Bloggen

Tidiga svalor i år!

Av
den
1 maj 2007

Årets första svalor har anlänt, redan!!


Enligt säfsingarna anländer svalan mellan den 5-10 maj, förra våren såg jag dem första gången den 9 maj! Men våren har kommit tidigt i år, och vi har faktiskt gått och väntat och spanat med blicken mot skyn!
Vi har svalbon både under taket runt huset och ladan, och trivsammare grannar får man leta efter!
Hussvalan lägger 4-5 ägg, ruvar dem mellan 12-13 dagar och sen är dom små flygfärdiga efter ca 3 veckor. Två kullar brukar dom hinna med under sommaren.

Det blev inte mycket till valborgsfirande i pörtet igår. Jag upprepade min egen valborgstradition, att somna i soffan efter en god måltid!
Denna gång var det Al Gores melodiösa stämma jag somnade till, och vaknade upp då fyrverkerierna nere på byn tog fart. Vi kunde följa dem från köksfönstret.
Larissa morrade bakom soffan och Loppan skakade som ett asplöv precis som i fjol.
Förstår inte varför jyckarna är mer rädda för raketerna än för skotten från skjutbanan som inte ligger så långt härifrån?
Ha en skön Första Maj !

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Kajsa

  1 maj 2007

  Av raketerna blir det ju liksom ett tjutade ljud, kan det vara så att det är det som hundarna reagerar mer på…? Jag vet inte, har ju aldrig haft något eget djur. Men skulle ju kanske kunna vara så.

  Kram Kajsa

 2. Svara

  Kicki

  1 maj 2007

  Här har du en till som somnade i soffan, men det gjorde jag redan vid 7-tiden (också efter maten). Vaknade för att se på Cesar Millan, han som talar med hundar. Det är en repris av serien som startat nu. Synd att det inte fortsatte med nya program.
  Jolly klarade kvällens smällande jättebra, hon kom inte in i vårt sovrum en enda gång. Hon är ju dessvärre skottberörd, men som du själv noterat så är det skillnad på ljuden, och även om de är rädda för det ena, så behöver inte vara rädda för det andra.
  Kram

 3. Svara

  Kicki

  1 maj 2007

  Hördu hur går din klocka egentligen här ovan? 15.55. Det är faktiskt en timme senare, för då var jag inte ens hemkommen från skogen.

 4. Svara

  leila

  1 maj 2007

  Hej, jag älskar svalor. De för mig tillbaka till mina somrar i Finland. då vi alltid lekter ute i ladan där dessa små fåglar höll till. vi var alltid i höskullen. Tyvärr har jag inga här men det är nog bra för här skulle de inte trivas. men jag hade i huset vi sålde. kram på dig /leila

 5. Svara

  Ada~~Bittan.

  1 maj 2007

  Hej Paula.
  Nu har det gått låååång tid sen jag var här.
  Lika fint och uppdaterat som alltid.
  Ville bara kika förbi och önska dej en fortsatt härlig VÅR.Ser ju att du har tidiga vårtecken som alla andra.
  Här slår det alla rekord.V
  i har ju faktiskt haft Vår i 2månader REDAN.Kan inte minnas något liknande och det passar mej så utmärkt,med mitt slowmotion tempo.
  Nu hinner jag med!Datorn får stå åt sidan mycket.
  Har inte alls samma lust nu då en stor varm SOL
  lyser från klarblå himmel varenda dag.
  Som sagt..lika kul som alltid att komma hit,och var nu rädd om dej i Våren o Njuuuut så mycket du kan.
  Kram Bittan~~Ada.
  /
  P.s:Om jag är på nätet blir det nästan enbart pysslande på
  http://www.Adas.pixbox.se
  åsså mailen då.:-)

 6. Svara

  Ingegerd

  1 maj 2007

  Tack Paula för receptet på kålrotslådan! Ska skriva upp kålrot på inköpslistan + palsternackor och selleri,mina favoriter, fast kanske inte allt tillsammans.
  Skönt att det finns svalor hos er, här är det endast något enstaka par fast de har inte synts till än. För 10-15 år sedan hade vi ett antal här, men de trivs nog inte längre, för ont om insekter.

 7. Svara

  AnCa

  1 maj 2007

  Jag såg oxå årets första svala idag! När jag var i Vadstena och tog en glass. Min vovve Sally är lite speciell hon älskar raketer, vill ut och jag dem o fånga dem! Springer som tokig på tomten om hon blir utsläppt eller står inne o skäller o vill ut!

 8. Svara

  Pia

  1 maj 2007

  Samma här det blev en lugn Valborg för min del oxså. Fyrverkeriet hörde jag inget av här.. undras tro om det var något?
  Al Gores stämma och nuna såg jag oxså på.. gillar honom, han reser överallt och “predikar” om vår natur nu. Behövs verkligen lite upptrappning överallt.
  Ha de nu så gott och titta gärna inom och se min “Resa” för dagen. Tog det lugnt med demonstrationsarrangemangen inga skyltar och tal för min del 🙂
  Kramkram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 507
 • 574
 • 1 610 417
 • 5 044
 • 65 064
Sök här