Tema: genom

Tisdagstema: genom

Jag hade tänkt vara lite fyndig idag och fota mina tillplattade tuttar i apparaten de klämdes genom idag på mammografin!
Men, jag besparar er den synen, och konstaterar bara att jag ger mig själv en liiten klapp på axeln över att jag kom iväg, och min väninna en stoor klapp på axeln för att hon tjatade och skjutsade till Borlänge…

0328o

Därmed får dagens bidrag istället bli genom ett skitigt fönster…

0328n

Dessutom dristar jag mig att fråga vad dessa små vackra fåglar heter, detta par har börjat besöka mitt fågelbord dagligen och jag känner inte ett dugg igen dem…

0

21 Comments:

 1. Duktigt…..bra att kolla
  Molly har en tumör i ögat som måste bort….matte orolig men veterinären säger att det ska gå bra…

 2. Violen på Brandholmen

  Bra att du kom iväg på mammografin! Visst, det kan vara trögt att komma sig för men oj så skönt när det är gjort!
  Känner inte till fåglarna men de är ju så söta! Tänk vad man kan få se genom köksfönstret!
  Ha en skön kväll!

 3. Vackra bilder. Gjorde en mammografi i Falun för några år sedan för att utesluta en viss bröstcancer som gav sår på brösten.

 4. Fåglarna klart snyggare på bild än behag i mammografiögonblicket …

 5. Vackra fåglar… har ingen aning vad de heter. Mammografi är inte trevligt att göra, men så bra att vi blir erbjudna det. Kram! :)

 6. Vilken söt liten pippi :)
  Det ser ut att vara en liten stjärtmes..
  http://www.luontoportti.com/suomi/sv/linnut/stjartmes

 7. Vilken söt liten fågel. Sök på stjärtmes… :wink:

 8. Så bra att du kom iväg på mammografi – inte världens roligaste, men bra!
  Vilken söt stjärtmes du har hos dig! Vi hade några här för ett par vintrar sedan, men sen har jag inte sett några.
  Kram

 9. Så roligt att ha dessa fåglar vid matningen! De är så söta med sina små, runda kroppar och jättelånga stjärtfjädrar. “Prrrtt, prrt, prrt!” låter det om dem i björkdungar, men att ha dem vid fågelbordet… avundsjuk!

 10. Stjärtmes ser jag i ett par kommentarer. Vilket jag inte visste. Har aldrig sett den fågeln vad jag kan minnas. Fin!

 11. Mammografi är inte trevligt, men trevligt att ha det gjort och bakom sig i alla fall. Det är ju något som man inte ska hoppa över!

 12. Lite kommer jag ihåg från förskollärarutbildningen och alla fåglar vi skulle lära oss, det är en stjärtmes troligen hane du har som gäst!

 13. Jättefina fåglar! Har aldrig stt såna förut. Lyckliga dej som har lite olika fåglar. Bofinkarna har kommit hit och koltrastarna. igår var det 6 stycken här . Dom är fina också.
  Mammografi är bra att få göra. Jag gjorde det i höstas när jag hittade en knöl i ena bröstet. Man gjorde biopsi o kollade väldigt noga., så jag vet inte om jag blir kallad igen eller om dom tycker det räcker. Jag har två systrar som haft bröstcancer så då är dom extra noga. Tur är väl det. Och jag hade tur att det inte var nåt.
  Ha det gott i vårvädret. Nästan all snö är borta.

 14. Du har bjudit in en Stjärtmes på Paulaz´s restaurang! Fina fåglar, det var längesedan jag så en sådan.
  Och du jag skojar inte om humlesurr! Busan är helt galen till att jaga på dem, det kommer troligen att sluta med en svullen tass en vacker dag. Kram

 15. Jättesöta fåglar som jag aldrig haft turen att se. Att fotografera genom skitiga fönster skulle jag också kunna göra idag. De ser anskrämliga ut. Kram

 16. ÅH jag tycker Stjärtmesen är så söt! Grattis till dig som fått äran att fotografera och ha dem som sällskap hos dig! : )
  Och också duktiga du som kom iväg på den där undersökningen! Bra med väninnor som tjatar och hjälper till!

 17. Det var en söt fågel, har aldrig sett en stjärtmes, visste inte att det fanns sådana ens.

  Kram

 18. De fönstren kunde man väl se genom! :mrgreen:
  Så vackra fåglar Du har att mata? Hade några när jag hade huset som jag trodde var förrymda burfåglar? Kommer inte ihåg vad dom heter nu, senil som jag blivit, men dom hade alla möjliga färger. och så fina. Läste sen att dom inte var så vanliga vid fågelborden, utan höll mest till i skogen. Spännande att se olika och ovanliga fåglar i alla fall.
  Nu kom jag på vad den hette: Steglits! :thumbsup:
  Ha det gott och kram! :)

 19. Det är bra att du åkte iväg på mammografin, man ska inte slarva med sånt, även om det är jobbigt och man gruvar sig.

 20. Söta fåglar. Alltid lär man sig något nytt: Stjärtmes har jag aldrig hört talas om (heller).

  Märkligt att så många tycker att mammografi är så hemskt, det tycker jag går hur bra som helst, men jag är däremot rädd för nästan alla andra undersökningar, så det jämnar ut sig. Jag har två ganska nära vänner som nyligt drabbats av bröstcancer så jag inser hur viktigt det är. Bägge mina väninnor har klarat sig m hj a behandling och stöd. Min ena vän upptäckte sina knölar själv när hon duschade, det var två aggressiva knölar och bara någon vecka senare blev hon opererad, heder åt sjukvården i hennes fall.

Kommentera