Bloggen

Testing testing

Av
den
22 januari 2015

Igår fick jag min andra box från Testagram

testagram

Idag åt jag frukostgröten med Bara Bär, en produkt från Finnerödja.
Jag hade fått hallon, den finns också i smakerna havtorn/mango och blåbär.
Enligt tillverkaren ska den passa som smaksättning till fil, yoghurt, keso, kvarg, gröt eller varför inte bakverk.
Smidig förpackning som är lätt att ta med på utflykt.

Vad tyckte jag då?
Konsistensen var som barnmatspuré, väldigt lös och rinnig,inga tecken på riktiga bär fanns att skåda.
Smaken var det inga fel på, positivt med produkter utan sötning.
Byter jag då ut mina rårörda lingon alternativt frysta hallon på gröten?
Nej knappast, 18.90 för 180 gram ger ett kilopris på nästan 180 kronor
Kanske passar produkten bättre för en familj där man kan handla naturella filmjölksprodukter och sedan kan var och en välja vilken smaksättning man vill ha.

I denna månads Testagrambox fanns också Finn Crisp breakfast size, en större skiva av samma goda bröd helt enkelt. Lättare om man vill ha en skinkskiva som pålägg till exempel.
Därtill fanns två produkter som någon annan kommer att få avsmaka, Lindts Hello My name is Sweet Popcorn och Remi Caramel chokladkaka.
Lite trist när hälften av produkterna är rent godis, i synnerhet när man kallar boxen för “Må-bra-boxen” 😡

Igår bevistade jag mitt livs första pensionärsmöte 😉

aldre

Glad i hågen drog jag iväg i snövädret med sparken, bara för att snabbt konstatera att jag behövde hålla mig på stora vägen för gångvägarna var inte plogade.
Fick upp bra fart ovanpå nysnön, tills….tjofff! Tvärstopp! Medarna bromsade omedelbart men tack o lov flög jag inte i en båge över sparken utan ramlade bara ner på knäna.
Inget brutet, bara lite muttermutter över blåmärken på knäna…sen tog jag det väldigt lugnt.. :oj:

På mötet lyssnade jag till sjuksköterskan Simone som startat gymmet i byn, hon upplyste om nyttan med träning både för knoppen och kroppen, och det kan ju ingen säga emot!
Jag bokade in mig på en första information på gymmet idag men gick inte dit..
Det snöar och blåser och trots ganska mild temperatur så vill jag inte utsätta Blinka för att sitta utanför och frysa en halvtimme.
Det är nämligen så länge ett träningspass ska hålla på, och detta ska man då upprepa helst tre gånger i veckan.
Insikten slog mig ganska snabbt, det var nog bäst för mig att vänta tills vårsolen börjar skina och förutsättningarna blir lite behagligare för min fyrfota kompis…

dans

Men sen så… :thumbsup:

Tills vidare nöjer jag mig med promenader, sparkkåkning och snöskottning, det är en alldeles lagom daglig dos att först borsta av farstubron och trappen och sedan skotta lilla stigen till fågelbordet..

0122a

Här sätter jag inte ner rumpan på ett tag.. 😀

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  22 januari 2015

  Jag har testat alla produkterna nu, jag äter ju godis så det var inga problem 😉
  Usch vad du ger mig dåligt samvete, jag får ju rysningar av ordet GYM!!! Däremot har jag funderat på att köpa en spark men å andra sidan funderade jag på det i fjol också, det blev inget då heller… 😀
  Kram på dig goingen :love: :love:

 2. Svara

  TjockMorsan

  22 januari 2015

  Låter ju spännande med en sån testbox, men jag tycker nog att även godsaker bör får räknas med till sånt som får en att må bra. 😉 :thumbsup:
  Skönt att man kan se fram emot en framtid då man värderas för en personliga tillgångar. Jag skulle vilja lägga till en sak på listan, att man är värd sin vikt i guld. Vilken dyrgrip man skulle vara då. 😀 :tunga:
  Det var ju tur att din sparkolycka inte slutade på sjukstugan.
  Ha en fin helg! KramKram! :love:

 3. Svara

  BrittMarie

  22 januari 2015

  Hej! Jag kommer just från årets första pass med vattengympa. Så får jag se dina gymnasikövningar 😀 Där ligger man visst i lä. Så Blinka får stå och vänta medan du svingar dig runt stången. Det förstår jag att hon tycker är trist. Versen var väldigt bra. Kanske man kan sno nu när vi snart ska ha fest för två avgående pensionärer på jobbet :music:
  Kram

 4. Svara

  Kicki

  23 januari 2015

  Kan inte Blinka stanna hemma den tiden du är på gymmet?
  Här sopas det och skottas stup i kvarten. Jag vill ju försöka hålla undan snön så det inte blir så mycket på en gång som ska bort.
  Ner till veden blir det att skotta dagligen, samtidigt som jag svär över att jag var för lat att lägga upp ett förråd i garaget i höstas.
  Det är faktiskt dags att gå ner och hämta en vedkorg igen.
  Kramen

 5. Svara

  Mia

  23 januari 2015

  Nej, på den bænken lær det nog drøja innan någon sætter sigl

  Ær du nybliven pensionær? I så fall ær vi jæmngamla, jag ær på væg dit också. Tyckte du att pensionærsmøtet var OK? Var det via SPF eller PRO? Jag har tittat litet på deras aktiviteter i min stad och lutar mest åt SPF den dag jag søker mig dit…

  Træning, jag har en period trænat regelbundet på gym før några år sedan.Som jag lever nu så har jag svårt att få till det, men vill återuppta det. Men jag trænar på det sætt jag vill,inte via någon grupp. Det hær med gruppaktivitet eller ej beror nog litet på vilken personlighet man har, jag væljer den individuella dær jag har full bestæmmanderætt øver vad och nær jag ska gøra… :thumbsup:

 6. Svara

  Handarbetsglädje

  23 januari 2015

  Vilken tur att Du inte bröt något ben eller sträckte Dig! :thumbsup:
  Skit i gymmet och träna hemma istället, sen blir det ju långpromenader till våren, alldeles rätt. Du är ju så duktig att träna hemma, det är inte jag! 🙁
  Roligt med tester, men svårt när man inte äter vissa saker!
  Önskar Dig en trevlig helg och kram! 🙂

 7. Svara

  Malin

  23 januari 2015

  Sån konsistens på sylten gillar kidsen..

  Det blir säkert kul med pensionärsträffar 🙂 Gymmet också när du väl hittat dit. Jag hade en lång startsträcka innan jag tog mig dit.

  Nu försöker jag gå dit minst 2 gärna 3 ggr/vecka. Tyvärr måste bilen stå o frysa och pinas med kallstarter de kalla dagarna och sådana har vi haft rätt gott om nu. -20 idag.

  Många kramar till dig, och önskan om en God helg!

 8. Svara

  susan

  23 januari 2015

  Kul att testa nya produkter! Godis är gott och bra för välmåendet….I lagom mängd;).
  Kram från ett snöigt Småland!

 9. Svara

  Kajsa

  23 januari 2015

  Hej 🙂
  Jag blev lite besviken på januariboxens innehåll, hade trott och förväntat mig att den skulle innehålla liiite mer.
  Nu ska ju priset på boxen höjas till 79 kr, men dom lovar då att innehållet kommer vara värt mer än 92 kr, som det var den här gången.
  Bara bär har jag provat tidigare, vårat Ica hade tre burkar för 15 kr, jag tyckte inte alls dom var goda, gillar riktiga bär bättre 🙂
  Usch, så negativ jag låter nu, men det är jag inte =)
  Trevlig helg och kram från mig

 10. Svara

  Pernilla

  24 januari 2015

  Oj, du måste vara rädd om dej. Ta det lugnt med sparken! Ska du träna får du nog lämna hunden hemma. Eller som du skrev, vänta tills det blir lite mildare.
  /P

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 453
 • 559
 • 1 651 885
 • 5 116
 • 65 975
Sök här