Tisdagstema

Tisdagstema

Av
den
8 april 2008

Tisdagstema – en utmaning för dig och din kamera varje tisdag!

Tema: mat

matglad som jag är har jag ju nästan fyllt min blogg med temat mat….
Men vad ska jag välja idag?
Det får bli det jag längtar mest till – samlare som jag är!

Ack vilka tider när inte svampkorgarna räcker till…

Man måste hålla hungern borta medan man letar…varmkorv i termos, vilken höjdare, hihi!

Puh, dagens skörd!

Nu börjar det verkliga arbetet..rensa, koka..

konservera

och torka!

Ekorren i mig har vaknat, är det inte snart dags?

TAGS
31 kommentarer
  1. Svara

    Ingrid

    8 april 2008

    Vilken fantastisk matpresentation!

    Du är visst en riktigt duktig husmor. Det är inte många som håller på med konservering och torkning av frukt och grönsker längre.

  2. Svara

    Sandra

    8 april 2008

    Oj så mycket svamp ni har plockat! Svamp som är så gott 🙂 Kram Sandra

  3. Svara

    Soffy

    8 april 2008

    Härligt! Och jag läste för ett tag sen att ekorrar samlar svamp som de sedan torkar i sitt bo att ha över vintern!Så du är verkligen en ekorre!

  4. Svara

    Pialotta

    8 april 2008

    Ja du Paula du kan som ingen ann.. ser så rysligans gott ut allt du visar.. svamp är mumma för mig oxså:-)
    Kramar :run:

  5. Svara

    umetant

    8 april 2008

    :whistle: Jösses*S* jag va stolt i höstas när jag fick ihop svamp till en stuvning 😆
    Vad har du i kastrullen??e det havtornsbär???
    kram från umeå

  6. Svara

    linda

    8 april 2008

    Jag måste säga att korvarna i termos inte såg lika delikata ut som svamparna!

  7. Svara

    Ninni

    8 april 2008

    Vilka härliga bilder! Tänk doften av gula kantareller eller när man förväller svampen…man kan få hemlängtan för mindre…
    Kram Ninni

  8. Svara

    Åsa

    8 april 2008

    Oh…vad jag längtar till svamptiderna…finns inget härligare än att ta korgen med och gå in i skogen och förhoppningsvis hitta en massa kantareller, det om nå´t är väl att njuta av tillvaron.
    Här torkas svampen bara och jag tycker att det är avkopplande att sitta och rensa och samtidigt filosofera lite.
    Hoppas, att det inte dröjer innan det blir en massa gula kantareller.. med lite värme och fint väder så…..
    Ha dé!/Kram

  9. Svara

    Gunvor

    8 april 2008

    WOW säger jag bara! Vilken skörd! Lyckliga du som kan ta vara på allt det goda också! Va hade du i den där pajen, för det var väl det. Det ser så himla gott ut!Du är en äkta Matmamma!KRAM!

  10. Svara

    Carina

    8 april 2008

    Oj, har du ätit upp svampen än? Ser gott ut!

  11. Svara

    lelu

    8 april 2008

    Fantastiskt ! du har återigen valt ett supertema! Kan vi inte alla samlas o följa med i verkligheten , det suger att sitta här vid skärmen ….vilken Tisdag

  12. Svara

    Anna

    8 april 2008

    Himmel vad duktig du är..sylta o safta verkar vara din grej. Härligt!!

  13. Svara

    Pippi

    8 april 2008

    Tack för besöket och raderna :dance:

    Åh, vad många fina bilder du bjuder på. Gillade den översta väldigt mkt 😉

  14. Svara

    EVA

    8 april 2008

    Åhhh vilka skördar du har ! Tänk om man hade lite av ekorre i sig…men jag är ingen samlare alls !
    Maken brukar vara den i familjen som plockar bär och svamp och jag tillagar dem !
    ***
    Ha en fin tisdag !
    KRAAAM från mig !!!

  15. Svara

    Mia

    8 april 2008

    Luuuugn i stormen! Möjligen dax för murklorna, var man nu ska hitta dom! Men nog är det härligt när mängderna blir så där, oj, oj. Även om det är jobb efteråt. Undrar hur du konserverar svampen? Var det rönnbär du hade där i koket???
    Måste kolla om dom har såna kartor här, de är lite dåliga på information, tycker jag, tack för tipset!

  16. Svara

    Lissen

    8 april 2008

    Nu blir man lite sugen på att vandra i svampskogen. Men jag hittar mest trattisar. Önskar att jag skulle komma till en dunge med gula. Det vore som högsta vinsten!
    Ha det gott. Lissen

  17. Svara

    Frukostflingan

    8 april 2008

    Oj oj oj så sugen jag blev att gå ut i skogen och plocka svamp, men det får väl vänta ett bra tag!

  18. Svara

    solgudinna

    8 april 2008

    Du är ju bara fantastisk 🙂
    Vilken energi.

  19. Svara

    Ingegerd

    8 april 2008

    Ja, jag vet hur det känns att fylla burkar och stoppa undan, härliga tider! Men här finns så väldans dåligt med svamp, rena drömställen Du går och plockar på.
    Ja, vad är det i grytan? Ser ut som havtornsbär tycker jag också.

  20. Svara

    Doris

    8 april 2008

    Sicket jobb ;0). För mig räcker det att försöka plocka blåbär tills att ha i efterrätt en eller två ggr, är såå sen att plocka …
    Sköt om dig !
    Kramar, Doris

  21. Svara

    Britten

    8 april 2008

    :laugh:
    Nu måste Du hitta mitt tisdagstema, för nu har jag satt blinkande stjärnor där Du skall klicka Dig in.
    Herregud!! Så mycket svamp Du har plockat. Själv plockade jag kantareller för 1½ år sen och dom ligger fortfarande i frysen. Kanske dags att kasta, för dom går väl inte att äta, antar jag. Nä, någon matmor är jag inte precis.
    Här blir det mest färdiglagat.
    Ha det så bra!

  22. Svara

    Rajson

    8 april 2008

    Jag önskar att jag skulle vara duktig på att hitta svamp. DET ÄR JU SÅ GOTT!
    Hemma plockades det mest riskor på finskt vis. Dessa förväldes och lades in med salt.
    Ha en bra kväll!

  23. Svara

    Helena

    8 april 2008

    Ja du verkar vara en riktig ekorre. Konserverad svamp har jag aldrig gjort.

  24. Svara

    Wickan

    8 april 2008

    Oj, vad du hittar mycket svamp!! Kokar? Är det en specialinläggning du gör? Ser väldigt gott ut!

  25. Svara

    Gunnel

    8 april 2008

    Du är en riktig matmamma du :O)

  26. Svara

    Victoria

    8 april 2008

    Underbara bilder!!

    Och så garvade jag hejdlöst åt korvtermosen! Vilken bra idé!

  27. Svara

    Monica/Moa

    8 april 2008

    Oj jisses vad svamp.. där skulle jag velat vara med.. var nånstans.. fanns all den svampen.. :wtf: .. jaså det var hemligt, kunde väl tänka mig det.. Ha det..Monica

  28. Svara

    hönsakadorran

    9 april 2008

    Jag torkar min svamp eller lägger den i frysen. Hur gör du när du konserverar svampen, skulle du vilja dela med dig av ditt recept. Jag skulle gärna vilja prova det.
    Kram

  29. Svara

    Jenny Nodén

    9 april 2008

    Det var mycket mat. Fast jag gillar inte svamp.

  30. Svara

    Caroline

    9 april 2008

    Ojoj, det var MYCKET svamp du hade plockat ser jag!

    Här är vi inga svampplockare precis, utan mer bärplockare… 🙂

    /Caroline

  31. Svara

    BrittMarie

    9 april 2008

    Tänk att kunna öppna sin bagagelucka och få se denna syn!! Jag tror jag drömmer :yawn:

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 410
  • 422
  • 1 585 013
  • 4 539
  • 58 067
Sök här