Tisdagstema: beskt

Tema: beskt

tisdtemabesk

Maskrosblad är beska, det kan jag själv intyga, eftersom jag gärna äter dom första späda bladen som kommer upp tidigt på våren.
Bladen som jag nu plockat innehåller mindre näring och är förmodligen mycket beskare men marsvinet låter sig väl smakas.

Flera beska inslag hittar du här

0

20 Comments:

 1. :kiss: Vilken söting!
  Det ser ut som han känner efter vad det smakar.
  Kram

 2. Jag har aldrig smakat, visst är det hemskt att erkänna??? *ryser lite* :wink:
  Kram på’re :love: :love:

 3. Violen på Brandholmen

  Hoppas det beska maskrosbladet faller ditt marsvin i smaken! Gullig bild!

 4. det stämmer. jag har provat. det smakar lite beskt. och det gör ju många gröna blad man använder i sallader, när jag tänker efter… och gott är det.
  ella

 5. :twisted: Jag har missat många inlägg men nu har jaläst ifatt .Min tid är inte vad den varit .Fiffigt det där med tejp motälgflugorna månne det fungerar .Här regnar det och snöar om vartannat nu frost senaste natt ,ha det bra ,kram ,Nette

 6. Sà söt!!!! Han tycks inte ha nàgot emot den beska smaken, ser väldigt nöjd ut!

 7. Så gulligt. Mumsar glatt i sig maskrosbladet trots beskan!

 8. Hihi vilken lurvig en…

 9. Så vad du säger är att du gillar besk smak? Det är inte så vanligt tror jag! Jag har aldrig ätit ett maskrosblad men nu blev jag sugen på att prova men jag får nog vänta tills i vår! :) Söt liten kanin!

 10. Mums… ser ut som lilla lurvbollen gillar den beska smaken :)

 11. Härligt vilken liten sötis :love:
  Skulle ha en kull sådana på gräsmattan på försommaren.
  Ha en bra dag

 12. Det är nog ganska vanligt att använda maskrosblad i sallader, men jag har faktiskt aldrig testat. Får kanske försöka till nästa år när de nya bladen dyker upp. Kram

 13. Maskrosor är ett användbart ogräs, kaninmat, sallad och vin. Inte illa.

 14. Mina besök här duggar inte lika tätt numera, men det har ju enbart med mig att göra. :rodna:
  Fast nu har jag tagit mig tid att läsa ikapp en del iallafall, men tydligen har jag missat att du utökat familjen med ett marsvin eller är det bara till låns? Så länge du håller dig till att smaka av marsvinets föda så är det lugnt. Värre vore om du lät den lille sötnosen hamna på din egen tallrik. :thumbsdown: I delar av Sydamerika, så föder de ju upp marsvin som föda och jag är väldigt glad att jag slapp få ett grillat marsvin på min tallrik när jag var i Peru och hälsade på lilltjejens släkt. En av hennes farbröder födde upp dessa små sötnosar, men när vi var hos honom kom jag undan med att “bara” hjälpa till att fånga in en höna, som några timmar senare hamnade i våra hungriga magar. :tear:

  Såg vad du skrev om älgflugorna och jag beundrar ditt mod att ge dig ut i skogen. :) Jag fick krypningar i hela skallen när jag såg din bild av dessa vidriga små monster. Ingen kan locka ut mig i skogen så här års. Tack och lov så är inte min älskling någon svamp älskande skogsmulle, som försöker lura ut mig bland krypen. Vill han ha svamp, så köper han den hellre på torget där det finns gott om skogens guld till humana priser. Själv har jag en mage som har lite svårt för svamp, så det blir inte så mycket av den varan för våran del.

  Massor av kramar! ???

 15. De tre ? var hjärtan från början, så du inte tror jag är knäpparen än vad jag är… :!:
  KramKram igen! :love:

 16. Så ni delar maten :) de var ett sött marsvin i fina färger o jag kan tänka mig att maskrosblad är beska. Jag deltog inte i temat denna vecka, jag har så dåligt internet så det tar för lång tid att ladda upp bilder o så :(

  Jo de här med IKEA o deras mode. Jag var där häromdagen men jag såg inte en enda furumöbel vad jag minns:) o även om de vore modernt hoppar jag över det. Jag stod ut med min köpmansbänk i furu tillräckligt länge :) För många herrans år sedan när jag skiljde mig från barnens pappa bodde vi i ett hus som enbart bestod av furu, väggar, golv, köksskåp ja allt utom badrummet som var orange o illgrönt. Så jag blev totalt mättad av furu :)
  Här har vi trätak o trä innerdörrar o jag brukar säga till gubben “de blir säkert snart moderna igen så vi behåller de” :)
  Kramiz

 17. oj vilken sötnos!!!

  Nu vet jag att jag gör fläsk och löksås på det svenska sättet med en massa lök och vit sås.

  Här har vi gått in i en iskall fas av hösten, hoppas det bara är tillfälligt och att vi slipper snö ett tag till.

  Många kramar

Kommentera