Bloggen

Tiden springer med raska steg

Av
den
7 maj 2022

Nu är finnkäringens färgglada nätstängsel uppsatt, syns över hela bygden!
Lite småjusteringar återstår, som att ordna med ett litet hörn där jag kan ta mig ut och in!
Jag är jättenöjd, lagom höjd så jag inte är instängd men ändå tydligt markerad gräns för var min uteplats tar vid.

Jag har fått flera frågor om vad en tens-apparat är, så här kommer en liten beskrivning:
Eftersom jag ofta drabbas av smärta i kroppen, just nu är högra armbågen värst, jag bröt den för några år sedan och fick veta att jag aldrig skulle få tillbaka full rörlighet. Det kan jag leva med men i vissa perioder får jag rejält ont när jag rör armen, och det kan man ju inte låta bli att göra…
Flera bekanta har sagt att denna manick hjälper och den var inte så dyr så jag beslöt mig för att testa.
Här kan du läsa mer om den och även klicka vidare till en bruksanvisning på youtube.
Jag använde elektrodmanicken för första gången igår, det kändes rejält, programmet var en halvtimme långt, pulserande kittlande känsla varvat med pauser. Många sjukgymnaster använder liknande men mer avancerad utrustning.

I morse läste jag att vi hade haft strömavbrott på orten, men när vi vaknade vid 8-snåret hade elen kommit igång igen. En rejäl regnskur hade vi också fått.

Vi var inte ensamma på morgonpromenaden, många var snäckorna på vandring

Man fick passa sig för var man satte ner fötterna för att inte skada de små sötnosarna

Inte lika söta men desto fler var alla maskar som också var ute på vandring, en del hade hamnat i sandhögar och kände säkert sig mindre bekväma..

Till min stora glädje hittade jag äntligen fina vitsippsbackar även i Sundborn!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Ama de casa

  7 maj 2022

  Dom är vackra, snäckorna, så det är bra att du är rädd om dom. Härligt med vitsippor i mängder 🙂

  Ha en fin lördag!

 2. Svara

  Mirjam Halvarsson

  7 maj 2022

  Jag vill också ha regn! Det bara blåser och det hjälper verkligen till att torka ut jorden 🙁
  Alltså, ditt stängsel…är det det där som ser ut som en häck??????????
  Kram på’re

  • Svara

   Paula

   9 maj 2022

   Jaa, det är det illgröna plastiga som är mitt nätstängsel! Och inte skäms jag heller, tycker det lyser upp hela kvarteret! Vad mina grannar tycker kan jag bara ana…de som bara har “äkta vara” på sina uteplatser. Kram från ett lika blåsigt Sundborn. Imorgon väntas regn!

 3. Svara

  bpz3

  7 maj 2022

  Skrattade gott när jag såg dina snäckor eller är det sniglar. Jag hade nämligen exakt samma upplevelse idag, då jag såg hur många sniglar som helst, både vuxna och barn. Har aldrig sett så många förut. Såg dock ingen mask. Med andra ord så regnade det här också under natten och på förmiddagen. Sean var ordningen återställd.
  Vad gäller ditt stängsel – är det den “gröna väggen”/häcken du har satt upp? Är det plastväxter eller levande någonting. Hur som helst blev det jättefint. Funkar ju också som insynsskydd.
  Tensen kände jag ju till. Hoppas den hjälper dig.

  • Svara

   Paula

   9 maj 2022

   Gröna väggen ja, hade fått var ännu lite högre, men det känns ändå lite mer privat nu. Grannhusen ligger ju så nära. Jag är ju inte buskablyg på något vis, men blev nöjd att markera var gränsen går ändå. Jag ska tensa lite här om en stund, ännu har jag bara använt den en gång och det är ju lika som ingen gång. Tack för omtanken

 4. Svara

  Ditte

  7 maj 2022

  Bra med nätstängslet så att du kan avgränsa din uteplats. Säkert ordnar du så att du kommer ut och in.
  Fint om “tens.apparaten” hjälper dig. Jag har en och den har stundtals hjälpt mig, men den apparat som fysioterapeuten använder är mer kraftfull och hjälper mig mer.
  Gott om varierat sällskap var det på din väg och mycket som rörde sig . Och du såg vitsippor i backarna. Roligt.
  Kram

 5. Svara

  byblixtra

  7 maj 2022

  Fina bilder på sniglarna och masken. Det verkar vara en aning kämpigt att vara mask när allt fastnar på dem var de än tar sig fram.
  Härligt med vitsippor.

 6. Svara

  Ninni

  8 maj 2022

  Grattis till vitsippsbacken! Själv har jag en blåsipps- och scilla-backe på tomten. Tur det är blåsigt så det inte går att kratta så jag slipper kryssa mellan blomstren för de lär nog hinna blomma över innan vädret blir krattvänligt.

  Det är ett rikligt djurliv hos dig. Fina snäckor.
  Tur att strömavbrottet var så tidigt så du inte märkte av det. Är ju så förtretligt när man inte kan koka kaffe då man vaknar.

  En TENS-apparat hade jag för snart 20 år sedan. Det var en klumpig rackare och den ligger säkert kvar i nån låda någonstans. Det vore kanske inte så dumt med en sån att koppla till ryggen och höften och knä’t och… nä så många ställen kan man inte koppla på.
  Jag blev skickat till en sjukgymnast (av en läkare) för 20 år sen och uppdraget till sjukgymnasten var att testa akupunktur på mig. Han avböjde. Så många nålar har jag inte, sa han. Sen fick jag testa TENS på de mest utsatta ställena och det hjälpte väl lite men strulet att få fast elektroderna och få dem att sitta gjorde att det blev för “pylsigt” så den blev liggande.

  Ha det gôtt! Kramen.

  • Svara

   Paula

   9 maj 2022

   Ja tens-apparaterna har nog utvecklats precis som andra manicker. Har bara kört en gång men ska sätta igång den nu ikväll när jag påbörjar tv-kvällen. Har halkat efter o ska titta ikapp lite, bland annat har jag ännu inte sett Shetland. Och inte Mästarnas senaste avsnitt, o dagens Robinson. Det blir en sen kväll hör jag. Om det fanns en akupunktör här i närheten hade jag gärna testat det på armen, fick mycket hjälp med olika krämpor när jag bodde i Stockholm. När jag tänker efter har jag inte ens sett några annonser på flera år, har det yrket försvunnit tro?
   Kramen

 7. Svara

  bpz3

  8 maj 2022

  Svar: Unge Morse var en besvikelse. Långsökt och aningen tråkigt – slutet alltså. Shetland däremot började bra. Måste dock säga att Jimmy Perez inte åldrade med värdighet efter två säsongers uppehåll på grund av Covid-19. Ja, ja, konstigt nog lägger vi allihopa till våra volanger på de mest oönskade ställen;-)

  • Svara

   Paula

   9 maj 2022

   Ja visst är Morse lite långsam, men jag gillar honom ändå, har man sett flera säsonger så blir man liksom fast. Perez har jag ännu inte tittat på, planerar att kanske hinna med det ikväll. Få se om jag håller med dig, hihi

 8. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  8 maj 2022

  Har både Morse och Shetland inspelade, men har inte hunnit titta på dom ännu. Det är fullt upp på dagarna med trädgården och en del race – som jag alltså också måste spela in så vi kan se det på kvällarna. Men igår lyckades jag iaf klämma in Lets Dance mellan två olika race, fast jag kunde inte spela in resultatet. Så det måste jag spela in i dag! Det är jobbigt nu, inte bara i trädgården….. *fniss*
  KRAM/Susie

  • Svara

   Paula

   9 maj 2022

   Jag tänk hur körigt livet kan kännas fast man egentligen har så mycket tid till sitt förfogande! Men, nu kommer några regniga dagar här, då blir det inte lika mycket utevistelse. Fast, jag ska till stan o klippa klor på Daniel, o då går det genast några timmar…Må gott, kram från pörtet

 9. Svara

  Anki

  8 maj 2022

  Bra med nya stängslet som är perfekt som insynsskydd också 🙂
  Vi har fått ett par mindre regnskurar, men inte så mycket att det lockat fram vare sig snäckor, sniglar eller daggmaskar – här är hemskt torrt!
  Ha en fin söndag!
  Kram

 10. Svara

  Äventyret framtiden

  8 maj 2022

  Fint att du är rädd om både snäckor och daggmaskar, nödvändiga fina varelser, snäckorna så vackra också.
  Stängslet är vackert och upplysande på sitt sätt. En bra markering samtidigt.
  Ha det bra Paula!

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  8 maj 2022

  Jag satt en stund och letade i bilden efter ett färgglatt nätstängsel innan jag till slut landade i att det måste vara det lövförsedda stängslet du menar. Det kan ju inte vara det röda staketet för det ser inte ut som ett nät. Ja, du förstår ju att det snurrade till i mitt huvud innan jag till slut kom fram till något 😀 Men rätta mig om jag har fattat fel.
  Jag hoppas att tensen hjälpte och inte bara kittlade dig.
  Du är en djurvän och snäll mot alla varelser. De små snäckorna är ju så söta men daggmaskar undviker jag mer av äckelkänslor. Men de har ju också rätt att leva. Ännu äckligare är mördarsniglar och liknande sniglar men dem slipper jag som tur är här.
  Kul att du hittade dina vitsippsbackar 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   9 maj 2022

   Plastlövförsedda illgröna ja, det är mitt stängsel det! Grannarna fick nog kaffet i vrångstrupen men det bryr jag mig inte om. När sommargrönskan kommer på riktigt blir det inte lika stor kontrast, dessutom bleknar nog färgen också med tiden. Kunde ha valt en mörkt mossgrön, nästan brun färg, men den tilltalade mig inte…
   Visst är maskar ganska äckliga, men de är ju nyttodjur de också…
   Kramen

 12. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  8 maj 2022

  När regnet faller kommer de fram. Så fina dem är. Maskarna är nog våra stora nyttodjur när det gäller att kultivera jord. Snäckorna är vackra.
  Ditt stängsel är jag impad över. Nu ska jag förbereda söndagsmiddagen här. Var rädd om dig och njut av eftermiddagen.

 13. Svara

  Minton

  8 maj 2022

  Gillar ditt stängsel och skönt med lite skydd. Snäckor är ofta vackra och det gäller att vara rädd om dom.
  Kramar från oss

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 342
 • 552
 • 1 609 690
 • 5 042
 • 65 049
Sök här