Bloggen

Titta det snöar…

Av
den
11 januari 2016

Mina goa grannar och vänner erbjuder mig bilskjuts till byn, jag avböjer vänligt men bestämt, det är ju MITT väder!
Vilda hästar skulle inte kunna (jo förresten, kanske..) få mig att föredra något annat transportmedel än sparken när snön yr runt knutarna!

1-P1000588

Min lilla jycke som visserligen gillar vinter men har så korta ben, vill helst promenera på plogade vägar, men matte har annat i sikte!

1-P1000590

Efter lite lock och pock kommer hon dock kutande, hon vill ju ändå inte bli lämnad kvar på gården!

1-P1000593

Men nog är det lite läskigt inne i skogen där man får plumsa genom snön..

1-P1000597

..och plötsligt får man sig en dusch när den lätta snön ramlar från grenarna rakt ner i nacken. Uppfriskande, tycker jag!

1-P1000596

“Men nu räcker det väl med stolligheter, kan vi ta landsvägen hem?”

De här fotona tog jag för några dagar sedan, idag har det fallit än mer snö.
Samtidigt har det blivit mycket mildare och man kan vistas utomhus i timmar utan att frysa ihjäl.

Jag tackade inte nej till att få min tvätt nerskjutsad till tvättstugan, så stollig är inte ens jag, för mellan tvättstugan och Älgsjökullen går dagens promenader, det blir några stycken innan vi är klara, inte konstigt när man bara tvättar ett par gånger per månad :mrgreen:

1-P1000669

Testade i helgen ett recept ur boken Den blå maten, och gott blev det!
Det ser ut som en vegetarisk rätt, men bilden ljuger, den innehåller tärnad bacon.
Det stekta baconet blandas med svarta bönor och kryddas med mycket citron och spiskummin och serveras med ris.

Mera sådan mat ska det bli, men idag blir det allt en skinkstek i lergryta, då har jag mat i måånga dagar…

bowie

David Bowie är död, världen blir sig aldrig lik!
Jag var femton när han slog igenom, visste inte riktigt vad jag skulle tycka om denna speciella androgyna man…
Men, med åren framstod han allt mer som inget mindre än ett geni, som alltid gick sina egna vägar inom musiken och det bevisar inte minst det nyutkomna sista albumet då han nog själv visste att hans dagar var räknade. “Lazarus”-videon får håret att resa sig på hela kroppen, vila i frid!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  11 januari 2016

  Pulsa i snö är bra motion. 😀 Hänne skottar vi snö ett par gånger om dan så vi får motion vi med. C går med grannens snöslunga och jag skottar “för hand”. Det sistnämnda är lättare. Grannen åkte bort i fredags och kommer hem i morgon så vi har en hel del att skotta. För exakt ett år sen fick vi 40 – 50 cm snö bara över natten så vi ska inte klaga nu för vi har väl fått bara ca 25 – 30 cm sen igår natt.
  Stackare som har tvättstugan så långt bort. Tur du inte behöver tvätta så ofta.
  Du gör som våra syriska vänner du, kryddar maten med citron och spiskummin. 🙂
  Tråkigt att Bowie dött. Jag har inte varit en lyssnare av hans musik men han var ju inte lastgammal vad jag hört (69?) så det var väl onödigt. Det finns ingen rättvisa.
  Ha det så kul i snön. 😉
  Kramen.

 2. Svara

  Helen

  11 januari 2016

  Hej
  vilket stort hus du bor i… och mycket snö är det nu,,,

  söt vovve som gillar snö… Ha det så gott.. Kram

 3. Svara

  Anki

  11 januari 2016

  Förstår allt att du trivs nu med vinter och snö och sparkåkning! Hm… Den blå maten… nu måste jag nog googla 🙂
  Visst är det sorgligt med Bowie… visste ju att han var sjuk, eller hade varit och trodde han var frisk igen när han gav ut det nya albumet, så det kom som en chock…
  Ha det gott!
  Kram

 4. Svara

  TantGlad

  11 januari 2016

  Ditt hus ser så gammeldags mysigt ut. Jättefint.

  Tänk så vacker ändå den kan vara vintern. Fina bilder och söt vovve. Men det kan vara tufft för småbena att springa i snön, och speciellt om snön är högre än en själv. Voff Voff.

  David Bowie var en stor favorit. Det blir tomt i världen utan honom.

  Kram å trevlig kväll.

 5. Svara

  Eva

  11 januari 2016

  Jag väljer din jycke alla gånger, en sådan gullig sak säger man inte nej till. :kiss:
  Där du bor ser också så härligt vintrigt ut, följer gärna med dig på en sparktur ut i skogen, så himla skönt nu.
  Låt nu detta vintervädret stanna ända fram till ‘påska’, allt ser mycket rent och fint ut precis så ska vintern vara.
  Förstår dig precis Paula att du hellre tar sparken är något annat fordon.
  Vi måste ha en riktig hejdundrande kall vinter för att vi ska uppskatta våren m.m.
  Men nu på gamle dar är jag ingen vän av vintern precis, jisses det tar ju nästan en kvart att få på sig alla kläder,
  sen ser man ut som en ‘Michelingubbe’ och man går som om man hade bajsat på sig, nä fy fasen.
  Tur jag bor lång i från folk ha ha ha . . . .
  Nä tacka vet jag att få gå naken eller bara någon gammal trasa på sig i sin trädgård, det är livet det Paula.
  Fast jag har faktiskt rullat mig i nysnö naken, hi hi . . . vi var fem bastu brudar hos min finska vän . . . .
  Se upp så inte lilla jycken försvinner i snön, risken finns, ‘fniss’
  Kram kram/ Eva

 6. Svara

  Eva

  11 januari 2016

  Glömde skriva att David Bowie aldrig var min typ, eller typ till musiken.
  Begriper inte hur ditt hår kan resa sig upp av välbehaglig musik, mitt hår reser sig av förskräckelse, hi hi hi….
  Nej hans rösr gillade jag ej, men mina flickor på 80-talet gillade honom, så nog hörde jag David sjunga många gånger i mitt hus, ‘rys rys . . . :help: :jaja: :hide: :hmm: 🙄
  Men låt honom vila i frid, alla skola vi den vägen vandra, förr eller senare. 😯
  Fast jag har respekt för dina idoler, så blir vi väl inte osams nu va ? ! :help: hi hi hi . . . nä det vet jag …
  sån är inte du . . . :oj:
  Kram igen :kiss:

 7. Svara

  "LillaSyster"

  12 januari 2016

  Lilla Blinka snö långt upp över magen och ändå tar hon sig fram. Igår hörde jag att hundar som är födda på vintern tycker om snö bättre än sommarvalpar??? Inte vet jag, men jag är född på sommaren och jag tycker ju bättre om sommaren än om vintern. Igår snöade och regnade det om vart annat, idag snöar det så det yr i luften.
  Skulle starta ena bilen i gårkväll, men se det gick inte – bara att ta andra bilen och åka och köpa, ett nytt batteri – så gick den kvällen också… tur att man kan själv i alla fall! Det var 6 år gammalt det som satt i så det hade väl gjort sitt. Det som är inlindat i bacon är dadlar – så gott! Ja, det har blivit GC några jular nu – skönt att komma iväg och slippa all julhysteri och slippa ligga så där 100 mil på vägarna för att besöka släkten under de där lediga juldagarna, bättre att ta lite rejäl semester och bara få va! Vi gillar Mallorca också – men det är lite för svalt där under december och GC ligger inom en rimlig flygtid 🙂
  Nä, du nu ska jag packa ihop och dra till jobbet, börjar först efter lunch idag – skönt för jag har hunnit med både lite tvätt och städ! Kram kram

 8. Svara

  Tredje året i Hjo

  12 januari 2016

  Nu töar det här i Hjo och plasket stänker om både husse och hund. Kallt imorgon med lårbensbrott. Kanske. Förhoppningsvis inte på mig. Bowie var en mycket bra artist, har en DVD med hans hits. Och de var många.

 9. Svara

  kiki freese

  15 januari 2016

  Vilken härlig promenad i snöklätt landskap.
  Jag sörjer som du Davids frånvaro.
  /Kiki

 10. Svara

  Malin

  15 januari 2016

  Idag har vi också fått lite mildare och så har det börjat snöa också. Men ni ser då ut att ha mer snö än oss!

  Det har varit väldigt kallt här den senaste tiden, ner mot -29 som värst, men eg som kallast kring -20 och isvindar.

  Blinka är så söt på bilden där hon står och tittar bedjande på dig! Hon säger ju att hon vill bli buren hem.

  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 399
 • 770
 • 1 611 067
 • 5 044
 • 65 073
Sök här