finska stugmodellen från 1600-1700-talet som skogsfinnarna byggde här i trakterna.

Efter en gratis gofika i solen började jag promenaden hemåt.

Vilket vackert land vi får leva i!

Näckrosorna gäckar mig åter, det var attans vad svårfångade de var på bild. Högt gräs som växer runt blommorna vill gärna ta udden av skärpan i korten.

Det växer fullt av mysiga ängsullsbollar

Jag tror det är knipan som är ute och vallar sina små, tyvärr kunde jag inte komma närmare med kameran.

En vacker nationaldag var därmed firad, jag har trots mina 40 år i Sverige inte förstått vad man äter en dag som denna, så i mitt pörte blev det ugnsstekt kyckling. Kanske inte det mest ursvenska men vi äter ju mer och mer kyckling i landet, och visst är det gott!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  ibod11 - Ingrid

  7 juni 2018

  En riktigt trevlig nationaldag blev det för din del och vi andra fick ta del av fantastiskt vackra bilder. Det är verkligen otroligt fint i dina trakter 😀
  Kram

 2. Svara

  Karin Eklund

  7 juni 2018

  Mycket vackra bilder från din nya hemtrakt! Bättre firande än ditt kan man knappast ha! Den ljuva försommaren i full glans, så nordiskt, så svenskt, så finländskt osv…
  Kyckling passar ju bra att fira Nationaldagen med! <3

 3. Svara

  Mia

  7 juni 2018

  Jag gillade verkligen Google’s bild…mest för bakgrunden att det visade lite norrländsk natur 😉 I övrigt så har du verkligen fångat den svenska vackra sommaren på ett oerhört fint sätt….himmelskt vackra bilder på en vacker miljö!! Men vad 17 var det för frågor på tipspromenaden???? Du är ju så allmänbildad, så det förvånar mig att du inte vann 😉 Så fick jag verkligen tänka till, vad beträffar mat på vår nationaldag, kanske sill och potatis??? Men det är ju liksom midsommarmat…äsch kyckling är bra!!!
  Kram på’re

 4. Svara

  Skyttlat

  7 juni 2018

  Så vackert Du beskriver vår svenska natur! Vackra bilder som vanligt. Själv firade jag med familjen på en fika hos mig. Alltid trevligt.
  Ha det gott och kramar!

 5. Svara

  Ninni

  7 juni 2018

  Underbara bilder!!! Vad kul att det finns något firande lite varstans nu för tiden.
  Vad man äter? Ja inte vet jag. Sambon och jag åt kôlbulle med sylt på hembygdsgården och sen en räkmacka till kvällsmat. 🙂 Vi har väl inte fått igång något speciellt för nationaldagen i vårt land än. När jag växte upp firade vi inget alls på nationaldagen och var ju inte heller lediga. På den tiden hette det “Svenska flaggans dag”.
  Kramen.

 6. Svara

  BP

  7 juni 2018

  Vilka fantastiska bilder som visar det “typiska” Sverige i ett nötskal. Ja sommar-Sverige då. Du borde antingen säljer dina bilder till företag som ger ut turistkartor/-böcker eller anmäla dig som ambassadör till Turistbyråer i din närhet.
  Å då är du ändå finlandssvensk;-)

 7. Svara

  Hanneles bokparadis

  8 juni 2018

  (du har tömt hela kameran, hittar inte var skriva)

 8. Svara

  Hanneles bokparadis

  8 juni 2018

  hälsar äkta finne!

 9. Svara

  Ditte

  8 juni 2018

  Vilken fin nationaldag det blev! Jättetrevligt att åf följa med till din hembygdsgård. Och dina bilder är så njutbara! Väldigt vackra! Vi bor ju i ett väldigt vackert land. Vad gäller nationaldagen är jag kluven för det kändes konstigt att byta ut svenska flaggans dag mot en nationaldag bara för att. Hade känts bättre att ta midsommarafton och låta annandag pingst vara kvar. Då hade det i alla fall blivit enklare med maten. Eftersom jag är halvnorska och delvis uppvuxen i Norge har jag firat många nationaldagar där och då har jag ju vetat vad jag firat. Har liksom känts bättre. Och där är det klart vad man äter den dagen. För fest är det.
  Men jag kanske vänjer mig med åren. Hur som tycker jag om att bo i Sverige och är glad för att jag gör det.
  Kram och natti

 10. Svara

  Anki

  8 juni 2018

  Härliga bilder från din Nationaldag – så vackra omgivningar och så grönt och fint just nu!
  Ha det gott!
  Kram

 11. Svara

  Gun-San

  8 juni 2018

  Himmel vilka vackra omgivningar du har!!!

 12. Svara

  Anni

  8 juni 2018

  Vilket reklaminlägg för Sverige det här inlägget är! Men var är alla människor? Var det ingen som kom på firandet?

 13. Svara

  "LillaSyster"

  8 juni 2018

  Jag var först med att hissa flaggan här på gatan och sen följde grannarna efter. Jag valde dock att hala flaggan vid 21.30 och hänga upp vimpeln medans grannarna flaggar ännu….. kanske ska de flagga i dagarna tre?
  Fina sommarbilder från dig =) Äta och äta….. jag åt inget särskilt utan det blev grillade revben på kvällen och lite goda ostar. Du ha nu en skön fredag! Kram

 14. Svara

  Ama de casa

  9 juni 2018

  Så himla vackra bilder från ett väldigt vackert land 🙂 Jag tycker näckrosbilden var underbart fin – blev lite extra med dom där vasstråna.
  Jag såg nog bara en svensk flagga på nationaldagen här. Och blev raskt presenterad för den danska också som hade firat dagen innan. Annat är det när Norge firar, då är det norska flaggor runt om i hela stan 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 220
 • 770
 • 1 610 888
 • 5 044
 • 65 073
Sök här